- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Пари, пари, пари...
С приятеля ми сме заедно от около 9-10 месеца и по принцип всичко е наред, имали сме си и скандали и тнт, но като цяло няма някакъв кой зн какъв проблем м/у нас, освен парите....работата е там, че неговото семейство е бедно , моето не мога да кажа богато, но родителите ми имат възможност да покриват нуждите на семейството нормално, без лишения и тнт. В началото проблема с парите не беше толкова голям, но напоследък започва да назрява все повече. Имам чувството, че съм се откъснала от средата си, почти не излизам, стоим с него само в къщи понеже той няма пари за кафе, за ресторант или каквото и било др. Ето например оня ден понеже нямаше пари за кафе поканих приятелките си с приятелите им в къщи да гледаме филм и някой предложи да поръчаме пица и ето не може приятеля ми няма пари и така не поръчахме....понеже стоим постояно у нас като купувам нещо вафли или др винаги по 2 щото гадно аз да ям той да стои и да гледа нали и никога не казва даже да даде някакви пари или той да купи някога нещо което е разираемо при положение че няма пари......Не знам имам чувството, че зарди него съм се изолирала и не мога да водя социалния живот, който съм свикнала...забравих какво е кино, расторант или даже кафе....не искам той да ми плаща просто вече ми писна да се съобразявам с това, че той няма дори на себе си да плати, писна ми само аз да пазарувам за в къщи и той само да яде, а даже оня ден ме изнерви понеже не му харесвало и нямало да яде гладен щял да стои и му казах да си ходи у тях да си яде лещата...говорила съм с него да си намери работа, той казва че щяла да му пречи на университета и така нищо не прави по въпроса, не знам вече не искам да продължавам така, виждам че той по никакъв начин не търси поне начин да изкара някой допълнителен лев поне ако не редовна работа, предлагах му да си продава дрехите в интернет той отказва голяма занимавка било и тнт., не знам по скоро май го мързи, чудя се има ли смисъл да продължавам с него при това положение, тъпо ли е да го зарежа понеже няма пари?
Да го зарежеш, заради това че няма пари е тъпо. Обчае при положение, че не прави нищо, мързи го и няма дълготраен план за някакво развитие не е тъпо. Познавам хора, които въпреки университета едновременно с това и работят, само и само да изкарат малко повече пари.
Неговите оправдания не струват, има ли желание има и начин. Просто не е научен, че в живота мързела не води до нищо, като гледам освен че му е в повече, му липсва и мотивация, характер. Не знам какво би правила с човек, който няма никакви планове за бъдещето си и мисли само ден за ден, докато му е добре и майка му и татко му го хранят.
Ако поне се опитваше да припечелва нещо, имаше някакви планове - хубаво. Но по това което описа - връзката ви няма бъдеще, осъзнаваш го нали? Представяш ли си, щом от сега не го вълнуват такива неща, че даже и не му прави голямо впечатление, че само ти пазаруваш, един ден как ти ще си "мъжа" в къщата и ще го изхранваш?
Последно редактирано от Sh@d0w : 01-23-2012 на 11:57
Правете повече секс.
Сега зимата малко трудно, но като се стопли, има паркове, поляни, разходки. Няколко човека взимате бира, събирате се да гледате филм и тн., пък и не вярвам въобще да няма пари за нищо. Отделно, като си излизаш с някоя приятелка не е 100% задължително винаги той да е с теб. Социалният живот, вика..
Почасова работа за студенти може да намери, макар че в някои случаи и това не е лесно.
Ако само това ти е проблема, намери начин да му въздействаш и да му помогнеш, но ако това е само повод, а има и други неща.. тогава си решавай. Ако няма пари, има известно свободно време и наистина не иска да си намери дори почасова работа, тогава това е проблем, но не можеш да го съдиш за това, че се е родил в по-бедно семейство от твоето, щото, реално, ако не са твоите мама и тати, ще си по-бетер от него.
