- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да спра да мисля само за последствията?
кой казва, че прилагам някакъв мой процес на някой?! - не съм от онези, които лесно се осмеляват да прилагат каквото и да е на ближния си, понеже ако не мога да гарантирам за пълната безвредност на ефекта, тогава не смея да бързам с приложението
защо пак се говори за това какво прави един единствен човек?!, а не за това какво правят мнозина?!, спасението зависи от усилията на мнозина, а не само от усилията на един единствен човек, понеже ако само един единствен човек беше достатъчен за да спаси всички други, тогава всички щяха да са вече отдавна спасени - не че не е имало случай да се помоля за спасение на всички и Бог да чуе молитвата ми, обаче ефектът беше краткотраен, защото не беше достатъчен един единствен човек за да бъдат спасени всички - защо е така, това могат да (го) разберат напълно само хора, които вярват достатъчно правилно в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, иначе опити правя, но само доколкото е безопасно
в това отношение, що се отнася до мен, та и въобще, единствено мога да се надявам истинският Бог да постигне навреме всичко онова, което желае да постигне своевременно, но няма как да се похваля със себе си, което разбира се не означава, че не се опитвам да Му угодя
ако беше достатъчен, тогава всички човеци и въобще души на света щяха да бъдат спасени още преди 2 хилядолетия, и сега нямаше да има нужда от спасение за ни едного от тях, иначе един Господ Христос е напълно достатъчен, и това е именно Исус, което е друга гледна точка, понеже Господ Си върши Неговата работа, но дали ще намери вяра на земята?!
Последно редактирано от npp : 10-27-2016 на 15:51
Дефенди и ннп - все едно две китайски стени от текст се сблъскват и се лее буламач от пусто в празно.
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
о риали?
който не вярва (както трябва) не разбира Словото и може да се окаже и че, не приема Истината, в твоя случай ти не възприе факта, че Исус е достатъчен като Господ, но няма достатъчно истински праведни вярващи на земята
"Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които викат към Него ден и нощ, ако и да се бави спрямо тях? Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Обаче, когато дойде Човешкият Син ще намери ли вяра на земята? И на някои, които уповаваха на себе си, че са праведни, и презираха другите, каза и тая притча: Двама души възлязоха в храма да се помолят, единият фарисей, а другият бирник. Фарисеят, като се изправи, молеше се в себе си така: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедни, прелюбодейци и особено не като тоя бирник. Постя дваж в седмицата, давам десетък от всичко що придобия. А бирникът като стоеше издалеч, не щеше нито очите си да подигне към небето, но удряше се в гърди и казваше: Боже бъди милостив към мене грешника. Казвам ви, че този слезе у дома си оправдан, а не онзи; защото всеки, който възвишава себе си, ще се смири, а който смирява себе си, ще се възвиси." Лука 18: 7-14
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
аз не правя никого вярващ, но Онзи, Който наистина е истинският Бог е всъщност единственият, който може да направи вярващ от един или друг, а аз по дарба досега съм свидетелствувал Неговото Слово - това е, което съм правил като човек, който се опитва да угоди на истинския Господ Бог, защото и това ми беше дадено
а нима в мои постове нямаше обяснения за духовните неща отделно от цитати(те), дори не един от форумните потребители отбеляза, че са обемни като чаршафи, и колко пъти имаше пояснения в цитатите, които бяха представени в мои постове?!, и да, не всеки е разбирал всичко, но и Бог не е обещавал, че ще прати пророк, който да разясни всичко на всеки, понеже каква вяра ще е ако човек е повярвал чак след като е получил пълното обяснение за всичко относно духовните неща?!
"блажени ония, които, без да видят, са повярвали." Йоан 20: 29
ето как вярата не е като науката, защото науката учи хората на всичко, което изучава, докато във вярата човек трябва да вярва при всякакви обстоятелства, дори и когато не намира информация за много от духовните неща, което дори само по себе си е доказателство за това, че в своята същност вярата е вярност(преданост), ако не към самия истински Господ Бог, то поне към доброто/любовта/правдата, така че няма как да се направи съвсем удачно книга с пълно обяснение за всичко относно духовните неща според Неговата истина, но ако човек упражнява/практикува вярата в Него правилно, тогава ще може да Я разбира повече, обаче не да знаеш цялата истина е най-голям приоритет в това отношение, но да допринасяш за всеобщото спасение в Него
Последно редактирано от npp : 10-28-2016 на 17:09
не помня да съм карал някого насила да прави каквото и да било, на някои от вас, които не само се заяждахте с мен, но и хулехте/се противяхте на истината на истинския Бог, ви се каза, че интригите не ви правят по- добри и достойни в Неговите очи, но че по-добри би ви направила съпричастността към всеобщото спасение в Него, разбира се в случай че въобще наистина го искате, или поне аз не ви преча, нито съм ви запретил, да се стремите към истинско съвършенство, понеже да се заяждате с хора, които нищо не ви дължат, особено когато в същото време на света има милиони човеци, които се нуждаят от спасение, никак не е признак за чиста съвест и съзнание за Бога, редно е когато някой не постъпва праведно да не се бърка в Божиите или чужди работи, т.е. за да не ги разваля, вие бързахте настървено да ме изкарате лъжец но доста лековерно и лекомислено без да разсъждавате правилно за нещата, и не проявихте признаци за разумен диалог - форумът е за да се дискутира разумно, а вие се явявахте тук включително и просто за да хулите, обвинявате и атакувате безпричинно и несправедливо, ето че и все още проявявате несериозно отношение, но пак бързате да съдите човек, който не прави нищо лошо за да заслужава такова отношение (от ваша страна) - какво, гоня ли ви?!, банвам ли ви?!, бия ли ви?!, но добре знаете, че принципно не съм от онези, които (бързат да) причиняват зло на ближния си, защото сами видяхте, че не съм с лоши намерения, така че по принцип не ви съдя за каквото и да било, но, да, казах ви, че не само не сте съпричастни на делото на истинския Бог, което е най-вече всеобщото спасение в Неговия Син Исус Христос, но и даже се впускахте стремглаво в брътвежи срещу мен, и дори срещу истинския Бог и Неговото царство, с претенции че сте нещо повече
така че ако не можете или дори не искате да работите за спасение на ближния си, аз не ви съдя, но защо трябва да го газите?!, нито ти, нито питанчо, нито който и да било от вас, които категорично се представяхте за вярващи в този раздел на форума не проявихте сериозно отношение когато ви говорех истината, понеже ужким бяхте пламенни да говорите Божията истина, но така и не проявихте нужното разбиране, сякаш е нищо да се подигравате с брата и свети(те) неща, дори го докарахте до безобразие и гавра, а за да си компетентен във вярата трябва да вникваш ако трябва дори и до много "дълбочини", но вие сякаш бяхте и мързеливи за това, а дори и безотговорни - така не се става (по-)пръв в Божието царство, нито пък ако го правите само за да навредите ще си спестите по-голямото наказание - така че никак нямате сметка да съгрешавате, защото не нещата, чиято същност е различна от самото престъпление са греховни, но самото причиняване на зло е грешно...
А ти към коя секта принадлежиш, npp?
не съм част от секта, иначе мога да кажа, че съм последовател на една най-древна дисциплина, но тя е такава, че човек може да я следва само в своето сърце, и не е възможно да бъде следвана по друг път, дори и ако е обграден от много нейни най-напреднали последователи...