.
Затворена тема
Страница 257 от 300 ПървиПърви ... 157207247253254255256257258259260261267 ... ПоследнаПърви
Резултати от 6 401 до 6 425 от общо 7495
    Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    papu, баси тъпите манипулативни неща.
    ако трябва да сме съвсем коректни, то трябва да се избиват политици с политици, не да страдат невинните хорица. двупосочно е т'ва
    кое е двупосочно ?
    да си чула за западен политик, който е бил войник
    има един кравар, който беше 5 години в плен на виетнамците и резултата е, че е толкова изперкал, че направо имаме късмет, че Буш беше техен президент, щото иначе планетата ни щеше да е затрита
    политиците дават заповеди, а друг ги изпълнява
    изпълнителите имат не по-малко вина
    изпълнителите са нормалните, чиито деца страдат
    ходиш ли да убиваш в чужда държава по заповед
    очаквай да ти отвърнат със същото и да носиш лична отговорност

Мега фен Аватара на pandabear
    започва да ми става смешно накъде се развива темата. смея да твърдя, че немалко си общувал с мен, за да разбираш, защо се жегнах от малоумните коментари тук (ако си чел дискусията от началото). първо ме изкараха, че съм някаква безчувствена расистка, която не бива да се занимава с живи същества, после ти ме наричаш лицемерна. не само политиката е виновна тук. jghgh го описа добре на предната страница. не всичко е черно и бяло. повече от 50 нюанса сиво има посредата.

Banned Фен
    Цитирай Първоначално написано от YoungBloodZ Виж мнението
    За какво говориш, Chrysothemis?
    Колко беше тъжен, когато отхвърлих предложението ти.

всичко това е така, но е прекалено романтично и неприложимо в реалността
    винаги го отнасят невинните хора

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    Цитирай Първоначално написано от Chrysothemis Виж мнението
    Колко беше тъжен, когато отхвърлих предложението ти.
    Не съм ти предлагал нищо, dreamwalker. Излез от сънищата си.

расист може да не си, ама по въпроса за чувствата няма да давам мнение
    щом не разбираш как 'сееш ветрове и жънеш бури' , значи наистина не осъзнаваш
    реват как се бум на стадион, а не разбирате, че е много по-зле друга държава да те атакува, пък всички останали да го намират за нормално и да не го осъждат

http://www.focus-news.net/news/2017/...htitnitsi.html

По данни на Сирийската обсерватория за човешките права (СОЧП) през месец април от американските удари в Сирия са загинали 225 цивилни, предава AFP.
    Данните показват, че това е най-смъртоносният месец за цивилните в близкоизточната република от 2014 г. насам, когато международната коалиция започна действия срещу „Ислямска държава“.
    Кампанията в Сирия, водена от САЩ, започна на 23 септември 2014 г.

имайте предвид, че тия СОЧП са на западна издръжка и оценките им винаги са в пъти намалени
    Последно редактирано от papugai : 05-23-2017 на 15:42

панда, кво се оставяш да те guilt trip-ват
    човек обича това, което му е познато
    НОРМАЛНО Е да реагира с недоверие към непознатото, чуждото, а в някои отношения и противоположното.

не всички култури са съвместими.
    това
    Е!

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    расист може да не си, ама по въпроса за чувствата няма да давам мнение
    щом не разбираш как 'сееш ветрове и жънеш бури' , значи наистина не осъзнаваш
    реват как се бум на стадион, а не разбирате, че е много по-зле друга държава да те атакува, пък всички останали да го намират за нормално и да не го осъждат
    напротив, пълно е с хора, които осъждат външната политика на САЩ
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Супер фен Аватара на corbV2
    corb, то за т'ва кръстоносните походи не са били нещо лошо

srs

our culture is supreme
    И ислямската култура е била supreme през "Тъмните векове", но не виждам някой да се жалва, че Тервел ги е спрял ;д.
    You're tryin' to be different, that makes you no different

Мега фен
    Град
    beyond The Wall

напротив, пълно е с хора, които осъждат външната политика на САЩ
    мдам, наричат ги комунисти и червени боклуци, ако питаш западняците за това
    напълно сериозен съм
    изкажеш ли там мнение срещу цялата им политика и веднага те комунизират

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    напротив, сириеца говорише за невинните които терористите избиват
    никой нямаше да говори за умрели терористи
    в случай че си бил сериозен де
    Естествено, че не бях сериозен.

