.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 223

Hybrid View

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Истината е, че винаги може да се намери и нещо ПО специалността. Къде като помощник, къде малко повече. Аз уча Молекулярна биология. Отделно съм лаборантка в БАН. И тъй като на хората им е ясно, че двете се припокриват на някои места ме въвеждат не само в миене на епруветки и правене на разтвори, а и в същността на изследванията. За 5-6 месеца научих неща, които колегите ми ще започнат едва да учат след 2 години. +практическата страна на нещата. И понеже работата е сравнително разчупена се разбираме за по 3-4 дена в седмицата по 4 часа, съгласувано с ученето. Тъй че не ми е повлияло досега.
    Мой колега пък работи събота и неделя на гарата при едни автомати. Той ни е отличника на випуска. Докато чака хора (клиенти) си чете за сесията.

Всичко е до много опити и търсене. Идеалната възможност не изскача от веднъж.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Истината е, че винаги може да се намери и нещо ПО специалността. Къде като помощник, къде малко повече. Аз уча Молекулярна биология. Отделно съм лаборантка в БАН. И тъй като на хората им е ясно, че двете се припокриват на някои места ме въвеждат не само в миене на епруветки и правене на разтвори, а и в същността на изследванията. За 5-6 месеца научих неща, които колегите ми ще започнат едва да учат след 2 години. +практическата страна на нещата. И понеже работата е сравнително разчупена се разбираме за по 3-4 дена в седмицата по 4 часа, съгласувано с ученето. Тъй че не ми е повлияло досега.
    Мой колега пък работи събота и неделя на гарата при едни автомати. Той ни е отличника на випуска. Докато чака хора (клиенти) си чете за сесията.

Всичко е до много опити и търсене. Идеалната възможност не изскача от веднъж.
    Така е, работата на братовчедка ми е по специалността и, осигурява и практика + пари и други, нови знания, но заразлика от твоята, не е съгласувана с университетa и и много лесно могат да я изгонят, ако не цъфне, защото е имала лекция.

Всичко си е относително. Но накрая винаги стигаме до един и същи извод - има ли желание, има и работа.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Така е, работата на братовчедка ми е по специалността и, осигурява и практика + пари и други, нови знания, но заразлика от твоята, не е съгласувана с университетa и и много лесно могат да я изгонят, ако не цъфне, защото е имала лекция.

Всичко си е относително. Но накрая винаги стигаме до един и същи извод - има ли желание, има и работа.
    Един 'колега' работи 2 дневни, 2 нощни и 4 почивки, и взима мнооооого тлъсто /няма особени знания, но е по специалността му- в IT сферата/- за университета не стига много, но без преписване си изкара последната сесия с около 5.00 и до колкото знам взима стипендия. А той, иначе, като човек е катил, егоист, и леко тъп, но е факт, че се справя.
    С договор е и не може да напусне иначе.

Приятелят ми работи лятото и му позволиха да остане да работи и през семестъра на половин работен ден, но той сам се отказа, защото му е много разкарването. А беше консултант във фирма за продажба на мрежово обурудване+поддръжка , това го работят и икономисти, и техничари, и хора само със cisco - лесно може да се хване такава работа.
    Има и търсене.

Бившо гадже беше съпорт инжинер по време на бакалавъствуването, взимаше много много , сега май е заминал към Германия да мастърства, или ще ходи скоро.

И тез хора все не можеха да ходят на лекции, но се оправиха, и не са таксиджии, или макдонадци.

Ако се сетя за още готини опцийки за работа - ще споделям.

Инак, разочарованмечтател - евала на братовчедка ти.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове