Нима в България не е по-различно - жената и децата носят фамилията на бащата? Трябва освен това и името на бащата да фигурира като второ име (презимето), ама от това никой мъж българин не се оплаква, нали? Някои жени си запазват фамилиите ако искат, но това е рядкост (в сравнение с обратното имам в предвид) и се получава супер дълго нещо, което е ужас при вписване на документи. А защо мъжете не си сменят фамилията с женската такава? Всеки си преценява в крайна сметка какво ще прави, няма нужда от крайности.
Ценя всичко българско, но не омаловажавам националостта на съпруга си.
Само искам да попитам - в чужбина живял ли си? Ако не си, да кажем, че разбирам мнението ти, донякъде. Пак ще повторя обаче, че не е окей да съдиш хората преди да ги познаваш, било то мен или другите хипотетични случаи, които обсъди. Надявам се да не си в ситуацията един ден, ако по случайност заживееш и имаш дете с чужденка, в чужбина, да се налага да говориш всичко това на нея и да я убеждаваш в тези неща. Аз лично никога не бих искала някой да ми налага как да се казва общото ни дете. Ако исках да се казва 'Стоянка', щях да кръстя детето 'Стоянка'.
Нито съм дошла тук, с цел да се женя като "подивяла", както се изрази в общ знаменател, нито да се задомявам. Да знаеш, че не са чак толкова българите, които правят това. Повечето бягат от родна България, за да бачкат 24/7/365 за 3-6EUR на час, да кътат пари като мишки и да се правят на отракани пред съгражданите си, като се приберат за 2 седмици лятото на Слънчака. Тогава пукат яко водка, шмъ*кат б*ло и ако успеят да заделят пари а 10-15 години си оправят старите къщи, наследство от мама и тати, щото няма да им дадат кредит... Това, че има златотърсачи/ки е вярно, но не са само българи/ки, има ги и в България уважаемите - хич не са малко (ей ги Златки, фолкаджийки, дори инфлуенЦърки - в България са си всичките).
Аз дойдох при майка си преди години, на почивка и се влюбих в чужденец, което беше изненада и за мен. Ами хич не е богат, нито пък съм аз(и не искам). Нормално семейство сме, с нормални доходи, с прекрасни взаимоотношения и прекрасно детенце.
Следващия път се опитай да разбереш ситуацията на човека пред теб, преди да правиш предположения за изборите му и намеренията му. Във форума аз лично не се засягам от коментари, щото не се познаваме и нищо не знаеш за мен, но се надявам искрено да не обидиш някой с подобни изказвания в истинския ти живот.
Dessynka, теб те помня. Не помня с какво, но се сещам че пишеше тук! Как си?