Мега фен Аватара на Rakshy
    папи, https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...itish_politics

At least 79 House Representatives will have military experience (there were 81 in the 114th Congress), while there will be 21 such in the Senate, a plus one from the last Congress
    https://www.aei.org/publication/vete...15th-congress/

по въпроса с военните в политиката

да не забравяме, че в момента генерал Матис отговаря пряко за тези действия + че за да бъдат изстреляни тези ракети, Конгреса е дал зелена светлина, да не говорим за всички стратези в Пентагона.

Напълно наясно съм, че не харесваш САЩ, но не може при все един проблем да стигаш до щатите. Тва показва една такава глупава наивност и предубеденост, която мисля, че можеш да заобиколиш. Вярвам, че имаш капацитета.

от предната страница, това което написа джър пър май беше най-добро

Тва същество дет вкарва всичките въпроси, които една тъпа феминистка би използвала, най-добре да бъде блокирано, честно казано. Това е тази логика, която задвижда комунизма, която задвижва феминизма, която задвижва всички тези глупости базиращи се на експлоатиращ и експлоатиран. Тва е базата на това подобно на религиозно мислене. Тва е базата на нацизма. На предната страница не бяхте особено прави. Не страха е задвижващ при тези "мъртви" идеологии. При нацизма, една от първите стъпки е била сравняването на евреите с бацили, с някакви зарази, защото Хитлер е бил мега гнуслив и си е миел ръцете постоянно. Една от първите му кампании е свързана с болести, а всички знаем колко силна емоция е погнусата. Да, страха може да е по-базов и по-ясно изразен, но нищо не те удря така както погнусата.

И тоя кретенски либерален въпрос с избирането на родителите. Не избираш да се родиш сляп, но като се родиш сляп познай какво - ще живееш сляп и нада ли ще прогледнеш. И ще си си сляп през цялото време. Тогава света ще бъде напълно различен за теб. С помощта на технологии и методи може да ти се върне зрението - частично или напълно, но какъв е шанса за това. Същото е и с тези хора. Буквално можеш да ги наречеш слепи за нашите идеали и култура. И продължаваме да говорим за сирия - повечето пъти злосторниците дори не са от сирия, за бога. Повечето пъти са второ или трето поколение мигранти. Те вече уж са част от нашия живот, но все пак решават, че трябва да се взривят някъде и да избият колкото се може повече хора. Това са слаби психически индивиди, които се обръщат към единственото нещо, което може да им даде отговор в объркания свят, в който живеят, и това е религията им. Много ми е интересно какво щеше да стане ако се бяха обърнали към християнството или към jadeism-a например. Към гандизма, ебати. Будизма и всички други подобни религии, базирани на мира и това да не вредиш на другия по какъвто и да било начин. Последния християнски терорист беше Брейвик, а неговите мотиви са малко някак различни сякаш.

Проблема е в тази кретенска либерална политика и наивната вяра, че всички са равни и всичко е прекрасно. Не, не са. Ти не си заключваш вратата като легнеш да спиш, защото през последните над 20 години си живяла в мир, но познай какво - тези идващи хора не са като теб. Ако могат ще те използват, ако не спокойно могат да те убият. Това са хора, които имат различен морал на фундаментално ниво от нас. При нас е що годе общоприето да се следват моралните ценности от християнството, каот не говоря за християнски фундаментализъм, по-скоро за положителните неща - не кради, не убивай, бла бла. И то е защото просто това е най-доброто,което можем да произведем на този момент като ясно структуриран морал. Не можеш в този свят да добавяш с лопати нещо, което е на 180 градуса от нас и да очакваш всичко да е окей. Процеса на "добавяне" е като когато правиш тесто за палачинки. Трябва да добавяш по малко брашно и да бъркаш усилено, за да не стане на бучки, защото когато стане на бучки, всичко се преебава. Натиснеш ли някоя бучка - БУМ имаш едно облаче от сухо брашно, което ти преебава цялата смес.

И да, цялата фиеста на щатите и опита за изнасяне на демокрация води до такива подобни неща, но не е единствената причина. Прокси войната, за която спомена Номи, не знам как се нарича на български. Аз участвах на една кръгла маса и си ги наричах прокси войни. В българското "знание" за външната политика такива неща като хибридна война, прокси война, кибервойна и прочие, не са толкова добре развити, сякаш, а дори да са, аз не съм го видял, тъй че все тая. Повечето източници са на английски, затова си използвам чуждиците. Но да, това там си е прокси война и мерене на пишки между Русия и Щатите, и то не до толкова мерене на пишки като кой е по-голям, а по-скоро кой ще отстъпи първи. И двете страни си имат някаква адженда в този регион и искат нещата да се случват по някакъв начин, който не е удобен за другата страна.

