.
Отговор в тема
Страница 2 от 10 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 228
    Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от DontSpeak Виж мнението
    umri да, наще ми дадоха няколко хиляди за бала понеже много исках кола имали са-дали са ми! но не си взех кола, а ги вложих в това! и до ден днешен нямам кола....изполавам фирмата на майка ми, но всички останали неща аз съм си ги направила, да наще да ми акзвали къде за какво и кога тр да се ходи и тнт, но не намирам това да ме прави пикла или овца, все пак тогава съм била на 19, от 2 години и половина живея сама и си плащам всичкоот тока вода телефон храна интернет и данъци по магазина, не знам защо се хвана за това, че ме и убиждаш, ходила съм и на бригада и от там с пари съм се връщала и съм си покривала ремонти и тнт, като го казваш така наистина доста трудно изглежда, не казвам че ми е било лесно, ама като човек има желание стават нещата, не виждам пък защо тр да тги давам отчет на финансите си ама малко неподготвен нападаш и доста озлобено...
    Нищо лошо няма да ти дадат пари и да ти направят бизнеса. Евала на хората. Но приеми фактът, че ако не бяха те, можеше да си като него. Затова не казвай "нашите ми дават пари само по Коледа", защото са ти дали много повече от това да ти дават по 70-80 лв на седмица, примерно. И, ако напишеш "убиждаш" в някое заявление или молба към общината, ще ти се смеят много. Първо трябва да си малко от малко грамотна. Разбирам да бъркаш запетаи, което правиш, но да объркаш такава дума е крайно.

По никакъв начин не го защитавам или оправдавам. Виновен е за това, че не прави нищо, за да е по-добре финансово. Ти си овца, защото той се е развикал на майка си по телефона за това, което е казала, а твоята оксиморонна асоциация на неговото действие е: "той ме използва".

Темата, която си пуснала, не е за да намериш решение на проблема, а да намериш морално оправдание за себе си да го зарежеш, за да не се чувстваш кучка.
    Temet Nosce

벨야카

anonymous708973
    Guest
    Няма пари, ама пуши?! Ебаси. Че и взима от теб за тая цел? Нагъл е. Напълно основателна причина да го оставиш.
    Безперспективен е. Няма какво да правиш с такъв.

Мега фен Аватара на Blab
    //постовете в темата яко ме зареждат, затова си я записвам:Д
    баси, чувствам се богата и смислена на тази 2-ра страница. мерси!

Супер фен Аватара на flowerlina
    Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от DontSpeak Виж мнението
    в джобса нямало обяви за нашия град, което е така пускат по 4-5, казах че в бюрото по труда може да иде а той ми отг за какво дам и намерят работа за 200 лева да имам за кафе и цигари, аз за кафе и цигари и сега имам...и какво повече да му кажа то просто останах без думи....
    Да не ми ги разправя на мен тея за 200-та лв на месец, аз работя за 150 и на лекции си ходя и университета ми върви...стига да искаше все щеше да намери работа

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    //постовете в темата яко ме зареждат, затова си я записвам:Д
    баси, чувствам се богата и смислена на тази 2-ра страница. мерси!
    Я сподели, че ми стана интересно

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Само ще кажа, че и ти си леко за бой, разбира се, че приятелят ти повече, но няма значение, другите ти го казаха. Леко ме ''фрасна'', че си си изгубила соц. си живот. Ти само с приятеля си ли си общуваш? Какво ти пречи той да поддържаш контакти с други приятели? С тях не можеш ли да поддържаш соц. си живот? Леко е смешно. Определено подкрепям умри, че искаш да се почувстваш по-добре като го зарежеш.
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Къв по дяволите е тоя ''мъж''?!? Е баси зависимия търтей. Пари се изкарват, начини има много стига да положиш усилия да ги откриеш. Не може да е на 19-20 години каракол и да живее на гърба на мама и на тати. И на всичкото отгоре и претенциозен към това, което ти му купуваш. Пък и пуши. Аз съм къде къде по-малък(само на години, изглежда) от тоя мързел и когато имам нужда сам си намирам начини да се оправям. Т'ва момче изглежда се има за нещо голямо, след като хем иска да е с теб(щом ти имаш пари, това автоматично вдига летвата и за него) хем и не иска да работи за по 200лв на месец. Проведи един сериозен разговор с него и му набий в тъпата тиква, че с мързелуване ще затъне още повече.
    Това за университета и т.н. са оправдания, и аз съм същия мързел, но трябва да се пребори с търтея в себе си иначе няма на къде.

