- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Взета книжка
Здравейте!
Не можах да намеря друг по-подходящ раздел, за да споделя един случай и да попитам нещо свързано с темата.
Та преди 3 дни взеха книжката на приятеля ми за употреба на алкохол. "Духаше" на дрегера и там му отчете 0.53 и отиде да даде кръвна проба и още чакаме разултата. Времето, което мина от пробата с дрегера и кръвта, която му взеха в болницата е най-много 1 час. Беше пил около 150гр водка.
И въпроса ми е дали е възможно на кръвната проба да му отчете по-малко и направо да си му дават книжката.
при кръвната проба се мери съдържанието на алкохол в кръвта което е приблизително 98,9% отговаря на пробата с дрегер .само ако си пил бира и си ходил до wc има шанс , защото бирата излиза бързо от човешкото тяло
Обикновено кръвната проба дава малко повече от дрегера. Предполагам за толкова малко над 0.5 ще го накажат с глоба до 100лв. и месец-два без книжка.
Закон за движение по пътищата
Глава седма
Административно - наказателна отговорност
Чл. 174
(1) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок до 1 година и глоба от 50 до 150 лв., който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително.
Поне ще му е за урок!
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
150 гр водка и шофира? Приятелят ти без акъл ли е?!
На такива трябва да им отнемат правото да шофират за цял живот.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Мисля, че бях конкретна във въпроса си. Не знам защо обсъждате неща, които не съм искала мнение.
А за това, че ще си вземе урок от цялата история - няма спор. Вече го осъзна!.. Ама още чакаме резултатите, а минаха почти 2 седмици .....
Около 150мл? Може и повече да е било, а ? Никаква поука не си е взел. Такива никога не си научават урока. Днес чаша-утре литър и газ с колата. В момента го е яд само за книжката, но не и затова, ако нещо беше станало.
Това, че не си искала и не си питала нещо - не ни пречи да си коментираме. Рипа НИ гъза колко си била конкретна.
Кур за твоя приятел, че е карал пиян и дано въобще не му върнат книжката. Аз и да пия една глътка не се качвам в колата. Много хора също правят като мен.
Аман от убийци и "мъже". Толкова хора затриха...
dimitar_ak ти каза каквото те интересуваше. Violenza подчерта най-важното.
Така че... иди и му задай конкретния въпрос - кеф ли му е да е самоубиец/убиец?
Въпрос към авторката... Колко време след като е пил е духал на апарата? Попринцип трябва да има 20 мин интервал, тука(не в България) е направено със закон.
Коментар по темата... Ебати смешната глоба!!! Некви си 150 лв и 1 год без книжка... Хахахахах!
Авторке, радвай се, че нищо по-сериозно не е станало.. Ами ако беше? То белята веднъж става!
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Знам, че е така.. Аз също го поучавах и му обяснявах, че така стават най-лошите работи - от малко!
А преди 2-3 дни му я дадоха, на кръвната му е отчело 0.47 и вече сама съм свидетелка как си пие само вода и сокчета като си е с колата.
Здравейте, случи се случка на 05.11.2016 при проверка за алкохол се установи, наличието на 0.63 промила алкохол във въздуха който издишам "ако не греша" бях изпил около литър и половина бира около 13:00 часа, проверката беше направена в 17:30 с дрегер, 2 часа по-късно с изпити около 4 литра вода, множество уринирания и разходки напред-назад според вас какъв ще е резултатът от кръвната проба ???
за отговор ще помоля на фейсбук-профилът ми....
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000171773382
Благодаря
Последно редактирано от Uzuna0123 : 11-09-2016 на 21:40