Temet Nosce
벨야카
Ами на него му дават по 3-4 лева на ден и той като си купи едни малки цигарки и дотам или трябва да не си купува и да пуши от моите, пък и аз да ти кажа не чакам на наще имам си магазинче и от там ми идват приходите от 3 години нашите пари са ми давали само по Коледапарите събрани от бала си вложих в него и така...но не е там въпроса сега аз от къде имам пари, споменах, че родителите ми съумяват да посрещат разходите просто да направите разликата...смисъл разликата, че тъй като техните нямат пари не свикнал да ходи на кино, ресторант просто защото не е получил примера от тях, а аз от наще съм и го имам за нещо нормално, не за изгъзица да си позволиш 1 път в седмицата да идеш някъде...
Кофти е това и аз съм имал такъв проблем приятелката ми нямаше възможности аз давах всичко на мен не ми беше проблем ,но тя ме остави точно заради това,че всичко й давам !! Но мисля,че едно момче или мъж би трябвало да има възможност да заведе приятелката си,катко ти каза на кино или ресторант.Той явно няма никакви намерния да работи и т.н..
^ Доколкото разбрах те е оставила, защото си и изневерил няколко пъти. Не е заяждане.
По темата: Причината ти да го скъсаш е глупава, самата идея не е.
Има страшно много неща, които човек може да си прави вкъщи с гаджето. Има секс, филми, игри, голо сантасе и какво ли още не, мързи ме да изреждам. Понякога само да се гушнеш с някого и да си говорите цял ден е чудесно. Ако ти липсва ходенето по заведения, кафенета и дискотеки, ходи с приятелки без да го мъкнеш и него щом не може да си го позволи.
Ей това обаче:
е истинският проблем.Първоначално написано от $h@d0w
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ем ти както зададе въпроса да скъсате, защото нямалл пари звучи тъпо. Но от това, което си разказала съдя, че той няма никакво желание да те зарадва някак си и разчита на теб. На него му пука само за него да има цигари и да яде нещо, а пък ти както искаш се оправяй. Ако му пукаше за теб, щеше да пробва да си намери работа и да те зарадва някак си, а не да чака да му дадат 3-4 лв, за да си купи цигари и останалото да чака на теб. Муфтаджия е и може да му кажеш, че ако не започне скоро да припечелва от някъде ще го изоставиш, защото неможе цял живот да разчита на теб и да не те води никъде. Ако си свикнала да водиш такъв живот си намери някой на твоето ниво !!
Вярвай в мечтите си !
ехеее не! просто съм потресена!!!! преди малко беше при мен и звънна на майка си понеже му трябвали 12 лева понеже си поръчва дрехи от интернет от сайт в чужбина и има до доплаща толкова и за да ги вземе тр да доплати и тя казва нямам пари и след малко звъни пак и вика : " еми вземи от приятелката ти" !!!!!!!!!!, той се развика, че няма да взима от мен и си тръгна малко след това, ама представяте ли си майка му да каже така те за банка ли ме имат?! започвам вече да си мисля и че ме използва...и явно техните нямат против...................
Наистина е мързелив. Познавам студенти приятели, които работят и учат, за да помагат на семействата си. Просто трябва да си извади пръста от задника и да направи нещо.
Другото, което ме потресе е факта, че ти му купуваш всичко, готвиш и накрая той пак не е доволен. Аз ако бях мъж и приятелката ми постоянно се грижеше за мен, не само, че щеше да ми е неудобно, че нямам пари и щях да се опитам да направя нещо, за да разреша проблема, ами той и нахален на всичкото отгоре.
Тъпо е да се разделите поради финансови причини. Накарай го да разбере същината на проблема. Разнообразявайте времето си с нещо друго, което не изисква пари. Дори една разходка би помогнала.
Подкрепям мнението на Sh@d0w напълно... неговият проблем е слабохарактерност, безволие и без перспективи донякъде проблема е в неговите родители, не му дават добър пример... от някъде и компютъра е довел до това положение. Според мен ще е разумно да го зарежеш ако не се промени, защото той тъпче на едно място и няма бъдеще в това да бъдете заедно, защото той самият не е способен да обезпечи бъдещето ви.
