.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Обичам го, но ми дотегна

Здравейте!
    Искам да споделя една история, за да видя страничните гледни точки на проблема.
    Аз съм на 19 години и от година съм обвързана, но наистина не знам дали е с правилният човек. Всеки път си казвам, че съм млада и не трябва да го мисля толкова, все пак не сме тръгнали сватба да вдигаме, но нещо ме гложди отвътре.
    Ситуацията е такава.. аз съм от заможно и добре образовано семейство (с това изказване не се опитвам да изпъкна, просто е част от историята), а родителите на приятелят ми са селски хора, дори без средно образование.
    (нека речем, че приятелят ми се казва "Марк")
    Та... "Марк" също е роден на село, но когато е дошло време да тръгва на училище са се преместили в града. Още при запознанството ни аз усетих, че не е "тукашен". Първоначално изобщо не ми харесваше да общувам с него..дразнеха ме изказванията му, диалекта му, простите му виждания и т.н. Но след време, точно тези неща започнаха все повече да ми харесват. Не се опитваше да ме впечатли с почерпки, подаръци или каквито и да били материални неща.. просто беше найземният и истински човек, който познавам.
    Пропуснах да спомена един факт за себе си - абсолютно винаги избягвам да споделям за статуса на семейството си и да споменавам фамилията си. Като цяло се опитвам да "скрия коя съм".
    "Марк" разбра цялата истина в 4-тия месец от връзката ни, но бях спокойна, защото знаех, че той ме хареса, заради самата мен.
    Моето семейство не го одобрява. Майка ми твърди, че е много добро и амбициозно момче, но всеки път казва "Той не е за теб и никога няма да бъде. Просто не е твоят човек". Като казвам, че не го одобряват.. абсолютно никога и никой не се е държал лошо с него, дори точно обратното.
    Нещото, което силно ме дразни е, че семейството на "Марк" ме виждат като трофей. Когато стане дума за мен, всички му казват, че е "ударил джакпота". Бащата на "Марк" успя да се добере до личният телефонен номер на баща ми и започна нон-стоп да го търси и да предлага услугите си, с очакването, че баща ми ще го назначи на работа. Стигнахме до там, че татко ми си смени номера и забелязах, че е изградил нещо като непоносимост към тяхното семейство.
    "Марк" естествено е адски засрамен от постъпките на баща си, но колкото и да говори с него, няма никаква полза.
    Та положението в момента е такова: "Марк" се срамува от семейството си и всеки път търси утеха при мен. ; Нашите са твърдо против него и неговото семейство. ; На мен всички тези неща толкова ми тежат, че ми дотегна да се боря вече, макар че все още силно обичам "Марк".
    Искам да разбера какво бихте ми казали и какво бихте ме посъветвали

Супер фен Аватара на Pug_306
    Определено не е начина да го зарежеш, заради тези неща, при положение, че имаш чувства към него. Както и ти сама казваш - той няма никаква вина за това, което правят родителите му. Трябва да намериш някакво компромисно решение.

Момиче не гледай парите, не гледай родителите.... гледай човека в който си влюбена... само той има значение...

Успех..

"Моето семейство не го одобрява".Важното е ти как се чувстваш с него.Не живеем в онези времена със закърнелите представи, според които ако семейството не го приема няма начин да бъдете заедно.Естествено важно е и мнението на родителите ти не ме разбирай погрешно,но все пак избора е изцяло твой.А това,че техните не са заможни няма никакво значение

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    жалко

има нещо между вас
    това явно са родители пари и още нещо но любовта ми се губи някъде вече
    материалните липси или наличности и постъпките на другите покрай вас явно започват да играят роля

искам да знам къде сте вие в играта
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

То това е проблема. Ние се опитваме по всячески начин да бъдем заедно, но все нещо се случва, все някой се намесва.
    Може би в мен е проблема, тъй като тези неща силно ми се отразяват. Не мога да се почувствам щастлива, като знам, че в следващият момент или ще чуя някакъв коментар от нашите, или ще видя как техните се опитват да намерят изгода от мен.
    Някак си това ме потиска и ме навежда на мисълта, дали изобщо мога да бъда щастлива с него.

Мега фен Аватара на draid
    Имах навремето подобен случай с една приятелка.Пак имаше разлика във финансово отношение, но на мен никога не ми е пречило и никога не съм изпитвал каквато и да е нужда от одобрението на когото и да било. Просто не позволявах да се коментира връзката ми от когото и да било. Грешката ти в случая е, че ти очевидно го позволяваш. Ако смяташ, че държиш на тоя човек и го обичаш, не търси одобрението на другите. Да го зарежеш заради семейството му или твоето, не е много редно в случая. Ако обаче смяташ, че наистина не е за теб, и няма как да се получи (ти го вярваш, а не майка ти), то тогава по-добре всеки да продължи по пътя си.

Успях!

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Много ви се бъркат от двете страни
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на GuardianAngel
    Град
    ain't no love in the heart of the city
    Според мен мнението на твоите родите много ти влияе,защото ти все още си зависима от тях...и защото той е зависим от техните.Ако можехте да се издържате сами нямаше да имате проблеми.Проблема не е в момчето..просто отидете двамата и по най диплиматичният начин поговрете с родителите му и после с твоите.Обяснете им че се обичате и това е положението ако наистина ви обичат ще ви оставят да сте щастливи.Много слушаш майка си...слушай сърцето си ! Ако обичаш някого не го зарязваш заради проблеми отвън а ги решавате,да може да си намериш някои друг които да няма тези проблеми..но повярвай ми да намериш подходящ човек не е никак лесно....
    Дреме ми на крилата кво мислите за мен !

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си