.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 46

Има ли начин да спра да мисля само за последствията?

Не правя грешни неща , но постоянно все си мисля че каквото и да ми се случи/направя все нещо лошо ще се случи и искам да не виждам лошата страна на всичко! Има ли някакъв ритуал или нещо което да ми променя умът?? Моля ви спешно е направо не издържам.

Мега фен
    Виж как Бог ни е казал да се молим:

"Отче Наш, Който си небесата, да се свети Твоето име, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята."

Така, че да бъде Божията воля и каквото-такова, дето се вика.

Как да ти обясня че искам да постигна всичко сам без да имам такива дребни спънки ? За да съм в пълен мир със себе си трябва да го изхвърля това живота ми. Че дори на хубавите неща, аз виждам лошото. Аз още преди много месеци се бях обърнал към Аллах но никакъв резултат освен един знак които ми показа че трябва да се променя - аз опитах много трудно но не мога да се променя. И между другото от 1-2 месеца винаги след всяко хубаво нещо аз се моля и му благодаря по този начин показвам благодарност затова че е решил да ми даде това нещо която имам. Аз осъзнах че това моето не е живот вече дори и говорен дефект си докарах . Ако Бог наистина ме обичаше защо той би допуснал да страдам? Защо пуска тези гласове в главата ми? Сигурно Бог вместо да ме съжали заради думите ми той - ще ме накаже но не ми пука вече то живота ми отдавна изгуби смисъл... нищо вече не ми доставя удоволствие. Просто искам да избия това чувство за вина от главата ми за да постигна мир със себе си.

Banned Фен
    Мюсюлманин ли си?

Banned Фен
    Цитирай Първоначално написано от Рандомммм Виж мнението
    Да
    Ходиш ли в джамия?

Мега фен
    има учение за правилно упражняване на вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, докато религии от рода на кришна и санкиртан не само са на някакъв незнаен език (в онзи случай санскрит), ако и да има мнозина дето се пишат за специалисти/авторитети в тази област, но и изповядват някакви странни учения, които не са във връзка с нормалния живот според представеното и в библейските писания, които са единствените официални Св. Писания за тази планета, обаче и мнозина в този форум се оказаха без интерес към истинската вяра, други дори - нейни противници, пък за още по-голямо съжаление в днешно време почти не се намират последователи на правилното упражняване/практикуване на вярата в истинския Господ Бог, поради тази причина на хора като теб може да им се наложи сами да се справят с проблемите си, включително и сами да се ориентирват във вярата, в случай че се стигне до там...

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    има учение за правилно упражняване на вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, докато религии от рода на кришна и санкиртан не само са на някакъв незнаен език (в онзи случай санскрит), ако и да има мнозина дето се пишат за специалисти/авторитети в тази област, но и изповядват някакви странни учения, които не са във връзка с нормалния живот според представеното и в библейските писания, които са единствените официални Св. Писания за тази планета, обаче и мнозина в този форум се оказаха без интерес към истинската вяра, други дори - нейни противници, пък за още по-голямо съжаление в днешно време почти не се намират последователи на правилното упражняване/практикуване на вярата в истинския Господ Бог, поради тази причина на хора като теб може да им се наложи сами да се справят с проблемите си, включително и сами да се ориентирват във вярата, в случай че се стигне до там...
    Братле нищо не може да ме разубеди че Бог съществува. Каквото и да прочета каквото и да видя просто така съм настроен психически.

