.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Живот след смъртта или...

Какво мислите се случва с нас след като умрем? Малко извратен въпрос,но напоследък все за това мисля...Всеки вярва в различни неща,аз например мисля,че се прераждаме...То все нещо става след това,не може просто да ти изгасне екрана и...нищо.Споделете вашите мнения,с интерес ще ги чета.

Според мен си има някакъв следсмъртен живот... Дали душата остава на земята и само тялото умира или има някакъв друг свят за душите не знам, но има нещо. Въпроса е много вироко скроен от страна на всички религии, но всеки твърди нещо различно. Твоето мнение какво е?

Мега фен Аватара на baby_baby
    А според мен няма живот след смъртта

Доста странно наблюдение, baby_baby.

Според мен след смъртта или се прераждаш, или отиваш в друг свят. Свят, в който си само душа, не притежаваш тяло, нито визия. Нещо такова.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от A Lone Wolf Виж мнението
    Доста странно наблюдение, baby_baby.

Според мен след смъртта или се прераждаш, или отиваш в друг свят. Свят, в който си само душа, не притежаваш тяло, нито визия. Нещо такова.
    Тя не иска така. Как ще я чукат като е само душа!? Мисли малко!

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    След смъртта си изчезваш, само трупът ти остава да смърди на Земята и затова го заравят в нея!

Според християнството има Рай и Ад и душата живее вечно, но никой не се е върнал оттам за да ни разкаже .
    Трудно ми е да повярвам (въпреки че искам) в безсмъртието на душата и си мисля, тя просто изчезва !

Мега фен Аватара на solo_
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Според християнството има Рай и Ад и душата живее вечно, но никой не се е върнал оттам за да ни разкаже .
    На 100% ли си сигурна?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от solo_ Виж мнението
    На 100% ли си сигурЕН?
    Всъщност да, в християнството има един такъв случай, но все пак изказнането ми е вярно, защото когато Той е възкръснал, е бродил по земята 40 дена, преди да се възнесе в Рая !
    Душата на човека остава на Земята 40 дена след смъртта, преди окончателно да отиде в Рая... или Ада!

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Кот е било преди да се родиш, тъй и след това.

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Друга теория е че умираме и се прераждаме докато освободим товара от миналите животи и се пречистим. Когато душата ни достигне до нужното ниво, тогава се освобождава в покой. Всъщност ще проуча и ще напиша повече по темата.

Единствените "доказателства", че може да има живот след смъртта са, че когато човек изпада в клинична смърт вижда светлина, мъртви роднини, да ги наречем халюцинации, които заблужават, че съществува ад/рай. Доказано е, обаче, че мозъка продължава да функционира няколко секунди след клинична смърт. Достатъчно време, за да създаде подобни илюзии.
    Успокояващо е да си мсилим, че не се превръщаме в храна за червеите, чувстваме се безсмъртни. Тъжното, обаче е, че когато разберем какво какво ни очаква след смъртта няма да може да го споделим.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Друга теория е че умираме и се прераждаме докато освободим товара от миналите животи и се пречистим.
    Така е според будизма и хиндуизма.
    Цитирай Първоначално написано от Xristina7 Виж мнението
    Успокояващо е да си мсилим, че не се превръщаме в храна за червеите, чувстваме се безсмъртни. Тъжното, обаче е, че когато разберем какво какво ни очаква след смъртта няма да може да го споделим.
    За съжаление е така . Със смъртта всичко приключва за индивида.

Така е според будизма и хиндуизма.
    За съжаление е така . Със смъртта всичко приключва за индивида.
    Или пък ще може да шептим от отвъдното и да шпионираме стари любови. Кой знае, нека само не ни се налага скоро да разбираме.

Всъщност да, в християнството има един такъв случай, но все пак изказнането ми е вярно, защото когато Той е възкръснал, е бродил по земята 40 дена, преди да се възнесе в Рая !
    Душата на човека остава на Земята 40 дена след смъртта, преди окончателно да отиде в Рая... или Ада!
    Всъщност не е така.Християнин съм (католик, и като малки имахме вероучение). Всеки стои в чистилището според зависи греховете,които е направил приживе и всяка една молитва от семейството му допринася за по-кратък престой. (Такива са вярванията - просто информативно)
    Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...

Цитирай Първоначално написано от TROLLDADLOLCAKE Виж мнението
    Всъщност не е така.Християнин съм (католик, и като малки имахме вероучение). Всеки стои в чистилището според зависи греховете,които е направил приживе и всяка една молитва от семейството му допринася за по-кратък престой. (Такива са вярванията - просто информативно)
    Едит : От друга страна религията ни до някъде се противоречи,защото всяка литургия има една молитва,коят гласи "..И пак ще дойде да съди живите и мъртвите..и царството му няма да има край".Аз лично си го обяснявам,че всеки един мъртъв християнин ще чака до апокалипсиса о.О ?! ;дд шантава работа..
    Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...

Ако си твърде голям реалист, ще вярваш само в това, което виждаш. Но има твърде много неща, които остават необясними, дори за науката и въпреки това ги има и са факт. Мисля, че има достатъчно истории на хора, които са били в кома или които буквално са се завръщали от смъртта и със сигурност не са казвали, че след нея няма нищо Душата е безсмъртна, това, че тялото умира нищо не значи.

Супер фен Аватара на GuardianAngel
    Град
    ain't no love in the heart of the city
    Смърт няма..всичко е живот ,смърт е като катализатор превръщането от живота на твърдо материално ниво..на финно ефирно светлинно.
    Дреме ми на крилата кво мислите за мен !

Супер фен Аватара на GuardianAngel
    Град
    ain't no love in the heart of the city
    бтл религиийте са пълни измислици,от които никои няма нужда...те само делят хората....Разделяй и владей...хората по целият свят дишат един въздух,пият една и съща вода,ядат една и съща храна,проливат едни и същи сълзи,и обичат по един и същи начин...хората нямат нужда от религия,а само от гласа на собствената си душа
    Дреме ми на крилата кво мислите за мен !

Голям фен Аватара на MalePan7her
    +1

Цитирай Първоначално написано от GuardianAngel Виж мнението
    бтл религиийте са пълни измислици,от които никои няма нужда...те само делят хората....Разделяй и владей...хората по целият свят дишат един въздух,пият една и съща вода,ядат една и съща храна,проливат едни и същи сълзи,и обичат по един и същи начин...хората нямат нужда от религия,а само от гласа на собствената си душа
    За първи път казваш нещо смислено.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си