ПС: Като пушач мога да кажа, че цигарите изглежда няма да ги спре, но както казаха по-горе може да си купи машинка, тютюн или цигари без бандерол за по 2,50 и да се стабилизира някак.
    Но ще го мързи да си ги свива цигарите, копелето му...

Говори с него и ако не се оправи късайте.
    Дърпа те надолу.

Ще прозвучи грубо, но мъж без пари не е мъж. Щом е студент не е малък, живота такива ги смазва. Не си струва да се занимаваш с такъв, казваш, че си самостоятелна, това е хубаво, но е смешно и жалко да издържаш "мъжа" си. Намери си някой, който не е толкова безидеен.

Не ме разбирай грешно, мъж да няма пари не е страшно, на всеки се случват такива моменти, но е страшно мъж, който не прави нищо по въпроса. Съвсем просто е - парите дават увереност, която е жизненоважна за всеки нормален мъж. Направо е жалка картинка да си над 18 и да разчиташ на 3-4 лв., които ти ги дават родителите.

Е, като толкова ще му пречи работата на ученето, нека поне за няколко часа да ходи някъде бе! Ще отделя повече време за ученето и ще стане.
    А за цигарите... по една кутия на ден ли пуши? Да ги намали малко тия цигари. Като му дават пари всеки ден, нека поне веднъж да те заведе някъде навън, да се разходите, ако ще и пуканки да си вземете.
    Не те използва! По - скоро е научен от родителите си, че с който живее, той трябва да плаща и някой трябва да се грижи за него. Прекарвай повече време с него, не всичко е пари...

човек адски си прав с последните 2 реда !!!!!!!! няма какво да допълня а това с нямал пари ами знаешли много лесно е да съдиш хората /казват ти направи това и това а не те питат как си защо постъпваш така ,ами да има работа за 200 лв и ко да ходиш да им работиш за 200 лв ... ми аз не бих аз лично също съм беден ама и аз съм човек и аз съм личност няма да ходя за 200 лв да ме праят на нищо но иначе да бих работил за момиче дори бих си прекъснал ученето (ако си струва) ама тва нямаш пари еми К чал

Супер фен Аватара на djipsito
    Много ми е странно тва "200 лева не са пари", казано от човек, който живее с техните...
    Неблагодарници.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от radostin91 Виж мнението
    човек адски си прав с последните 2 реда !!!!!!!! няма какво да допълня а това с нямал пари ами знаешли много лесно е да съдиш хората /казват ти направи това и това а не те питат как си защо постъпваш така ,ами да има работа за 200 лв и ко да ходиш да им работиш за 200 лв ... ми аз не бих аз лично също съм беден ама и аз съм човек и аз съм личност няма да ходя за 200 лв да ме праят на нищо но иначе да бих работил за момиче дори бих си прекъснал ученето (ако си струва) ама тва нямаш пари еми К чал
    Ауууу, човек бил. А вашите са животни и няма лошо да превиват гръб да те издържат ли?
    Аз пък работя за малко под 200 лева на месец, паралелно с ученето. Какво като не са 1000 лева от раз? Нали стигат да пооткача някой и друг камък от на майка ми гърба? Дет се вика да помогна с някоя сметка, да си взема сама картата за градския транспорт и да добавям към таксите за семестрите е предостатъчно.
    Но да, мързели винаги ще има.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Голям фен Аватара на Seattle
    Град
    Seattle, WA
    Аман с тез пари. Те НЕ СА най-важното. Днес ги имаш, утре ги нямаш. Имаш ли чувства към него, опитваш се да го промениш, щото явно има нужда. Ако нямаш чувства, там вече е съвсем различно.

