.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Супер фен

CPU 100 %. Причини?

От лятото на 2015 г при почти всяко пускане на компютъра, процесора се натоварва на 100 % за 10-15 минути. През което време не мога да върша нищо освен да чакам. Изключих от начално стартиране почти всички програмки, но няма особен ефект. Нещата малко се подобряват,ако направя чистене с CCleaner, но не винаги дава ефект. Обикновено се изчистват до 2000 junk file с обем до 250 МБ от браузера Mozilla Firefox. Не знам защо се запазват и съхраняват толкова много от тези файлове. Дали е неоткриваем вирус или скоростта на процесора е ниска 2,6 GHz? Но пък РАМ-паметта не се натоварва повече от 40-50 % при стартирането

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    какъв е процесора първо и какъв е харда

честотата вече не значи почти нищо
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    изключи ъпдейтите на уина от сервизите

Супер фен
    Ами процесора Intel Celeron D 331, а харда Hitachi HDS721616PLA380

Този компютър на 15 години ли е?

Супер фен
    На 9. Малко стара щайга.

Мега фен
    някои services на windows също могат да товарят процесора:

https://youtu.be/X5w2g8Hbp14

Супер фен Аватара на JDeel
    Просто виж кой процес го товари

Град
    системата дегоба
    харда ти е слаб
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    не е от харда - той почти не товари процесора, но работи по шина

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    не е от харда - той почти не товари процесора, но работи по шина
    скоростта на стартиране зависи много от харда когато са наложени прекалено много процеси които надвишават буфера който при него е 8мб всичко почва да лагва и с времето се оправя докато не се вземе нужното количество информация от харда

в случая просто буфера се препълва

той сам каза че когато почисти кеша има ефект но минимален това е защото се налага да се обработи по-малко количество информация при стартирането на дадена програма

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Просто виж кой процес го товари
    Да, но как става това? С коя опция или команда може да се проследи и на кое място в компютъра се търси и разглежда какво е натоварването от всяка програма поотделно?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    харда ти е слаб
    А кое точно е вероятния проблем, ако е свързано с харда? За големината на диска в гигабайти ли става въпрос? Или за бързината на извличане на информация при стартирането? А има ли някакви безопасни тестови порграмки, които да показват къде е проблема? AIDA 64 може ли да сканира за подобен проблем?

И нормално ли е да се натрупат толкова много junk file от Mozila Firefox? Може ли проблемът да е свързан с тях? И има ли някаква настройка в браузера за да се избегне натрупването на такова голямо количество junk file?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    А кое точно е вероятния проблем, ако е свързано с харда? За големината на диска в гигабайти ли става въпрос? Или за бързината на извличане на информация при стартирането? А има ли някакви безопасни тестови порграмки, които да показват къде е проблема? AIDA 64 може ли да сканира за подобен проблем?

И нормално ли е да се натрупат толкова много junk file от Mozila Firefox? Може ли проблемът да е свързан с тях? И има ли някаква настройка в браузера за да се избегне натрупването на такова голямо количество junk file?
    какъв ти е windows-а - xp, vista, 7, 8, или 10?

пробвай като изключиш услугите, които товарят процесора, както е показано в това видео: https://youtu.be/X5w2g8Hbp14

Мега фен
    Кво общо има кеша на мозилата, че въобще го намесваш ? Освен това си има опции в настройките да се трие, като не си задал да си в приват мод и да трие всичко след затварянето и.

в таскмениджъра се кликва на процеса, който товари и с десен бутон избираш да отвори локацията му.
    ако е svchost.exe и е в папката систем32 значи е ъпдейтите на уина и ти казах да ги спреш и зададеш да са изключени от сервизите

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Да, но как става това? С коя опция или команда може да се проследи и на кое място в компютъра се търси и разглежда какво е натоварването от всяка програма поотделно?
    Отваряш Task Manager (Ctrl+alt+del) после процеси, и гледаш кое товари най много CPU-to..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си