- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Майка ми
Здравейте! Живея в София заедно с майка ми! Майка ми е уважаван човек, държащ се мило с всеки и обичана от много хора. Вкъщи винаги е пълно с приятели и познати дошли да си поговорят с нея и да я видят. До тук всичко звучи повече от прекрасно. Но има огромен проблем. За разлика от другите хора с мен се държи ужасно , често при разговор с моя брат ме обижда, използвайки всякакви нарицателни и обидни думи по мой адрес с цел да ми се подиграват. Когато брат ми си е тук мен ме е страх да се прибера. Те веднага започват да ме критикуват и ми показват , че от мен нищо не става. Майка ми възхваля брат ми до небето и все ми натяква неговите успехи, без да разбере , че аз съм друг тип човек , също печеля конкурси , имам добри резултати, но не го оценяват... Чувствам се ужасно потисната и нищожна.... От както брат ми не живее с нас майка ми почти не готви и не чисти. Прибирам се вкъщи и виждам нещо от топлата витрина или чувам искаш да ли хапнем сандвичи, пържени картофи - неща , които и сама си правя. Готвено ям естествено брат ми като се прибере в София... Липсва ми да се прибера и да видя, че вкъщи има мусака, спагети , но уви - отварям хладилника и каквото си сготвя. Чистя колкото ми е по силите , тъй като съм натоварена зверски с частни уроци и допълнителни инициативи, а майка ми рядко си мърда пръста ... Това , което ме провокира да ви споделя моя проблем бе вчерашният ден. Рано неделя в 7:00ч. аз се събудих и започнах да уча , тъй като бях на урок и трябваше да се подготвя перфектно. Отворих си прозореца и усетих миризмата на бухтички, палачинки от съседната тераса и чух смехът на съседите... Исках да изчакам майка ми да се събуди и двете да закусим , но тя стана в 11:00 , направи си кафе и обичайно с цигара. Отидох в кухнята й и предложих да направим палачинки , тя ми отвърна , че не съм малка и да си направя , тя не била гладна. След тази реплика си взех плод и продължих да уча. След близо два часа излизам в коридора и виждам как е побесняла , хванала да чисти и крещи , че има двайсетгодишна принцеса ( аз съм на 18 ... ) , която не е изчистила и куп обиди по мой адрес. След час огладнях и отивам да видя дали поне е сготвила , но уви ... цяла седмица си готвя сама , само една вечер тя донесе нещо от топлата витрина и днес, неделя , тя ми заповядва отивай да сготвиш няк'ви картофи , какво лентяйстваш само ... А аз имам до урока да науча още 6 страници .... След това звънна на брат ми и пак се оплакваше. Не издържам , майка ми е ужасеееенннннн човекккк!!!! НЕ ми влиза в положение , че уча , а си мисли , че само седя в социалните мрежи .... Иска освен да хода на сумати уроци , да чистя и да готвя, а тя с нейните приятелки да си пият кафенце и да разглеждат каталози на козметични продукти.... В случай че кажете, че е изморена , не е , нейната работа не е толкова натоварваща, баща ми ни финансира като цяло ... Моля Ви дайте ми съвет искам нормална майка , а не това чудовищеее! Моля Ви , помогнете ми ... След една година , в случай че ме приемат ще следвам в Германия, но как да я издържа цяла година?! ...
Не може ли да живееш при баща ти?
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
За съжаление не , той има бизнес в друг град, а аз не мога да зарежа уроците си и да заживея при него![]()