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Пф, на негово място щях да работя (то сега едвам дочаквам да стана на по-подходяща възраст, за да почна работа). Най-малкото, че човек се чувства добре когато е самостоятелен и не създава на другите грижи по себе си.
    Мисля, че не е толкова от мързел, колкото от егоизъм. Смис. нали той си е добре, там техните се грижат за него както и ти, за кво му е работа? Ако мислеше и за другите, че може би им е в тежест вече и ако му е минало през акъла, че не може вечно мама, тати и гаджето му да се грижат за него сиг. щеше да си е намерил работа. Ако му беше проблем това, че е беден до сега да е работил вече...
    nigga stole my bike

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Това, че ще си изгубиш социалният живот не го разбирам, ще го пропусна.
    За приятеля ти - много тъпа работа , както всички казаха. Да вземе да се хване да върши нещо, дистанционно. Да научи език , да превежда неща. С уебдизайна можеш да станеш добър, без да си даваш чак много зор, за 2 месеца. Да гледа за всички дистанционни работи в джобс.бг. Или да измисли нещо да продава. Примерно , братовчедка ми прави оригинални гривни и сувенири. Аз пък гледах как се правят фонтани , които са с говорителчета, които трептят на честотата на водата и се получава все едно я изпаряват.

Общо взето, ако той имаше желание, щеше да се сеща за всичките тези неща.

А това да даваш пари за цигари, без да имаш пари за друго - безумие.

+ Това , ако му дават по 5лв на ден , това не е никак малко. Аз живея в друг град и успявам да се храня с толкова, лол.

+ Къде учите, къде живеете ? Идеята ми е - дали той учи редовно, или задочно.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Ауууу, човек бил. А вашите са животни и няма лошо да превиват гръб да те издържат ли?
    Аз пък работя за малко под 200 лева на месец, паралелно с ученето. Какво като не са 1000 лева от раз? Нали стигат да пооткача някой и друг камък от на майка ми гърба? Дет се вика да помогна с някоя сметка, да си взема сама картата за градския транспорт и да добавям към таксите за семестрите е предостатъчно.
    Но да, мързели винаги ще има.
    не не са животни , и ти искриво думите ми през своята призма .... да лятото работя и помагам даже тва лято не съм харчил нищо всичко им дадох .... а тва за мързела .... да боря се с него но имам расейки по цялото тяло

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Аз май разбрах авторката за социалния живот.
    Може би има предвид,че той хем няма пари,хем не е доволен като тя излиза сама с приятелите си,или може би й е гадно,че той не може да си позволи и затова и тя не излиза...
    Шофирай разумно - стигни жив!

Знаеш ли, защо не му кажеш как стоят нещата.. Защо не му кажеш, че вече е пораснал и е време да си намери работа и да намери начин да съвместява лекциите и работа.. Защо не му кажеш, че не можеш повече така, че е голям човек и е време да поема сам разходите и живота си...?

Историята ми е до болка позната.. Бях на 16 и имах приятел на 19, аз ходех на училище и нашите ми даваха по 4 лв на ден и не харчех нито стотинка, за да можем да идем на кафе или да хапнем някъде по някой сандвич. Не работеше.. нямаше и намерение да почва работа, чакаше на техните.. и когато му даваха пари той вместо да ги сподели с мен на кафе или да отидем някъде се напиваше с приятели.

Banned Мега фен
    не съм чела коментарите,но ти ако беше на неговото място как би се почувствала ? гадно нали.. едва ли той иска да е така.. да,помрънкал е малко,но можеше да му се скараш леко и толкова,а това,което ти си му казала на мен ми се стори доста грубичко.. колкото до това с парите.. ужасно тъпо е да зарежеш някой заради парите.. защо той не опита да започне работа ? а за кафето.. защо ти не плащаш понякога кафето,за да излизате все пак.. а и защо постоянно трябва да сте заедно ? - излизай от време на време с твоите приятели,за да не се чувстваш откъсната.. + че това,че стоите само вътре изобщо не е оправдание.. много неща можете да правите докато сте заедно в къщи..а и не всички забавления навън са с пари.. спокойно можете да си направите една разходка в парка.. сега има сняг и ако има наблизо някаква местност (горичка или нещо такова) можете да отидете,да си направите снимки и т.н. .. не ми приемай коментара негативно.. разбирам те и знам,че до някъде имаш право,но просто намерете начин да правите неща,които не зависят само от едните пари

