.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Повече от фен Аватара на KIRIL98

Question Тренировка

Така, понеже съм некадърен и тъп човек, имам два тъпи въпроса. През ден тренировката ми е 10 лицеви, 10 коремни, 10 бицепсово сгъване с дъмбел 8кг, трицепсово разгъване с дъмбел (8кг) зад глава с 2-те ръце, разтягане на ръце встрани с дъмбел 4кг и гребане с дъмбел 8кг. Правя две серии и ги правя вечер към 21:00. Та, въпросите са ми-за начинаещ, тренировката бива ли я и проблем ли е, че вечер преди лягане я правя? Приемам всякаки насоки, понеже съм както казах вече съм новобранец

Мега фен Аватара на Rakshy
    тва кога тренираш няма значение, освен ако не ти пречи на самия теб

10 лицеви, 10 коремни, 10 сгъвания, 10 разгъвания, 10 side laterals и 10 гребане х2

трябваше да си ги напиша наново просто

според мен това са супер малко повторения и тежест. Буквално ще свикнеш с това нещо след първата седмица и след това ще си като момиченцето, което си тичка на пътечката 40 мин. По-добре иди на лостове и прави суперсерии набирания и лицеви опори докато не почнеш да падаш от лоста ида не можеш да се изправиш на през 1 ден. Ще видиш много повече резултат.

А принципно не обичам лостове и калестеникс, смятай :Д
    There is some good in this world, and it's worth fighting for.
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

Повече от фен Аватара на KIRIL98
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    тва кога тренираш няма значение, освен ако не ти пречи на самия теб

10 лицеви, 10 коремни, 10 сгъвания, 10 разгъвания, 10 side laterals и 10 гребане х2

трябваше да си ги напиша наново просто

според мен това са супер малко повторения и тежест. Буквално ще свикнеш с това нещо след първата седмица и след това ще си като момиченцето, което си тичка на пътечката 40 мин. По-добре иди на лостове и прави суперсерии набирания и лицеви опори докато не почнеш да падаш от лоста ида не можеш да се изправиш на през 1 ден. Ще видиш много повече резултат.

А принципно не обичам лостове и калестеникс, смятай :Д
    Благодаря за съвета. Почвам лостовете

Супер фен Аватара на tochko
    Не е лоша идея, като за начало на някаква обща физическа подготовка. Както каза Ракшито си постави цел примерно-30, 40 или 50 повторения за едикакво си, разделени на едиколко си подхода и едиколко си повторения. Твой е избора да разнообразяваш упражненията в подредбата им (на кръгове или серии) и повторения. Ако прочетеш малко литература ще разбереш за това как е добре да "изненадваш" тялото-похват характерен за Арнолд в началото на кариерата му.

Съчетай лостовете с гирите и останалите неща от собствено тегло които можеш да правиш вече, като създадеш разнообразие-днес едно, утре друго, после трето. Тренировката може да е всичко в един ден, или разделена на сплит спрямо мускулните групи.

Не забравяй правилната техника, дишането и краката.... Въпреки, че не съм от най-редовните в това отношение, да-краката са голям стимул за растеж на краката на хормонално и сърдечнп-съдово ниво. Убеден съм, че не разтягаш, така че по-добре го прави за съответното движение преди и след подхода/серията за да напълниш мускулните влакна с кръв. Същото цялостно разтягане в края на тренировката.

И най-накрая облеклото-нещо което масово се пренебрегва-тренираш ОБЛЕЧЕН и достатъчно загрят. Всякакви стари Суичъри и анцузи са наред тук в достатъчно количество и дебелина. В почивката се прави разтръскване, леко подтичване с цел да запазиш температурата на тялото. От скоро започнах да завършвам моите тренировки със нещо свръхвисоко интензивно-например 3 по 100 скока на въже и между сериите 20 V преси за бързина. Резултатът е отвратителна болка и изтощение, но-това те прави машина, в моя случай в сферата на джудото.

Не се сещам за друго, но ако има питай.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си