- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ереси и секти
Няма смисъл да се забранят.Как се разбира кое е секта??
Всеки има избор вярва в това в което според него е правилно.Всеки има своя гледна точка.Ти може да мислиш, че протестанските църкви са секта,а аз може да мисля ,че православието е.
На мен лично православието ми е на последно място като истинска църква там е повече традиции,разни ритуали.Няма го това насърчение при хората.Няма го този стремеж към по-добри отношения с Бог.
Няма поучение.Хората отиват просто за да запалят свещи,защото им е предадено по традиция.
И много ще се радвам ,ако някой ми каже
Откъде е дошло това с иконите в православната църква?Винаги съм се питала.
В една от Божиите заповеди пише:
"Не си прави кумир"
А сам Бог в книга Изход при поръченията за направата на Скинията казва на Мойсей да направи статуи на херувими, които да сложи в нея. Един цитат нищо не означава. Библията трябва да се разбира в цялост. А и кумир означава нещо, което заменя Бог. Светците (а оттам и иконите) не заменят Бог. Първо се поинтересувай малко, после изказвай недомислени мнения. Както казват японците, знание без мисъл е опасност.
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
Това е в Стария завет.Стария завет е за поучение ,а Новия за изпълнение,има много заповеди от Стария, които в Новия са премахнати и Исус дава нови.
Както казва и Бог няма как нещо направено от човек да ти помогне.Очи имат, но не чуват и уши имат ,но не слушат.
Както и да е ,не желая да споря.Пък и не е редно защото съм едва на 14 и има още много да изучавам Божието Слово.
Но единствения начин да разберем каква е Христовата истинска църква е само един!!
Да попитаме Бог!Защото той няма да ни излъже.
Бог не е просто някой си там на небето ,на който се молим да сме живи и здрави .
Той е много повече .Той е наш Баща.И ни обича!Ще ни преведе в неговата църква.Но всичко това е само на една молитва разстояние.