.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Голям фен Аватара на Ouroboros

Unhappy Зачервени, сухи и напукани устни при дете

Здравейте.

От скоро сестра ми (8 годишна) има много зачервени, напукани и сухи устни, оплаква се че я болят и т.н., преди малко както се смееше и на едно място само от усмивката започна да кърви. Не знам от какво може да е, от известно време се маже с някакъв балсам от левчето и някакво течно червило, пак евтино (колкото и да казвам на нашите да й вземат по-хубави и безвредни неща, чак сега се сетиха)(преди да кажете колко е глупаво 8-годишна да си слага червило - слага си го само вкъщи, за да си играе )

Ако някой е имал подобни проблеми, моля ви да помага.

Мега фен Аватара на tori
    Ами, хвани една лъжица захар, една лъжица неозахарен мед и една лъжица зехтин екстра върджин и ги омешай, после я накарай да си разтърка устните с това и го махни. След това я намажи с мед. И тва докато се оправи. Аз зимата така се лекувам. Домашния ексфолиант и да го погълне (защото е дете), няма да ѝ навреди по никой начин. В другата козметика може да има нещо, което да не е подходящо за деца и да е потенциално опасно. Говорете и с личния лекар - аз лично при липса на витамини получавам такива напуквания - а витамини за деца има хиляда. Кекава ли е? Т.е. да се разболява постоянно или нещо?
    А, и като излиза, я мажете с някакъв балсам с SPF 15 за всякакви атмосферни влияния от слънце до +20000 градуса студ - Балея мисля, че имат точно такъв балсам в сънкеър линията си. (Балеа можеш да намериш в ДМ.) Това хем ще е игра за нея, хем ще я пази.

anonymous990763
    Guest
    Да се спре веднага употребата на тези боклуци. Ако продължи, потърсете лекарско мнение.

С мед я мажа от няколко дни и не помага, иначе ако се ексфолират няма ли да боли много. Все пак ще пробвам.
    Онези боклуци са изхвърлени отдавна.
    Благодаря за съветите

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    А приема ли достатъчно течности? Моите устни стават така, когато забравям (ахах) да пия вода. Тва с овлажняването отвън е фалшива работа. Трябва да е хидратирана отвътре.

Мега фен Аватара на tori
    Не, не боли. Няма да натискаш джелатската, лекичко. И да - Ива е права зя водата, че трябва да я натискате да пие повечко.

Добре, ще я карам да пие често. А вазелин дали би помогнал?

Update: накарах я да пие много вода, ексфолирах и мазах с масло по 5 пъти на ден, вече е много по-добре. Благодаря за съветите.

Мега фен Аватара на tori
    Молим всички. Живи и здрави.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си