Не ми ги разправяй на мен тия за магазина. От един бал пари за да отвориш магазин не можеш да събереш, освен ако не са ти дали ПОНЕ няколко хиляди лева. Да не говорим, че не вярвам момиче на тая възраст без никаква помощ от техните да се е занимавала с купищата бумащини, които се правят преди отварянето на обекта. Наем, ток, вода, назначаване на работници, фиксиране на работно време, зареждане, разрешителни, издаване на фактури, касови апарати, данъчни, ХЕИ, проучване на цени, намиране на изгодни и точни доставчици на продуктите, намиране на самия обект, ремонт, ако е нужен и още доста неща, които не ми идват на ум. Най-мразя някакви малки дрисли и дрисльовци да започнат да ми обясняват как всичко били направили сами на такава възраст, без помощ от родителите. Отделно, че живееш на гърба на вашите и те ти плащат всичките сметки.
Като пушач, ще ти кажа, че може да си купи машинка, отделно да си купува тютюн, OCB и филтри и ще пести повече. Друг вариант е да купува нелегално от циганите за 2.50 кутията, 25 - стека, или най-добре да ги откаже, но не вярвам да го направи. 4 лева на ден не са толкова малко, при положение, че живее на гърба на техните и си яде вкъщи.
Така, както ми го обясняваш, можете спокойно да ходите 1-2 пъти в седмицата на кафе, някой път да си купите нещо за ядене навънка и веднъж в седмицата на кино. В Синема Сити четвъртъците са по 5лв. прожекциите, а в зависимост в кой град сте, може и по-тънко да намерите. Примерно, в Пловдив има кина - 3лв. прожекцията.
Това, което е казала майка му е много тъпо, ако е имала предвид да не ти ги върне след това. Той е отказал, развиквайки й се и ти си мислиш, че иска да те изпозлва? Тъпа овца си, наистина, но така си научена.
Видяло се е, късайте. И само не ми обяснявай тва за магазина, че сама от един бал си го направила без друга помощ, щото такива като теб много ме дразнат.
Temet Nosce
벨야카
иска пари да си купи дрехи от сайт, не му идва наум даже да почне работа, но пък на майка му му идва отличната идея да иска от тебе. крушата не пада по- далеч от дървото, бих казала аз. майка готованка- син готованец и мързеливец. при всички случаи съм съгласна с Sh@dow.
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Не знам каква преспектива има от този човек да стане мъж и не знам как го търпиш. Търтей, зависим от мама и тате. Родителите му нямат възможност - разбирам. Но има ли желание, има и начин да си намери работа, с която да си покрива поне някакви джобни. Щеше да е тъпо ако е старателен човек въпреки всичко и се опитва да промени систуацията по някакъв начин, а ти да го зарежеш заради липсата на пари, но в този случай е напълно оправдано. Най-мразя такива момченца...на 20 години станал, а още брои стотинките на техните, не за друго, а защото го мързи.
Здравейте, много ми е интересно как всички без да познавате дадения човек веднага му направихте характеристика.
Лепнахте му етикета мързеливец и какво ли още не. Сигурно за Вас са мързеливи и хората, който по цял ден ровят из кофите за смет за да намерят нещо да ядат, както и тези, който просят, а да не споменем за хората в селата, който разчитат на животните си за да оцеляват или хората работещи за плюс, минус 300 лева. Много е лесно да лепвате етикети на неща, който явно не разбирате и никога не сте се докосвали. Съмнявам се някой от Вас да е имал дори очен контакт с такива хора, така че тези коментари в стил "аз знам всичко" ги задръжте за себе си. Вместо да проявите някакво съчувствие или поне малко разбиране, или да дадете някакъв добър съвет като Umri, Вие го ударихте на чисто егоистични нападки.
Браво поклон пред егоистите.
^Айде не ми ги разправай тези - братовчедка ми е студентка втора година, работи и учи, за да изкарва пари заедно с майка си, за да могат да свържат двата края.
