Здравейте вчера сутринта ме заболя гърлото. Премерих си температурата - беше 37.6. Изпих един парацетамол и излезнах навън(трябваше да ходя на един семинар), но след един-два часа ми стана много зле. Прибрах се вкъщи и си измерих температурата - беше 39.3 и ми беше хипер зле. На 19 години съм и живея сама. Отидох в поликлиниката, където след час и половина чакане лекарката ме прегледа и постави диагнозата грип. Предписа ми Ремантадин, Тамифлу, Неоангин и спрей за гърло и каза, като се появи кашлица да вземам Либексин. От вчера ми е зле, с висока температура от 38.5 до 40.6, боли ме гърлото, отпаднала съм, едва ставам от леглото, втриса ме, боли ме корема и ми се гади. Понеже съм много зле една приятелка утре ще дойде да ме гледа, но ще я карам да е с маска, разбира се. Въпросът ми е как да свалям температурата - парацетамолът и другите температуропонижаващи не се препоръчват при съвместна употреба с противогрипни препарати. Слагах си кърпи с оцет на челото и се увивах с мокри чаршафи, но я сваля до 38 градуса и им-няма един час и пак се дигне до 40 градуса. Като малка съм боледувала рядко и такава температура не съм вдигала никога. Лекарката каза да стоя на топло поне 12-14 дни и да не излизам навън. Притеснява ме и постелният режим, който ми наложи - каза да не ставам от леглото 7 дни, освен за тоалетна и лична хигиена, да пия витамини и да си почивам, но не мога да пропусна толкова от учебния материал. Как сваляте вие температурата си, как оздравявате по-бързо, защото ако 10 дена съм така ще е ужасно и как се справяте с постелният режим, не че ми е много до ставане, ама все пак.