Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
Не познавам лично хипстъри. Всъщност знам няколко човека, които пасват перфектно на описанието за хипстър, обаче не се определят като такива. А тези, които от чистото любопитство съм си говорил с тях относно това, защото се самоопределят като такива. Макар, че с несигурност в гласа си, ми казаха: "мммДа, определям се като такъв/такава". Та, имаше една част, които се вписват в категорията "к'вот чул, к'вот видял", и друга която са такива, защото това било на мода.
И като споменах мода. Това е една от главните причини, ти и аз, да сме чували за хипстъри като цяло. Защото модната индустрия е тази, която "създаде" мода - Хипстър, и от там много хора започват да следват този начин на обличане. И някои от тях последством разбират, че имало такова движение и решават да станат част от него. Съответно излиза, че Хипстърите трябва да се разделят в няколко категории. Аз досега говорех, за тези които реално не са такива. Защото не отговарят на описанието за Хипстър, обаче се водят такива.

А на мен сега ми стана интересно. Познаваш ли хипстъри лично ?
Хипстър ли си ?
И, какъв досег(пряк/непряк) имаш до тази субкултура ?
Познавам хипстъри, които също лично не се оределят като такива, но определено са. Не бих се определила като хипстър напълно, но да - понякога нося карирани ризи с тениски, кецове, очила си нося принципно. Ходя по заведения в такъв стил. Виж, колелото още не мога да го възседна.
Бих казала, че по-скоро имам пряк досег с нея. От гледна точка на част от приятелите ми.