JDeel, Dwyd96, Благодаря ви за информацията и мненията, наистина нямам представа как се развива тази специалност в родината, а и нямам познати, които се занимават с това, така че оценявам помоща ви.
Тъжна е реалноста относно образованието в България, но не само в това е проблема, вече се печелят добри пари и се гради кариера предимно чрез стабилни връзки. Относно образованието, наблюденията ми са, че се набляга предимно на теория, а и самите преподаватели не са особео загрижени за младите студенти, все пак 500лв заплата не ги стимулира, а и малцина преподават, задоволявайки се, че са обогатили поколението. Програмирането ми доставя удоволствие, но когато плащам 9000 на година уж в дървава, в която се цени образователната система, защото не е отявлено корумпирана и не можеш да си купиш една диплома и същевремено с такова пренебрежение се преподава, хаотично и грубо, започвам да се замислям, че наистина е пропиляно време и пари.
Networking- много се набляга на това в IT сферата, за жалост подобно на теб, JDeel съм леко асоциална и предпочитам да общувам онлайн, отколкото в реалният свят, колкото и да си мисля, че съм адаптивна, затова програмирането ми приляга. Надявам се само да следва добра реализация.