.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Тема: Работа

Работа

Здравейте. На 17 години съм от град София, търся си работа за през лятото, но до сега не съм работила и не зная къде да питам, къде да отида. Все пак съм непълнолетна. Благодаря
    Жената за любов би направила всичко - дори и секс. Мъжът за секс дори би обичал.

Супер фен Аватара на dexofen
    Ми в jobs.bg
    https://pravatami.bg/6163
    Тука има простичко обяснено какви са правата ти в случая и какво тр да напр

Цитирам:
    ------------------------------------------
    Съгласно българското законодателство, правната възможност (трудова дееспособност) за полагане на труд по трудов договор настъпва на 16-годишна възраст. Въпреки това, тъй като все още не съм пълнолетен, Кодексът на труда налага някои особени правила в моя полза:

Нощният труд ми е абсолютно забранен, като за мен това е периодът от 22,00 ч. до 06,00 ч.

Максималният ми работен ден е с продължителност 7 часа на ден и максимум 35 часа седмично.

Имам право на платен отпуск в размер от минимум 26 работни дни, включително и за календарната година, през която навършвам 18 години.

*И тук, за да постъпя на работа, са ми необходими извършването на медицински преглед, медицинско заключение и разрешение на Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда”

---------------------------------------------------------

Семейните лекари издават т.н. медицинско за работа. Заплаща се според тарифа на съответния лекар, тъй като това е процедура, която НЕ се включва в здравноосигурителния пакет от НЗОК.
    Медицинското заключение мисля че беше от службите по трудова медицина, но може и да се бъркам.
    За разрешението можеш да видиш тука:
    http://www.gli.government.bg/page.php?c=112&d=313
    Мисля, че се подава от работодателя.

P.S. За всяка работа и т.н. знаеш ти трябва трудова книжка. Също така моят съвет е за всички, дето ще постъпват някога на работа да си вземете по един ПИК от НАП и от НОИ, защото с него можете да виждате доста важна информация, напр. дали работодателя ви е платил осигуровките и т.н. Също така от този месец вече с ПИК на НАП може да си виждате и здравното досие.
    Последно редактирано от dexofen : 07-13-2018 на 19:21

Просто отиваш и питаш.
    B KFC се наемат непълнолетни и можеш да работиш почасово

Мега фен Аватара на RapExotic
    Работа за през лятото се търси Март, Април, най-късно Май. Сега всичко е заето, а и дори да има свободни места, докато намериш и те обучат лятото ще мине.

Мега фен
    Град
    * пРи сЛъНцЕтО*
    Зависи какво търсиш и можеш...Аниматор или нещо от сорта...Успех!Моята първа работа беше в детски магазин,но за кратко...Смених доста и сега май намерих нещо много добро!!!

Супер фен Аватара на dexofen
    В Billa набират в момента персонал на по 4, 6 или 8 часов работен ден. Имат и разни бонуси. Пък и не е нещо особено трудно, стига да не носиш стока в някой от по-малките магазини.
    Всъщност, провери и в Lidl има голямо предимство защото като касиер ще си седнала, а не права.

Много благодаря на всички!
    Жената за любов би направила всичко - дори и секс. Мъжът за секс дори би обичал.

Къде го пращате момичето в Била... Това и на най-големия си враг не го пожелавам

На 4 часа се съмнявам че някъде ще улучи да работи по толкова.
    Аз като работех почасово първо уж бях на 4 часа първия месец и малко след това станаха 8 че и да не кажа 12 понякога, но много рядко

А провери ли за нещо по-добро в https://www.zaplata.bg/ ? Там пускат по-свежи оферти последно време.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си