Цитирай Първоначално написано от fire_magic Виж мнението
"А ако приятелката ти е правила фелацио на друг мъж буквално преди няколко минути, като уж предварително сте се разбрали, че е ок, пак ли ще ти еднакво приятно да дойде и да ти се умилква около врата казвайки ти колко много те обича?"

Примерно? Ти категоризираш крайно нещата. Всяко нещо си има плюсове и минуси. И точно ти поставяш секса на 1во място с разните си и възможно най-крайни примери, не аз. Ти си този който измерва обичта, стабилността, всичко със секса.
И все пак не ми отговори на въпроса и затова ще ти го задам пак: Ами какво ако приятелката ти е правила фелацио на друг мъж буквално преди няколко минути, като уж предварително сте се разбрали, че е ок, пак ли ще ти еднакво приятно да дойде и да ти се умилква около врата казвайки ти колко много те обича?
Освен това другите неща, за които ме набеждаваш да съм казал никъде не съм ги твърдял. Не съм казал, че всичко се измерва със секса. Казал съм, че за истинска любов между партньори не може да се говори, ако единият от двамата или и двамата като цяло са направили избора си да са в "свободна връзка". Щом връзката е свобода и за двамата, това означава единствено да правят неангажиращ секс. Щом сексът е неангажиращ, значи и връзката е неангажираща. Значи не може да се говори изобщо за някаква любов в такъв случай, а просто за задоволяване на нужди.

Моногамността е избор, но тя не е в природата на човека. Основана е изцяло на базата на страхове.
Да, всичко е въпрос на избор. Но в мисленето ти имам чувството, че защитаваш някакви остарели форми на брака като многоженството и многомъжеството (или матриархатът, който е бил характерен за праисторическите времена, защото тогава родството е можело да се познае единствено по линия на жената. И на една жена е било признавано правото да спи с много мъже без да е заклеймявана като уличница... Но това е друга тема.). Реално, ако искаш да си полигамен просто не твърди, че си в сериозна връзка с някого. Ако държиш да класифицираш като пълноценна връзка, то поне не го бъркай с любов. Наречи го "приятелска обич между мъж и жена с привилегии"...

Щом толкова ти е интересно какво аз бих направил с приятелката си/жена си ще ти споделя, че ако тя ми сподели, че има желание да спи с някой друг бих се навил, защото знам как стоят нещата. Не го казвам за да се правя на модерен или нещо такова. Проблем ще има обаче, ако реши да го направи криейки се от мен.
Конкретно те питах дали би ти било спокойно да приемеш, че жена ти до преди секунди е била в другата стая и се е потила с някой друг въргаляйки се в чаршафите, свършила го е например и по нея още има прясно изцедени негови течности и е дошла да ти се хвърли на врата и да ти каже колко много те обича? Тя няма да се е скрила от теб, но ти ще си окей ли? Или имаш някакви криви фантацзии да кръстосваш шпага с някой мъж и една жена между вас ще ти е като оправдание пред съвестта, че не си пълен гей?