Мега фен
    Братле нищо не може да ме разубеди че Бог съществува. Каквото и да прочета каквото и да видя просто така съм настроен психически.
    сещам се за едни религии и богове, които са като от комикс в сравнение с истинската вяра и истинският Бог, някак не ми е до това да повтарям едни и същи изрази/фрази като папагал, понеже често ги използвам и не искам да ставам досаден, но няма как човек да има общение с истинското Божие Царство ако при него вярата е през призмата на някаква човешка религия - има изкривяване

нпп, като повтаряш многократно едни и същи глупости , от упоритостта ти те не стават истина. Явно само твоята призма не дава изкривявания и затова не можеш да посочиш никой реален човек, който да вярва в същите неща като теб.
    Последно редактирано от Pitancho : 10-08-2016 на 13:34

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    нпп, като повтаряш многократно едни и същи глупости , от упоритостта ти те не стават истина. Явно само твоята призма не дава изкривявания и затова не можеш да посочиш никой реален човек, който да вярва в същите неща като теб.
    не се считам за най-праведен, но истината е, че досега само на малцина им се отдаде да повярват в истинския Господ Бог и да упражняват/практикуват вярата правилно, защото системата на човешката(666) духовност/религиозност успя да заблуди мнозина, дори и от сериозните, която в днешно време се е разпростряла по целия свят под формата на най-различни ужким свещени вероучения/религии/вероизповедания, поради тези причини истинската (Божия) истина не се намира току така, но често се оказва, че трябва да бъде търсена за да бъде намерена, ала доверяваш ли се на вече установеното като световен стандарт, рискът да бъдеш излъган с фалшива истина е (доста) голям, дори над 90%, а да търсиш истината означава да търсиш Онзи, Който наистина е истинският Бог, вземайки предвид факта, че има само един единствен такъв за цялата безкрайна за нас човеците вселена, да внимаваш в разсъжденията си така щото да не прибързваш с изводите, заключенията, мненията и решенията, да изпитваш всичко по пътя на вярата за да си сигурен къде отиваш...

лесно е да критикуваш човек, който говори/свидетелствува за духовни(те) неща, но ти самият разсъждаваш ли адекватно за тези неща?!, или само чакаш на готово да прочетеш или чуеш за тях от някъде/някого?!, всяко нещо от Божието Слово, за което истинските свидетели на истинския Господ Бог свидетелствуват си има разумно обяснение, като имаш предвид, че те изпитват всичко от край до край в това отношение без да говорят лъжи, например, ако прочетеш от Библията, че "добре е да не ядеш месо, нито да пиеш вино", а после прочетеш, "всичко, що се продава на месарницата, яжте без да изпитвате за него заради съвестта си", и "не пий вече само вода, но употребявай малко вино", няма ли да си зададеш въпроса, има ли противоречие в Писанието, или просто не разбирам някои неща?!, и ако проследиш внимателно всички онези стихове, в които се говори за ядене и пиене, тогава ще видиш, че тези думи имат и някакво особено значение, като например, "който яде и пие без да разпознае Господното тяло, той яде и пие осъждане на себе си"(1 Кор. 11:29), че защо човек да е грешен само защото яде и пие?!, нали именно истинският Господ Бог го е създал така, че да яде и пие, като дори му е казал: "От всяко дърво в градината свободно да ядеш" - очевидно потреблението/консумацията е нещо съвсем естествено за човека, както казва и Соломон: "Ето какво видях аз за добро и прилично: Да яде някой и да пие, И да се наслаждава от благото на всичкия си труд, В който се труди под слънцето, През всичките дни на живота си, които му е дал Бог; Защото това е делът му."(Екл. 5:18 ), Св. Павел също потвърждава, че няма нищо греховно в това да се употребяват тези неща: "Зная и уверен съм в Господа Исуса, че нищо не е само по себе си нечисто; с това изключение, че за този, който счита нещо за нечисто, нему е нечисто... Заради ядене недей съсипва Божията работа. Всичко наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си причинява съблазън."(Рим. 14:14-20), "Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение; понеже се освещава чрез Божието слово и молитва. В това като съветваш братята, ще бъдеш добър служител Исус Христов, хранен с думите на вярата и доброто учение"(1 Тим. 4:4-6), следователно няма как един и същи истински Светия да каже, не яж месо и не пий вино, и яж месо и пий вино, противоречейки си по този начин, но явно че тези думи имат някакво особено значение на места...

и така, ти поне разсъждаваш ли така правилно когато четеш Писанието, както в примерът, който ти дадохме тук?!