Факт е също и че след като Русия се включи във войната, имаше драстичен успех и много градове бяха превзети, смисл отнети от ISIS. Като геополитическо явление, ISIS, е супер смалена, но проблема е, че вече е на интелектуално ниво, вече е идея. Което пък е може би най-големия ташак, защото както знаем от V for Vendetta, не можеш да застреляш идея.
    There is some good in this world, and it's worth fighting for.
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

а бтв, забравих, това което описах и което прави тази личност може да бъде наречено постмодерен неомарксизъм

аз да ти лепна тоя етикет, при положение, че съм по-скоро про-руско настроен.... зле е положението
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

Banned Фен
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    Напълно наясно съм, че не харесваш САЩ, но не може при все един проблем да стигаш до щатите.
    В момента САЩ е основната геополитическа сила в света, независимо дали ти харесва или не. И да, това означава, че много съвременни проблеми са пряк резултат от американската политика.

Тва същество дет вкарва всичките въпроси...
    Колко фатално да ти задават въпроси. Виноват. Иронията е силна, защото ме обвиняваш, че задавам клиширани въпроси, а написа цяло есе, в което нямаш една оригинална/своя мисъл.

Айн Ранд е готина само в определен период от живота.

Съгласен съм с папагала, че цялата работа е "каквото повикало, такова се обадило". И моята държава да я бомбардират и да ми обясняват, че съм терорист, и аз ще гледам да трепя копелетата по всевъзможни начини. При положение, че не разполагат с ресурсите за някакви смислени военни действия, то "тероризма" е алтернатива. Не казвам, че е готино, просто е логично.
    Папагал, много добре знаеш, че и руснаците, и американците подхранват размириците по целият свят, за да си продават оръжията и да получават влияние.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Ама вижте ги кви са тъпи бееее.
    Имало засилена полицейска охрана и маскирани полицаи навсякъде.
    Дори и в метрото в София.
    И защо са там тия смешни полицаи в момента, кога в историята е имало бомби една след друга.
    Те тия удари си ги планират с месеци и после почват да готвят другия който ще е след месеци.
    Президентите пращали телеграми с които осъждали "акта". Ма кви са тия глупости. Всеки път едно и също, говори се по медиите 3 дни и всичко приключва. Искам да чуя за действия, конкретни действия. Врагът е ясен, ясно е и къде се намира.

Banned Фен
    Иронията е още по-силна, поради факта, че както ме заплаши pandabear, имах близки приятели на концерта в Манчестър, но те не са расисти все още.

Врагът е ясен, ясно е и къде се намира.
    Сигурен ли си?

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Сигурен ли си?
    Ами щом исл.д. поема отговорностите за всички удари едва ли е толкова сложно да се разконспирират гнездата и.
    Само по филмите ли има ченгета под прикритие майка му ст.

В момента САЩ е основната геополитическа сила в света, независимо дали ти харесва или не. И да, това означава, че много съвременни проблеми са пряк резултат от американската политика.

Колко фатално да ти задават въпроси. Виноват. Иронията е силна, защото ме обвиняваш, че задавам клиширани въпроси, а написа цяло есе, в което нямаш една оригинална/своя мисъл.

Айн Ранд е готина само в определен период от живота.
    аз съм напълно наясно кой е основната геополитическа сила, но визирах други мотиви, които са задействани от политиката на щатите

не те обвинявам, че задаваш клиширани въпроси, а че се опитваш да изповядваш глупави вярвания посредством още по-глупави въпроси.
    J.R.R. Tolkien

J. Robert Oppenheimer

Мега фен Аватара на pandabear
    както ме заплаши pandabear.
    какво?

Ами щом исл.д. поема отговорностите за всички удари едва ли е толкова сложно да се разконспирират гнездата и.
    За мен враговете са алчните копелета от всички правителства, изпращали някога военни части в близкият изток, както и тези, които търгуват с оръжия там. Не съм чул до сега Сирия, Либия или коя да е друга страна, която унищожихме, да е имала амбициите да превзема Европа или САЩ... Не можеш да бомбардираш една страна и после да си потресен, когато ти отвръщат.

Banned Фен
    И в реалния живот има, ама те се женят за членове на ISIS : http://edition.cnn.com/2017/05/01/po...-syria-greene/

Съвременните Ромео и Жулиета.

Banned Фен
    аз съм напълно наясно кой е основната геополитическа сила, но визирах други мотиви, които са задействани от политиката на щатите

не те обвинявам, че задаваш клиширани въпроси, а че се опитваш да изповядваш глупави вярвания посредством още по-глупави въпроси.
    Прочети отново това, което написа, но бавно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си