.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Hybrid View

Няма смисъл да се забранят.Как се разбира кое е секта??
    Всеки има избор вярва в това в което според него е правилно.Всеки има своя гледна точка.Ти може да мислиш, че протестанските църкви са секта,а аз може да мисля ,че православието е.
    На мен лично православието ми е на последно място като истинска църква там е повече традиции,разни ритуали.Няма го това насърчение при хората.Няма го този стремеж към по-добри отношения с Бог.
    Няма поучение.Хората отиват просто за да запалят свещи,защото им е предадено по традиция.
    И много ще се радвам ,ако някой ми каже
    Откъде е дошло това с иконите в православната църква?Винаги съм се питала.
    В една от Божиите заповеди пише:
    "Не си прави кумир"

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Ice77 Виж мнението
    Няма смисъл да се забранят.Как се разбира кое е секта??
    Всеки има избор вярва в това в което според него е правилно.Всеки има своя гледна точка.Ти може да мислиш, че протестанските църкви са секта,а аз може да мисля ,че православието е.
    На мен лично православието ми е на последно място като истинска църква там е повече традиции,разни ритуали.Няма го това насърчение при хората.Няма го този стремеж към по-добри отношения с Бог.
    Няма поучение.Хората отиват просто за да запалят свещи,защото им е предадено по традиция.
    И много ще се радвам ,ако някой ми каже
    Откъде е дошло това с иконите в православната църква?Винаги съм се питала.
    В една от Божиите заповеди пише:
    "Не си прави кумир"
    А сам Бог в книга Изход при поръченията за направата на Скинията казва на Мойсей да направи статуи на херувими, които да сложи в нея. Един цитат нищо не означава. Библията трябва да се разбира в цялост. А и кумир означава нещо, което заменя Бог. Светците (а оттам и иконите) не заменят Бог. Първо се поинтересувай малко, после изказвай недомислени мнения. Както казват японците, знание без мисъл е опасност.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Това е в Стария завет.Стария завет е за поучение ,а Новия за изпълнение,има много заповеди от Стария, които в Новия са премахнати и Исус дава нови.
    Както казва и Бог няма как нещо направено от човек да ти помогне.Очи имат, но не чуват и уши имат ,но не слушат.
    Както и да е ,не желая да споря.Пък и не е редно защото съм едва на 14 и има още много да изучавам Божието Слово.
    Но единствения начин да разберем каква е Христовата истинска църква е само един!!
    Да попитаме Бог!Защото той няма да ни излъже.
    Бог не е просто някой си там на небето ,на който се молим да сме живи и здрави .
    Той е много повече .Той е наш Баща.И ни обича!Ще ни преведе в неговата църква.Но всичко това е само на една молитва разстояние.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Ice77 Виж мнението
    Но всичко това е само на една молитва разстояние.
    значи почна ли да се моля по-бързо да те прибере при себе си
    ще ти направя един вид добро

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си