- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 35
Оф ениуей, стигнах си нужните 60% за сертификатче в курса.
Се там. Някой ако му трябва за нещо линейна алгебра (machine learning примерно или комп. графика) :
https://www.edx.org/course/linear-al...stinx-ut-5-04x
Горещо препоръчвам курса. Името е подвеждащо - определено не задълбава толкова, но темпото е добро и дава солидни фундаментални познания. Много ми хареса.
Доколкото разбирам, въпросният случай се касае за някакви лични глупости, не за организирана престъпност, за каквато бълнуваше фишката и някои други. Въобще не твърдя, че е някакъв светец и не ме интересува какъв е в личен план. Бизнеса с лекарства и горива си го е направил, за да печели, не заради мен и баба ми, това е ясно. Въпросът е, че прави така, че той да печели, но и хората да печелят. Иначе просто щеше да отвори поредната скъпа аптека и бензиностанция. Важното е, че разбута нещата около договорените цени. Цените на горивата участват доста силно в определянето на крайната цена на всичко, включително и хляба. Знам, че фишката го интересува само в София какво се случва, ама има една камара старци по селата, дето живота им е минал в това да градят България, а днес са опрели до там 10 стотинки разлика в цената на хляба да им оказва влияние. Щото по селата почти никъде няма хляб под 1лв именно заради доставката.
Съгласен съм, че не е за президент, защото определено не е представителен. Нито като визия, нито като изказ, но е единственият, който започна да прави нещо и след това да говори и обещава. Всичко останало са глупости, щото Цачева също няма нито визия, нито нищо, на всичко отгоре и нищо не е направила, а отиде на балотаж. За мен това е по-големият абсурд от 10-те % за Марешки.
Да, в OCW има хубав курс по линейна алгебра, ама на мен ми идва прекален. Излишно ми е просто. То и този ми беше излишен отвъд първите 5 седмици, ама така и така го бях захванал, пък и беше интересен.
https://ocw.mit.edu/courses/ocw-scholar/ - ако някой се чуди за ко иде реч.
А в курсера има як курс за машин лърнинг от един китаец ама все не намирам време /ок де, желание :Д/ да седна да поцъкам. То не ми и трябва, де. И без т'ва сума време пилея с няк'ви странични неща пфтт
стринг брат веднъж съм ти се връзвал на фейковете, няма да повтарям -.-
Честито, вече можеш да разбереш шегата "погледа му беше някъде из векторното пространство на нещата"
На мен лично не ми хареса много този курс който си линкнал, особено някои упражнения с матлаб бяха ненужни, пропуснах ги, а и към края му трябваше повече детайл. Абе става, но съм по-доволен от този, който беше в курсера преди доста време: http://codingthematrix.com/
За machine learning, курса който спомена е лесен и приятен, ако нямаш нищо напротив да прилагаш полезни неща без да знаеш защо работят и как да ги модифицираш. Аз лично предпочитам Bayesian machine learning.
Можеш ли да препоръчаш подробен курс по multivarlable calculus? Да покрива Lagrange multipliers. Също така ми трябват основите на Fourier analysis.
П.С. Харесва ми, че всички мислят всеки за мой фейкне отричам нищо
![]()
Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 11-07-2016 на 12:39
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Да, този, който си линкнал ми влиза в плановете, и ако е дори по-приличен ще е направо супер. Също и Applications of Linear Algebra (сподели мнение ако си ги минавал !) съм си харесал, както и този; https://www.coursera.org/learn/image-processing , за който тотално ми липсваше необходимата база знания първия път когато захванах. Пак съм му се наточил и ще го пробвам пролетта вероятно.
Що се отнася до висшата математика, отвъд Calculus 1 (и то единствено А и Б бая през пръсти) на MIT в EDX не съм минавал. Но ми харесаха, де - 2 пъти бях захващал на същата тема курсове от другите мукове (баси думата съчиних) и не ми допаднаха. Препоръка не мога да ти дам, но предполагам, че на МИТ курса няма да е лош.
ми се върти в главата, че беше в лекциите на въпросния имидж просесинг курс, който линкнах. Може и да те заблуждавам, но имам смътни спомени, че беше дебел курса.Fourier analysis
Еми ... всеки луд с номера си, нали знаеш. Аз по-скоро като документален филм с малко участие от моя страна го възприемам, та в тази светлина явно съм нацелил точния курс :ДЗа machine learning, курса който спомена е лесен и приятен, ако нямаш нищо напротив да прилагаш полезни неща без да знаеш защо работят и как да ги модифицираш.
Бях му хвърлил едно око, но вече бях направил другите два курса, така че нямаше нужда. Заглавията на последните 1-2 урока на втора част бяха много добри.
И аз така мисля. Разчитам на него.
Напълно разбираемо, много хора са доволни от това. Аз съм с нагласата, че ще го правя много години, затова си струва да науча рано или късно основите и теорията, а ако ги науча по-рано тогава ще са ми полезни за по-дълго време. А и когато ги науча, част от предишният ми опит ще бъде заменен от тази по-пълна перспектива, затова предпочитам първо да се науча да правя нещата правилно и после да ги правя. Между другото, планирам да се занимавам с анализ на данни (machine learning), само трябва да събера малко пари и да намеря няколко месеца или година, за да мина още няколко курса.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Намерих си оферта за 8ми декември,та явно няма да съм в селото.
Оказа се че и по Нова година няма да съм,което е още по-хубаво.
Много хубаво почва седмицата,ама като знам какво следва,не ми се иска да идват четвъртък и петък..
There is no dark side
of the moon really.
Matter of fact
it's all dark..
Стига сме омърсявали хубавата темичка с такива мръсни неща като политика. Днес съм много щастливо, имам си перце за китара и медальонче, и двете на любимата ми група. Ядох мусака. Животът е прекрасен. ^_^
I'm too weird to live, but much too rare to die.
това, което говориш, е толкова откровено и очевидно тъпо
Що се хейтвате бе дами..
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
аз хейтвам хората да отказват да мислят над неща, които им оказват огромно влияние върху живота (+ моя), и хейтвам хората да си рисуват по бюлетинките. и хейтвам цачева, радев, мажоритарния вот и други :Д хейтвам да си СПРЯЛ. националните дни на хейта са сега. при тебе какво става, Анархи?
Peace.
I'm too weird to live, but much too rare to die.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.