- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Живот след смъртта или...
Какво мислите се случва с нас след като умрем? Малко извратен въпрос,но напоследък все за това мисля...Всеки вярва в различни неща,аз например мисля,че се прераждаме...То все нещо става след това,не може просто да ти изгасне екрана и...нищо.Споделете вашите мнения,с интерес ще ги чета.
Според мен си има някакъв следсмъртен живот... Дали душата остава на земята и само тялото умира или има някакъв друг свят за душите не знам, но има нещо. Въпроса е много вироко скроен от страна на всички религии, но всеки твърди нещо различно. Твоето мнение какво е?
Доста странно наблюдение, baby_baby.
Според мен след смъртта или се прераждаш, или отиваш в друг свят. Свят, в който си само душа, не притежаваш тяло, нито визия. Нещо такова.
След смъртта си изчезваш, само трупът ти остава да смърди на Земята и затова го заравят в нея!
Според християнството има Рай и Ад и душата живее вечно, но никой не се е върнал оттам за да ни разкаже.
Трудно ми е да повярвам (въпреки че искам) в безсмъртието на душата и си мисля, тя просто изчезва!
Всъщност да, в християнството има един такъв случай, но все пак изказнането ми е вярно, защото когато Той е възкръснал, е бродил по земята 40 дена, преди да се възнесе в Рая!
Душата на човека остава на Земята 40 дена след смъртта, преди окончателно да отиде в Рая... или Ада!
Друга теория е че умираме и се прераждаме докато освободим товара от миналите животи и се пречистим. Когато душата ни достигне до нужното ниво, тогава се освобождава в покой. Всъщност ще проуча и ще напиша повече по темата.
Единствените "доказателства", че може да има живот след смъртта са, че когато човек изпада в клинична смърт вижда светлина, мъртви роднини, да ги наречем халюцинации, които заблужават, че съществува ад/рай. Доказано е, обаче, че мозъка продължава да функционира няколко секунди след клинична смърт. Достатъчно време, за да създаде подобни илюзии.
Успокояващо е да си мсилим, че не се превръщаме в храна за червеите, чувстваме се безсмъртни. Тъжното, обаче е, че когато разберем какво какво ни очаква след смъртта няма да може да го споделим.
Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...
Едит : От друга страна религията ни до някъде се противоречи,защото всяка литургия има една молитва,коят гласи "..И пак ще дойде да съди живите и мъртвите..и царството му няма да има край".Аз лично си го обяснявам,че всеки един мъртъв християнин ще чака до апокалипсиса о.О ?! ;дд шантава работа..
Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...
Ако си твърде голям реалист, ще вярваш само в това, което виждаш. Но има твърде много неща, които остават необясними, дори за науката и въпреки това ги има и са факт. Мисля, че има достатъчно истории на хора, които са били в кома или които буквално са се завръщали от смъртта и със сигурност не са казвали, че след нея няма нищоДушата е безсмъртна, това, че тялото умира нищо не значи.
Смърт няма..всичко е живот ,смърт е като катализатор превръщането от живота на твърдо материално ниво..на финно ефирно светлинно.
Дреме ми на крилата кво мислите за мен !
бтл религиийте са пълни измислици,от които никои няма нужда...те само делят хората....Разделяй и владей...хората по целият свят дишат един въздух,пият една и съща вода,ядат една и съща храна,проливат едни и същи сълзи,и обичат по един и същи начин...хората нямат нужда от религия,а само от гласа на собствената си душа
Дреме ми на крилата кво мислите за мен !