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Не искам да давам определения за теб.Дали искаш да го зарежеш,дали си търсиш просто повод и оправдание.
    Да,той може наистина да е мързелив и да иска да живее на гърба на другите,защото така е по лесно.Но пък може и това да е просто маска и прикритие за пред другите и пред теб.Може и това кикотене, с което ти казва че ще чака да го намерят да е прикритие на вътрешен рев. Дали всъщност ти не искаш да го разбереш и да му се поставиш на мястото?А дали пък той просто се притеснява да ти сподели от страх че ще му се изсмееш,няма да го приемеш насериозно,ще го помислиш за твърде слабохарактерен и нерешетилен или ще го обявиш като повечето тук за изключително голям мързел и търтей? А може дори и да го скъсаш поради това. Сигурна ли си на 100% че не го е страх от пътуването по други градове?Сигурна ли си че няма страхове,които го сковават да си търси работа и за това си търси оправдание?Нещо в семейството,нещо в пътя до работата,нещо в търсенето на работа,самата работа,в преминаването към нещо непознато или всичко това взето на куп? Попринцип по-лесно може да осъдиш човек отколкото да се опиташ да му спечелиш доверието напълно за да разбереш защо прави нещо, а и да разбереш не е гаранция че ще можеш да му се поставиш на мястото, а и да му се поставиш не се знае за колко дълго ще успееш да го направиш.
    Опитай се да разбереш какво има,защо го прави?Но истинските причини, а не маската,която най-вероятно е сложил пред всички останали.Но за това наистина трябва да спечелиш пълното му доверие.Опитай се да му помогнеш.Търсете нещо близко до мястото където живее.Имаш магазин...ако е във вашият град например може да го поканиш да ти помага там,да те сменя и т.н, а ти в замяна,да му даваш някой лев за свършената работа, с който да се чувства по освободен, но да е честно изкаран, а не изпросен и в същото време да му плащаш осигуровки за да няма някога проблеми при пенсионирането.Абе в общи линии като на работник.Ако се съгласи и започне да работи при теб от постояннството му или не ще си проличи всичко...Така поне мисля аз.
    Последно редактирано от Niakoitam : 01-29-2012 на 13:00
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Град
    София
    ^ Честно казано, макар че може да си прав, това са доста смотани оправдания. Какво ще рече да го е страх от намирането на работа? Аз разбирам да те е страх да станеш ловец на крокодили, да се страхуваш от затворени пространства, да не можеш да летиш със самолет, да те е страх от змии и да откажеш да си продавач в зоомагазин, но... да те е страх от самата концепция за работа? И да го докараш до степен, в която гаджето ти ти купува цигарите? Е... ок. А от тумор на белите дробове защо не се страхува? Поне да намали цигарите и да купи един път той храната.
    Никога не бих обвинила човек, който не работи, докато учи, ако техните са достатъчно заможни, че да не им тежи издръжката му. Който има си позволява. Но да произлизаш от бедно семейство, да врънкаш приятелката си за ядене и цигари и да седиш на едно място без да ти хрумне поне да си промениш положението? На тези години? То всеки го е страх от непознатото, но е въпрос на необходимост в крайна сметка. Аз започнах първата ми работа на 14г. Да не би тогава, като отгоре на всичко се водеше нелегално, защото съм малка, да не ме е било страх или да не ми е било тъпо, че съученичките ми мрънкат за момчета, гримове и как ще си прережат вените, защото еди кой си си харесал друга? Човек се справя според ситуацията. А един мъж няма как да бъде привлекателен за една жена, ако е слабак и се крие под чаршафа вместо да си хване живота в ръце.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Супер фен Аватара на Cold_Tearsss
    Пазете се, че идва ловеца на крокодили!

Град
    София
    Е, явно не идва все пак.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на Niakoitam
    SisiStrange ето...ти си поредното доказателство че думите ми и този път са истина и се появи със скоростта на светлината. Често всеки си гледа само от неговата паничка и това е. Има много модели страхове...от крокодили и змии, от кучета,от котки дори, от тесни пространства,от екстремни работи, от провал,възприемане и т.н. Някой преодоляват страховете наистина трудно, други пък по леко.Хората са различни.Ако е това което си мисля мога да твърдя че аз съм един от малкият процент хора, които могат да разберат пича идеално. Не очаквай като кажеш на някой това е така така и така нали и той да ти отвърне веднага....Ейййй как позна точно така е....точно защото има много хора с подобно на твоето мислене. "Мен това изобщо не ме притеснява значи...е адски глупаво някой друг да го притеснява.Особено пък ако е мъж.Как иначе нали са силният пол.Защо пък направо не го пратя на майната си.И без това ще се отърва и ще ми е много по-лесно".Макар че понякога когато нещо пряко ме засяга колкото повече време минава толкова ми е по-трудно и аз да разбера даденият човек.Та това засега. Ако искаш да съм още по конкретен при желание може да ми драснеш едно ЛС.За тази тема това е напълно достатъчно.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си