Здравейте! Знам, че историята ми може да ви се стори много тъпа, но на мен ми е важно да чуя какво мислят другите в тази ситуация. Момче съм, на 14. По принцип не съм конфликтна личност и не обичам да създавам спорове и проблеми, но ако се налага или се ядосвам, нямам проблем с това да го направя, както стана и днес. Бях излязъл с приятели и обикаляхме из квартала, когато един човек зад мен (не си мислете, че съм му се пречкал в краката) просто ме изблъска и даже имаше наглостта да ми каже "Внимавай къде ходиш", сякаш аз съм го блъснал. Най-правилното би било просто да си замълча, но аз искам справедливост. И му казах "Господине, вие ме блъснахте, имаше достатъчно място да минете". При което той отвърна "Пр*дльо, мога ей сега да се върна, знаеш ли още колко има като тебе" и тогава просто млъкнах, а той си тръгна. После приятелите ми казаха, че би било по-добре просто да замълча, но аз не мисля така. Сега даже леко ме е страх да идвам пак в този квартал. Дали човекът ме помни? Дали би ми направил нещо, ако ме види отново? Вие как бихте постъпили на мое място и правилно ли постъпих според вас? Благодаря ви предварително за мненията.