Ами този, не можел, щото учел. Как други хора могат, а пък той не може?
umri да, наще ми дадоха няколко хиляди за бала понеже много исках кола имали са-дали са ми! но не си взех кола, а ги вложих в това! и до ден днешен нямам кола....изполавам фирмата на майка ми, но всички останали неща аз съм си ги направила, да наще да ми акзвали къде за какво и кога тр да се ходи и тнт, но не намирам това да ме прави пикла или овца, все пак тогава съм била на 19, от 2 години и половина живея сама и си плащам всичкоот тока вода телефон храна интернет и данъци по магазина, не знам защо се хвана за това, че ме и убиждаш, ходила съм и на бригада и от там с пари съм се връщала и съм си покривала ремонти и тнт, като го казваш така наистина доста трудно изглежда, не казвам че ми е било лесно, ама като човек има желание стават нещата, не виждам пък защо тр да тги давам отчет на финансите си ама малко неподготвен нападаш и доста озлобено...
При разговор за работа първо ми казва че ще му пречи после излизайки с аргумента че може нещо почасово или нощем, ми се казва че нямало, при въпроса от къде знае че няма как търси ми отг че нямало обяви и че не можел да обикаля и да търси работа ей така!? тогава му казвам ти чакаш някой да дойде и да ти предложи работа ли и той ми отг да и се хили.....
Всичко е до късмет или с друга дума шанс. Ти защо не пуснеш едно тото за да станеш милионерка, а ? По този начин колко хора са печелили. Както те могат така и ти трябва да можеш, нали? Хайде ставай милионерка.
Cold_Tears, Честно ще ти отговоря:
Хората, които се изхранват, гледайки животни и със селскостопански култури са хиляди, милиони стъпки над човек, който има пълната възможност да работи, но не го прави. Те са трудолюбиви хора, които не скъпят усилия с идеята да изхранват семействата си. Наскоро майка ми ми разказа за един ловец на крокодили, живеещ в африканско селце. Човекът ходи 2 пъти в седмицата да гази в река с крокодили, с риск за живота си убива един, дере го с нож, увива месото и ходи пеша 3 дена (отиване/връщане) до мястото, на което продава. Всичко това с идеята да си гледа семейството и да прати децата си да учат. А някакви хора, живеещи в градове, имащи образование, притежаващи всички ресурси да свършат нещо, лежат по гръб и чакат на мама и тати. Не знам кой е егоиста в този случай.
Едно е да имаш парични проблеми и затруднения, друго е да не правиш нищичко, за да ги решиш.
Аз, примерно, уча и работя. Не е лесно и определено се иска доста напъване, за да вървят и двете идеално, но не е невъзможно. Стига човек да има желание. Виж, ако го мързи... друг въпрос. Мен лично нищо не може да ме накара да се пльосна на ръцете на майка ми или на приятеля ми и да очаквам да ме гледат.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ами освен да му предложиш някой сайт, като jobs или поне от този тип, колкото и банално да звучи или да отиде в борсата да потърси нещо, един вид да му помогнеш. Той какво учи? Кой курс е? Къде живеете?
А да, тя да му предложи, че той е много зает човека. Не се обръща сериозно към проблема, нахален е на всичкото отгоре, ама сега тя да му търси работа и да го урежда.
Аз ако бях въобще нямаше да се занимавам - веднага щях да го отрежа.
Щом и двамата пушите, защо не пробваш под претекст, че искаш да ги откажеш да опитате заедно да го направите. С един куршум два заека. Ще направите нещо заедно, което може да ви сближи и ще може да зачеркне този разход. Трябва внимателно да го манипулираш иначе няма да стане номера. Ти може си пушиш стига да не те хване.
Авторке, прочетох темата и мненията, които си добавяла по-късно и направо ти казвам зарежи го тоя и не се занимавай. Едно е семейството ти да няма пари, но друго е голям, здрав млад мъж да седи и да се тюхка само, да разчита на приятелката си за елементарни разходи и тн. Ти явно си борбено момиче, оправяш се сама, което само ти знаеш какво ти е коствало, чудя се какво правиш с тоя до тебе? Замисли се, че все по-зле ще става. Има много хора, които притиснати от нуждата се справят и с работа, и с университет, даже имам съученички, които си изкарват сами парите за бала. Най-добрият ми приятел лятото (след като завършихме 11ти клас) се хвана на работа като общ работник за да си изкара пари за частни уроци за 12ти клас. Значи не е като да няма начин... просто той явно не иска,по-лесно му е така, пък и колкото може се възползва и от теб.) успех ти желая.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5