.
Резултати от 1 до 25 от общо 58

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от HellKnight Виж мнението
    Не мога да повярвам, че пак ще пиша по този въпрос.

Не знам дали знаеш, но голяма част от философите са морални реалисти. Всеки един от тях ще ти каже, че не може да си почетен последовател на Ницше, защото той множество пъти си е противоречал. Идеята, че няма реалност, множество пъти е била обсъждана от модерните философи и често се е стигало до заключението, че това няма никакво значение за нашия прогрес като индивиди. А ми е интересно как говориш за биология и еволюция, а в същото време изобщо не ги разбираш. Има само една раса и това е човешката. Ако мислиш, че пигментът на кожата прави индивида по-нисш или висш, ти препоръчвам да се върнеш в училище и да почнеш да слушаш по биология какво се говори. Даже ще ти прочета какво пише в учебника ми, спрямо расите: "Съществуват теории, които разделят расите на нисши и висши. Тези расистки теории поддържат схващането, че хората от различните раси не са еднакво пълноценни в биологично отношение. Идеята за расовата непълноценност, за деленето на расите на "висши" и "нисши" няма никакво научно обяснение. Всички народи и всички хора, независимо от расовите им различия, са еднакво способни да възприемат, творят и развиват човешката култура."

Ти казваш, че е лошо, че съм морален съдник, а в същотото време си налагаш твоята (побъркана) представа за морал. Ако няма реалност, по-добре да почнем да избиваме всички подред, защото съществуването ни няма смисъл, нали? Оплакваш се от коректност, но не разбираш, че единността и разбирането между хората е това, което тласка човечеството напред. Всеки е роден с еднакви възможности. Пак повтарям, пигментът на кожата не играе никаква роля. Научно доказано е, но за какво им е на нацистчетата да използват логика, нали отричат и холокоста?

Струва ми се, че искаш да отречеш това, което е светът в момента и да си създадеш своя реалност, като използваш твърдението, че няма върховна истина. Трябва да се гледа тук и сега, а ти си направо на друго измерение. И аз бях така седми клас, когато, точно като теб, държах същите твърдения. Но за твоя жалост, човешкото развитие се тласка от морала. Всички тези технологични, медицински и социални развития ги правим, не за развитието на расата, а за субективното щастие и стоиността на човека. Точно затова твоята идеология не се признава от мейнстриим ученията.
    За някои неща имаш право, за други - в пълна манипулация. Ти си ученик още и си много наивен. Това, което си чел или недочел в учебника по билогия, може би за 9-ти или 10 -ти клас е на примитивно ниво. И също толкова нагласено, както сега искат да заменят думата ''робство'' със ''съжителство''. Всъщност, генетиката е в основата на всичко. Белезите, които се запазват и предават в потомствата, са характерни за всеки биологичен вид. На тази база ние създаваме нови породи животни, новови сортове растения, нови хибриди. Предаването на устойчивите гени в потомството е с много по-голяма стойност от модификационната изменчивост на конкретния индивиди, спрямо външните условия. Вкарването на нови качествени показатели, чрез изкуствено и продължително кръстосване на избрани генотипове е в основата на развитието на всеки един вид. Съществува естествен и изкуствен отбор на видовете. Естесвения е описан от Дарвин. По същия начин може да се разделим расите при човека. Расите - това са вариации с различни стойнойности. Разбира се тук не говорим за различни видове, за различни семейства. Прилигите са големи, но различията не са малки. Това групи, развиващи се при различни условия, на различни географски ширини. Това са групи, които заедно с еволюцията са приели различни култури, различен манталитет, различна етика, различен начин на живот, различия в мислене, различия в съществуване. И колкото и близки присъщо да сме всички на тази Земя, ние сме разделени на много звена. Върховните сили, учените - са разделили религиите, социалните и икономически системи според светогледа и усещането на тези народи. А самите народи биват разполагани по общи признаци, под общото име - цивилизации. Когато една цивилизация - група от народи с общи признаци, опре до твърде голямо вмешателство на друга цивилизация, тогава избухва напрежение. Но тези приказки, с които днес едни империи се опитват да унищожат и вкарат в подчинение други народи, че принципите на точно една определена система, изграден на база всеобщото усещане и егоистично желание на свобода и опеделящи правила, да се приложи тази единствена световна система нарчена от някои ''демокрация'' - при всички - това дори не е опит за мир. Това е псхотропна война на завоевание, която ще свърши с обща гибел. Модернизация, глобализация. Тези понятие вече и за самите хамериканци идват в повече. Защото там от къде тръгва, от там ще се сгромоляса. Но най-вече от периферияте. Тоест, ние ще горим първи. Границата между цивилизациите.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-09-2016 на 13:13

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си