Първоначално написано от
Rakshy
Тормозеният ученик не мисля, че има случай, в който да е виновен. Единственото, за което може би е виновен е, че не си защитава позицията.
Тормозещите са основния проблем, но за да стигнат до това да са проблем, някой не си е свършил работата. Не мисля, че някое дете се ражда с комплекси. Негативните навици и действия на родителите биват извършени и от детето. Майките и бащите им пушат и пият - децата тръскат солети и пият ябълков сок щот мяза на бира. Бащата псува - детето псува. Бащата обижда майката - детето обижда момичета. Майката смачква бащата - детето или е супер бета, или направо педалче, или момичето има проблеми. Ако детето има много енергия, родителите трябва да направят нужното, за да я насочат нанякъде. С детето просто се случва - родителя трябва да го предотврати. Оттам пък идва друго, че масата хора не са готови да бъдат родители и нямат идея какво правят. Някои са свръх-привързани. Само тяхното дете е право, без значение какво казват другите. Нейното ангелче не е проблемно, в никакъв случай.
Майка ми е начална учителка и имам суууупер много наблюдения по темата. Първото нещо - вината винаги пада върху учителя. Едно време вината винаги е била в ученика, а другарката винаги е била права. Вече не е така. Пълно потъпкване на институциите. Така родителите си измиват ръцете за несвършената работа, а чаветата са щастливи, щото никой за ниш не ги обвинява.
реда на вината от най-виновен към най-невинен
Родители>тормозещи>учители >тормозен
Мен не са ме тормозили, ебавали са ме за разни неща, но никой не си е позволявал физически тормоз. Там аз съм си виновен, защото все си казвах, че е уж на ташак, а то практически никога не е било уж на ташак.
А аз не съм тормозил никого съзнателно, защото знам, че е гадно