- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво трябва да знае всяко момче/момиче
не знам защо ми "намирисва" на монотонно, безинтересно, скучно, досадно и дори безполезно, иначе това да се говори за семейното планиране и вредата от наркотиците принципно би било от полза
нямам секта, по-добре е да водиш човеците по пътя на благоразумието т.е. да се научат да разсъждават правилно като цяло, което ще им е от полза при всякакви случаи, условия и обстоятелства, отколкото да ги учиш за всяко нещо поотделно, което пък предразполага към готованство, комплекси в начина на мислене, и пр.
Намирисва ти, защото не си го чел, но имаш предразсъдъци и си се въртиш в своята матрица, където може би не забелязваш, но продуцираш ,,монотонно, безинтересно, скучно, досадно и дори безполезно" съдържание.
Разбира се, че в момчешката книга се говори за различни - не само вредни, но и полезни неща, вкл наркотиците. А и за семейното планиране - също. Това е описано в четвърти разговор от последната част, където момчето е вече юноша. Понеже си писал неведнъж за това планиране, бих те помолил да прочетеш този разговор и да обсъдим разликите между твоето виждане и това на автора, който е лекар с православен мироглед. Да видим можеш ли да излезеш от матрицата си. Дано пък съм преценил неправилно, че не можеш. Ще прочетеш ли?
Последно редактирано от Pitancho : 11-05-2016 на 14:12
дано книжките наистина да се окажат полезни, защо не?!, например секти се оказаха нещо като прелюдия на онова, което истинският Бог ме направи да бъда (впоследствие), но нямам предвид, че се водя по техни учения, защото откакто имам Него видях, че няма никакъв смисъл да "клатя ситото" с техните предания/учения
нямам мое (частно) виждане, що се отнася до "матрицата" и мен, за съжаление тя е глобална, дори вселенска, и за жалост се оказах като принуден да остана в нейните "улици", и истината е, че тя трябва да бъде премахната (не е достатъчно да се излезе от нея), иначе доста хора могат да останат неблагоприятно повлияни и засегнати от нея по малко или много неизбежен за тях начин, тъй като тя е система от дълбоко(духовно) ниво - просто един човек не е достатъчен за да реши проблема, има нужда от всеобщите усилия на мнозина добри/праведни хора
"И един силен ангел взе един камък голям като воденичен, та го хвърли в морето и рече: Така стремително ще бъде тръшнат Вавилон, великият град, и няма вече да се намери." Откровение 18: 21
не знам дали някога ще ми бъде дадено да прочета тези две книжки на този православен доктор (при все че едно е сигурно, ако някой друг ги прочете, то и на мен ще ми се случи същото в съответната бъдеща вечност, както и на всеки друг), иначе, доколкото видях, идеята залегнала в тях е оригинална, а ако искаш да представиш нещо, което мислиш, че съм пропуснал да разбера, можеш и да се потрудиш, като го изложиш тук(в този форум), а не само да се хвалиш с чужд(и) труд(ове)
"да проповядваме благовестието и от вас по-нататък, а не да се хвалим с готовото в чужда област." 2 Коринтяни 10: 16,
"всеки нека изпитва своята работа, и тогава ще може да се хвали само със себе си, а не с другиго;" Галатяни 6: 4
Последно редактирано от npp : 11-05-2016 на 16:11