.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Hybrid View

Exclamation Въпрос към момичетата

Здравейте аз съм на 13 години и все още нямам цикъл (но и не бързам да имам).Въпросът ми беше към всички момичета които имат ако могат да разкажат всичко за цикълът :
    1.Къде ви е дошъл първият цикъл
    2.На кой сте казали първо
    3.Било ли вие е трудно в началото
    4.На колко сте били когато сте получили първият си цикъл
    Ако може да отговорите на горните въпроси тъй като ми е малко притеснено и искам да разбера как и къде е преминал вашият първи цикъл.
    Съжалявам ако има такава тема някъде но аз не можах да открия.
    Последно редактирано от Vanessa_Dobreva200 : 01-01-2017 на 17:31

Мега фен Аватара на NomNomNom
    1. Нова година при баба и дядо (и леля) - тогава спрях да се крия, защото вече беше много кръв (преди това си криех и хвърлях бельото )
    2. баба ми ме привика, видяли са кръвта предполагам
    3. не, нищо труднж няма
    4.10-11

не се притеснявай - до 14-16 ще ти е дошло - говори с майка ти, да сте подготвени - и като ти дойде, не се притеснявай да й споделиш, важното е ти да си спокойна и да знаеш какво точно означава тази промяна
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    1. Нова година при баба и дядо (и леля) - тогава спрях да се крия, защото вече беше много кръв (преди това си криех и хвърлях бельото )
    2. баба ми ме привика, видяли са кръвта предполагам
    3. не, нищо труднж няма
    4.10-11

не се притеснявай - до 14-16 ще ти е дошло - говори с майка ти, да сте подготвени - и като ти дойде, не се притеснявай да й споделиш, важното е ти да си спокойна и да знаеш какво точно означава тази промяна
    Благодаря ти наистина ми помогна !
    Надявам се още момичета да коментират !

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    1 - бях си унас. Всъщност като се замисля е все вкъщи след като се събудя хд.
    2 - не съм казвала конкретно.
    3 - ами, не. Имах късмет с благосклонни... органи в началото, ахах.
    4 - ми май тъкмо бях свършила седми клас, което прави... 13, мхм.
    За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?

Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    1 - бях си унас. Всъщност като се замисля е все вкъщи след като се събудя хд.
    2 - не съм казвала конкретно.
    3 - ами, не. Имах късмет с благосклонни... органи в началото, ахах.
    4 - ми май тъкмо бях свършила седми клас, което прави... 13, мхм.
    Благодаря ти и ти ми помогна!

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Цитирай Първоначално написано от Vanessa_Dobreva200 Виж мнението
    Вкъщи.

Майка ми.

Да. Не можех да ходя от болки.

14
    Ако не можеш да промениш дадена ситуация, промени отношението си към нея.

1. Бях си във вкъщи. Сутринта преди да отида на училище видях, че се е случило.
    2. На мама, която ми обясни как да си слагам превръзка и всичко останало.
    3. Явно съм била късметлийка, защото не изпитвах болка. Различно е при всеки. На някои цикълът им е придружен от много болки и тази една седмица им е мъка, други нямат проблеми и почти не им се отразява.
    4. На 12 шести клас

Не се притеснявай. Важното е да говориш с някой възрастен, няма полза от това да се правиш на сляпа за случващото се.

Благодаря на всички момичета които разказаха историите си наистина ми помагате много.
    Надявам се и другите да коментират защото ми е много интересно.
    Още веднъж ви благодаря!

здравей душица,

малко късно се включвам, но ако помага - все пак ще отговоря на въпросите

1. за щастие си бях вкъщи и успях да пропусна частта с притесненията пред останалите, но недей да го мислиш много, всички знаем, че е нормално и няма нищо нередно в това
    2. на баба си, но само защото имах доста близки отношения с нея и на нея имах най-много доверие
    3. не е трудно, но определено изисква свикване, трябва да почетеш, да се запознаеш и да видиш как ще ти бъде най-лесно да следиш цикъла си и да се справяш с изненадите, които ти поднася (защото е едно голямо забавление, нека си признаем)
    4. около 12-13, нямам точен спомен за съжаление

като цяло не трябва да се притесняваш, всичко ще бъде наред

ако имаш нужда от някой, с който да говориш или споделиш, пиши
    whatever you are, be a good one.

Velissa Tosheva :3
    Guest
    Здравей и аз съм на 13 и да ти кажа добре че не бързаш XD Колкото до това кога ще ти дойде всичко се крепи на гените ( пример големината на гърдите) и да ти кажа не се притеснявай не боли и аз не можаш да повярвам знам че може би и на теб не ти се вярва колкото до 4 въпрос на 10

Здравей и от мен
    1. Аз бях в къщи, както на повечето явно
    2. Казах на мама, иначе извън семейството - на приятелките ми
    3. Аз лично първата една година имах проблем единствено с това, че беше много нередовен и винаги ме изненадваше. Сега, толкова години по-късно всеки месец се разправям с болки - задължително в кръста, а понякога ме болят корема и гърдите :/
    4. Бях края на 5ти клас

Един съвет от мен - винаги имай поне една превръзка в себе си, за всеки случай, ако реши да те изненада някъде извън в къщи.
    Важно е да си информирана какво е, защо се получава, за да не се стресираш когато всичко се случи

Мега фен Аватара на divergent
    И аз си бях у дома. Казах първо на майка ми, после се похвалих на най-добрата си приятелка, хаха. Изобщо не ме болеше в началото, обаче откакто стана що годе редовен, на втория ден загивам. Дойде ми за първи път на 13 и после пак чак след около година, тоест броим началото за 14.
    Няма от какво да се притесняваш, носи със себе си превръзка и чифт резервно бельо за всеки случай. Може би ще ти отнеме време да уцелиш къде точно да залепиш превръзката, веднъж ще е по-напред, после по-назад, но ще свикнеш. Ако имаш много силни болки, има достатъчно продукти в аптеката, които намаляват спазмите, а може и да се правиш на герой като мен и да търпиш докато минат. Всяка жена минава през това, важно е да си спокойна и информирана.
    I'm too weird to live, but much too rare to die.

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Здравейте аз съм на 13 години и все още нямам цикъл (но и не бързам да имам).Въпросът ми беше към всички момичета които имат ако могат да разкажат всичко за цикълът :
    Ако може да отговорите на горните въпроси тъй като ми е малко притеснено и искам да разбера как и къде е преминал вашият първи цикъл.
    Съжалявам ако има такава тема някъде но аз не можах да открия.
    Бях си вкъщи.Първия човек,на когото казах беше майка ми.(Тогава беше вкъщи с мен.) Трудно-не бих казала.Аз не се притеснявах от това да ми дойде,бях се информирала преди това.Бях на 12г. Не ме е било страх.Когато ми дойде,просто отидох при майка ми и й поисках превръзка.Първите 2,3 години не ме болеше,преминаваше по-леко,не съм имам проблеми.
    Няма нищо страшно.Поговори с майка си или ако имаш по-голяма сестра-също.Абсолютно нормална фукнция на организма е,просто знай,че всяко тяло е различно и на едни девойки им идва по-рано,на други-по-късно.Не се притеснявай,ако имаш приятелки,на които им е дошло,а на теб-не.Познавам както и момичета,които имат цикъл от 10-годишни,така и такива,на които им дойде на 17,18.Всичко си зависи от организма.Важното е да се информираш,за да си спокойна.

Благодаря ви ще очаквам да ми пишете още.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си