Като заорала на едно място грамофонна плоча си. Избягваш кратките и ясни отговори и колкото по-дълги фермани пишеш, толкова по-далеч са от тематата на въпроса. Знаеш, че каквото е повече от кратък и ясен отговор е от лукавия. Демек вечно се скатаваш по тъчлинията.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Да
    Винаги ли си бил такъв?

Мега фен
    Като заорала на едно място грамофонна плоча си. Избягваш кратките и ясни отговори и колкото по-дълги фермани пишеш, толкова по-далеч са от тематата на въпроса. Знаеш, че каквото е повече от кратък и ясен отговор е от лукавия. Демек вечно се скатаваш по тъчлинията.
    ти си нередовен - идваш веднъж на месец-два, и кажеш няколко ужким по-умни изречения, но така и не прочетох нещо в твоите постове, което наистина да си заслужава труда, освен нещичко отчасти вярно, но пак трябва да "клатим ситото"

изповядвам само нещата, които всеки един от царството, и въобще всеки от верните последователи, на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог вярва, но понеже ти (всъщност) не вярваш (т.е. така както трябва), и затова не ги изповядваш

казах ти неведнъж, че не задаваш стойностни въпроси, нито разискваш значими неща, но спекулираш

Не правя грешни неща , но постоянно все си мисля че каквото и да ми се случи/направя все нещо лошо ще се случи и искам да не виждам лошата страна на всичко! Има ли някакъв ритуал или нещо което да ми променя умът?? Моля ви спешно е направо не издържам.
    Здравей Рандоммм,

Понякога животът може да е наистина труден...и болезнен. До степен, в която човек се пита как е възможно и ако има Бог и той ни обича всички, защо би позволил да страдаме така, да живеем в такъв свят.

Но си мисля, че ние не виждаме цялата картинка. Може би има много, което не знаем за себе си, за историята си. Или пък има неща, които отказваме да приемем - например че често сме несправедливи спрямо другите, че можем да се държим жестоко към тях или към себе си, че искаме да поддържаме нереален имидж за себе си и т.н., с толкова много неща в поведението и в мислите си, се отдалечаваме от висшите принципи. Кой днес може с ръка на сърцето да каже, че във всяко едно свое действие се старае да действа с любов, знание и уважение към другите и себе си?

Мисля си че най-голямата трудност е че сме поставени в този живот, с хаос в себе си (ума, емоциите, които постоянно се въртят) и хаос около нас (обществото, безполезните развлечения и псевдо информация). И в този хаос трябва да намерим смисъл...

За да намерим смисъл, мисля че трябва да намерим ред, първо в себе си и така ще допринесем за малко повече ред в средата си.

Ако искаш да промениш нещо, първо трябва да го видиш и да го разбереш. В противен случай, искаш да промениш нещо, но не знаеш какво. Когато се опитвам да разбера някакъв модел на поведение или някакви натрапчиви мисли, се опитвам първо да си изчистя съзнанието. Да релаксирам малко тялото или ако вървя просто да се движа спокойно и да обърна внимание на заобикалящата ме среда. След това се насочвам навътре - разглеждам какви мисли се появяват, дали има някакво емоционално напрежение (като стягане в слънчевия сплит примерно) и така стъпка по стъпка се изчиствам от мисли, чувства и напрежение, и откривам че ми действа дори отпочиващо. Но трябва да си напомням да го правя, иначе ако ме хване някоя случайна мисъл, мога да забравя.

Според мен, просто опитай да бъдеш в съзнание и виж какво се случва отвътре. Ако искаш виж това видео, има и субтитри на БГ: https://www.youtube.com/watch?v=pLsQcrgnpm4

Голям фен Аватара на Zlennox
    Има ли някакъв ритуал или нещо което да ми променя умът??
    Сядаш, взимаш по една галонка, лъскаш няколко злобарки, пускаш някой хубав филм и ритуала е завършен!

npp, с какво спекулирам, бе пиле шарено? Повтарям ти очевадни неща, дето само гледаш да заметеш под черджето, че не са за гледане - че си си измислил някаква фантомна църква, на която само ти си си член, което е нонсенс, защото църква значи събрание на хора, а реално такива няма. Егати спекулата!

