.
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Threaded View

Супер фен Аватара на paradosou
    Цитирай Първоначално написано от allmovies Виж мнението
    Тя обичаше да ми натяква за някакви отминали събития, аз обичам да си спомням позитивните неща.
    Това е сериозно и не съм сигурна, че може да се промени. По принцип може, разбира се... за целта обаче човекът трябва да е наясно, че действа деструктивно и трябва да иска да насочи нещата в ново направление. А и колкото и в момента да ти се струва, че я искаш, изобщо не съм сигурна дали ще си щастлив години да бъдеш с човек, който натяква и при всеки спор без колебание те замеря с компромати от скрина.
    Явно съм я пристискал с прекалено много присъстие през деня. Тя много се дразнеше от това.
    Хах, това ми напомня за историята на най-добрата ми приятелка и едно момче, което много искаше да се получи между тях. Обикновено момичетата се дразнят на присъствието ти, когато не са влюбени в теб, когато не си им отвял мозъка и когато с 2 думи тръпката не е достатъчна. Съществува и друг вариант, разбира се - харесвала те е истински, обаче си действал много рутинно. Примерно всяка вечер чуване в определен час, може да си й държал сметка защо не ти вдига, да си се интересувал "какво толкова прави"...Ако е така, в някакъв момент гаранция е станало напрягащо.

тя искаше много да пътуваме да се разхождаме, докато аз събирах пари за апартамент за обзавеждане за да има къде да живеем. Бях и обещал да изчакаме още малко и след като приключим с обзавеждането ще харчим само за почивки и т.н.
    Виждах как се озлобява, започва да ми прави напук, да не се държи добре с мен, яд я беше
    Такива реакции не предвещават нищо добро. Не знам, за мен е голяма черна точка в нейния актив... Ти не си действал егоистично, т.е тотално без да се съобразяваш с желанията й, напротив, правел си всичко, за да сте заедно, за да живеете на едно по-уютно място... Отчел си, че тя иска пътувания и повече забавление и си бил готов да й го дадеш. Тя обаче е искала всичко сега, веднага, и от своя страна не е отразила, че ти пък предпочиташ първо да осигуриш някакъв минимум. Единственото оправдание би могло да бъде, че цялата история се е проточила и мадамата е започнала да не ти вярва, т.е може да й се е сторило, че ще отлагаш безкрайно, маскирайки това зад на пръв поглед трогващ мотив. Оправдание обаче не е точната дума. В смисъл пак не би трябвало да се държи кучкенски, камоли пък да се озлобява, както ти казваш. Айде бе, като толкова иска почивки, да научи език /примерно/, в колцентровете изкарват брутални пари, тогава ще можете и за ремонти да отделяте, и до Австралия да отидете... Отново - помисли си дали искаш може би най-съществената връзка в живота ти да е с някой, който действа самосиндикално и не го интересуват твоите планове и приоритети. В края на краищата пък ако толкова е искала да пътува и е виждала, че ти си ориентиран повече към създаване на семейство в най-кратки срокове, можела е да ти каже, че се разминавате генерално във вижданията си и до там...
    исках да и помогна да е по-добър човек, стимулирах я да учи (не беше завършила магистратурата още) да ходи на курсове за езици. Исках да и помогна да си намери по-добре платена работа за да може като излезе по майчиство да и плащат повече.
    Хрумвало ли ти е, че тя може би никога не е била ентусиазирана колкото теб за сериозните неща от типа на общ апартамент и деца? Не казвам, че непременно е така. Само ти го давам като алтернатива. Другото, което е - това да е по-добър човек и да изкарва повече са 2 доооста различни неща. Да не отклонявам темата - ясно, че си правил всичко с най-добри намерения, ама тя може да го е усещала като натиск, като досадно задължение, да не е била сигурна занимава ли й се наистина, има ли някаква реална полза от тези квалификации и т.н. Може от един момент нататък да е решила, че не я приемаш каквато е и че искаш да я направиш нещо различно от онова, което съдържа същността й. Клише, ама всеки се движи със собствен ритъм на развитие и определено може да го накараш да се чувства достатъчно зле, ако натискаш да е в твоята орбита и да прави нещата по твоя начин. Не агитирам към връзки, в които цари очевиден застой и нищо смислено не се случва в никакъв случай! Страхотно е да се стимулирате взаимно, да ви се случват нови неща и да сте си вдъхновение един на друг - и на работа, и навсякъде. Само че това не би следвало да става с постоянно подбутване. Как точно е окей да се случва не мога да ти кажа, ама регулярния спам, ако това си правил, не е оптималното.
    Аз съм от тези романтици които приготвят свещи и някакви изненади, правят масажи и всякакви релаксиращи неща за да може пратньорката ми да е щастлива и отпусната. Но на нея не и стигаше това тя си беше наумила, че нещата не са наред.
    Доста мацки само си мечтаят за романтичен мъж. Така де, може да са във връзка, да обичат там техния си човек, да ценят страшно много от качествата му, ама от време на време да им липсва щипка глезотия. Така че имаш едно нелошо предимство пред по-обраните откъм емоция/идеи/романтика мъже. А това, което описваш, че тя е правила, е въпрос на нагласа. Безапелационно. Някои избират да се съсредоточат върху готините жестове, които си правил, върху всяка неочаквано разбрана реакция, с която си ги изненадал, върху това, че ще вдигнеш костенурка от пътя, за да не я прегази тир... Други са жестоко в матрицата на негативизма и като твоята девойка натякват някакви минали скандали + предпочитат да се самонавиват колко непълноценна е връзката им, понеже си забравил да изтръскаш пепелника и понеже "На Мария поне от време на време й пишат стихове, а на мен какво ми пишат?!"... Такъв майнсет е доста сериозна бариера за преодоляване. И както и горе казах, надмогването се случва само ако се стремиш към него - и пак не е лесно. Вкопчил си се в спомена за хубавите ви моменти и ти убягва, че по-скоро няма да си щастлив с нея дългосрочно - ако и двамата не дадете по нещо от себе си...което, както във всяка връзка, е доста условно. Т.е не е математика и нито ще го предскажеш адекватно, нито е нужно да се напрягаш за сценарии "Ако А, то Б".

Един ден просто ми се обади и каза да не я търся повече и че излиза с друг.
    Оказа, се че се виждат от известно време.
    Мхм, да. Достоен завършек на връзка на 3 години... После откъде тръгвали шегите, че жените са като маймунки, които не пускат един клон, докато не хванат следващия... Дали можеш да разчиташ за реално сериозни ситуации на човек като нея? Не мисля. Ти си направи изводите да я гониш ли... За мен ти е толкова важна просто защото си вложил от себе си много и защото очевидно имаш тенденция да виждаш предимно хубавото.
    Последно редактирано от paradosou : 09-06-2018 на 00:27

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си