- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Кой език най-много харесвате и кой не..
Обожавам испанския език! Харесвам и английския и руския.
Не харесвам немския..
от британски до британски има огромна разлика :Д
ше накарам моя човек да влезе да ви обясни подробно, той е спец в тва отношение
ПС- аз пък обичам свирките...кво пра'им са?
езика на тялото ^___^ няма по-достоверен източник на информация от него
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
английски и френски
мразя турски, гръцки (лол не знам как се учи тва нещо) и арабски
Английски с британски акцент, номномном :3 Френския ми е малко лигав, но ще го уча, няма бегане. Всички езици, които се говорят по Скандинавския ме дразнят и кефат по някакъв особен начин. Гръцки обичам. Японски, китайски, корейски и etc. ме дразнят супер много, сякаш някой ти крещи през цялото време...
yep.... reality bites -.-
както се бе изразил един мой познат - "немският звучи като отвратителна смесица между храчене и котка, плюеща топки с косми" ;D и напълно го подкрепям
енглиш фтв
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Като сме тръгнали със сравненията, френският звучи като педал който бива изнасилен от кококшка.
![]()
Латинският е най-хубав. Жалко че е мъртъв език. Немският е гаден. британски английски също харесвам
Няма по-хубав език от българския .. Може би е,един от най-литературните и мелодични езици.British English също ме кефи много,както и френският.Най-много мразя немския.По-груб,немелодичен,шъшкащ и грозно звучащ език няма просто .. Като си говорят германци,имам чувството,че се псуват.Гръцкият,също не ми е един от най-любимите(те пък съскат като змии).![]()
Първоначално написано от ledenakrasota
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Немски, испански, британският акцент мале, гръцки.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Аз много харесвам италианския.
Не обичам как звучи турския и тия азиатските - китайски, митайски, много са ми смотани.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Очаквах още повече негативни коментари за немския - той по принцип е известен като език с гадно звучене, но на мен ми харесва. Пък и го уча. Мен ме дразнят френския и испанския, но може и да е защото като цяло държавите не ми допадат. Преди ме дразнеше руския най-много, но вече не. Другите предполагам са ми безразлични.
английския е най-благозвучен за мен. Определени негра като почнат и боговете мълчат.
Последно редактирано от NightGuardian : 02-08-2012 на 10:06
мен ме кефят освен яките акценти на английския (британски, австралийски) и:
-хърватски
-жабарски ('талиански)
-шведски и фински
Не знам как оценявате, че немският е много груб и немелодичен, след като славянските езици (включително и българския) по никакъв начин не са по-меки или по-мелодични. Във всеки случай българският има по-твърдо звучене от немския, но си е нашият майчин език и не ни прави впечатление. Просто не можем да се чуем отстрани и да направим обективна оценка. Като питаш някой немец пък, кой език му звучи най-твърд и натъртен, казва руски.
А за тези, които си мислят, че немския е като речите на Хитлер: ами то на който и език да крещиш с всичка сила като обезумял и да натъртваш на всяко "р", за да се разбира по-добре, ще звучи неприятно и грубо.
Последно редактирано от princo90 : 02-08-2012 на 13:57
^за по-мелодични не знам,ама че са по-меки от останалите не може да спориш! На никой друг език не можеш да кажеш "Ази съм ут дал'ьеко и гуворьъ мйеко "
пък по темата-сега се сетих,че испанския наистина ме радва! българския книжовен-също
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Руския език твърд?! хахаха
Glamour, мислиш, че само българският има диалекти ли? :О (ясно е, че не го мислиш, но прозвуча адски тъпо)