Първоначално написано от
GregoryHouse
Изчетох почти цялата тема. Първо искам да отбележа малоумния коментар на Пантерката относно поговорката която Някойтам ти каза. Ако не си изживял това което другите са, кой си ти, че да даваш акъл, кой си ти, че да съдиш? Как би разбрал болката му? Докато виж, твоята е вече изтъркана фразичка. Не винаги когато искаш нещо има начин. Дотук с отклоненията, просто не можах да го подмина, предвид, че те имам за умно момиче. Целта ми не е да се заяждам, а да посоча грешката ти.
Относно темата. Ако ситуацията е както я описа авторката - да пича съква. Въпреки, че дълбоко се съмнявам и по-скоро клоня към мнението, че тя е субективна и си изкривява истината както и е угодно.
Шадоу, ще ти дам пример с мен. Аз съм студент. Лекциите ми са почти всеки ден в различни часове на деня. Редовно. Задочна форма - няма. Като не ходиш - не получаваш подпис. Като не получиш подпис - няма изпит и догодина повтаряме същото упражнение, докато не получим подпис. Заеби ученето за самия изпит. Аз работа на смени - няма как да работя и да ходя на лекции. Имах няколко колеги които разбира се опитаха. Е, вече не са ми колеги. Единствения вариант е през нощта. Окей. Обаче греда. Бачкаш през нощта, учиш през деня, трябва и да спиш. Е кога ще ти остане време за гадже? Или за каквото и да било друго.
Аз съм бил общо взето от всичките страни на тази иначе многостранна 'бариера'.
Разбира се, ако не държат на присъствия преподавателите - може да пропускаш лекции. Но така накрая излизаш без да знаеш нищо. И каква е ползата? Добре, може би не във всички специалности. Но от личния ми опит ще кажа, едно е да го прочетеш от някой учебник на 'китайски', друго е да ти бъде обяснено от специалиста пред и да ти бъде показано на практика.