Мега фен
    npp, с какво спекулирам, бе пиле шарено? Повтарям ти очевадни неща, дето само гледаш да заметеш под черджето, че не са за гледане - че си си измислил някаква фантомна църква, на която само ти си си член, което е нонсенс, защото църква значи събрание на хора, а реално такива няма. Егати спекулата!
    ако успееш да извадиш цитати от мои постове, от които да се вижда, че съм заявил тези неща, които ти твърдиш, че съм, тогава може и да ти повярвам, но много добре знаеш, че ти си онзи, който спекулира тук

ако наистина беше праведен, тогава щеше да говориш праведни думи, но ето че само знаеш да критикуваш онези, които поне се опитват да изразят истинно мнение, но не и да изразиш някакво праведно, с което да си полезен на другите - ако някой каже, че две и две е четири, трябва ли непременно да го изкараме лъжец?!, а можем и да се съгласим с истината, в случай че поне можем да я разсъждаваме, но ако не можем, тогава нека поне не я изкарваме лъжлива
    Последно редактирано от npp : 10-25-2016 на 05:22

ако успееш да извадиш цитати от мои постове, от които да се вижда, че съм заявил тези неща, които ти твърдиш, че съм, тогава може и да ти повярвам
    Толко ли си тъп? Твърдя точно обратното - че упорито не си го признаваш!

Мега фен
    Толко ли си тъп? Твърдя точно обратното - че упорито не си го признаваш!
    вече взе да ставаш супер жалък с извъртанията си

Крадецът вика ,,дръжте крадеца!"

Мега фен
    Крадецът вика ,,дръжте крадеца!"
    милиарди човеци все още страдат и не се намира пълно спасение за тях, така че заслужава ли си да си губим времето със суетни препирни седнали удобно пред компютрите си?!, понеже едва ли някой от нас щеше да може да си го позволи ако беше на мястото на някой от онези, на които бедността им е най-малкият проблем - истински праведният не се занимава със суетни интриги, но проявява поне едното уважение към факта, че милиарди души се мъчат, и е истински късмет да не си на мястото на ни една от тях...
    Последно редактирано от npp : 10-27-2016 на 06:03

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    милиарди човеци все още страдат и не се намира пълно спасение за тях, така че заслужава ли си да си губим времето със суетни препирни седнали удобно пред компютрите си?!, понеже едва ли някой от нас щеше да може да си го позволи ако беше на мястото на някой от онези, на които бедността им е най-малкият проблем - истински праведният не се занимава със суетни интриги, но проявява поне едното уважение към факта, че милиарди души се мъчат, и е истински късмет да не си на мястото на ни една от тях...
    И ти с твоята вяра ли ще ги спасяваш, фарисею? Откажи се. Не обричай душите на грешниците на вечна погибел.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Мега фен
    милиарди човеци все още страдат и не се намира пълно спасение за тях,
    А в какво се изразява процеса на спасение, който прилагаш на тези хора? Някакъв ритуал ли е, какво точно представлява?

Дай ни някой пример, който наскоро си извършил по спасението на някой човек, с видими резултати, а не само в думи с месиански патос, с който обичаш да се изразяваш.
    Последно редактирано от defender : 10-27-2016 на 07:57

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    И ти с твоята вяра ли ще ги спасяваш, фарисею? Откажи се. Не обричай душите на грешниците на вечна погибел.
    не претендирам за това някой да бъде спасен на всяка цена чрез мен, за мен е важно да има истинско спасение за човеците и въобще за душите, вместо да останат ощетени

моя вяра нямам, опитвам се да следвам вярата на Исус, и вярвам, че с Неговата вяра всякакви добри неща са възможни

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си