- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Изкуството
Попаднах на това клипче http://vimeo.com/5408227
и питам:
Има ли според вас реализация в България за тези специалности/професии?! НЕ! Всъщност мисля, че знам отговора на всеки втори - Не, няма.
По-скоро въпросът ми е "Защо мислите така?!"
Оф... като цяло... защо хората твърдят, че от изкуството не се печели нищо? Какво като е голяма конкуренцията, какво като трябва да си ужасно добър в това, за да постигнеш 'нещо'?! Само аз ли вярвам, че изкуството може да не е само хоби, а и прекрасна професия? Когато се чудех какво искам да запиша преди време, мама ми каза (а и не само тя): "Какво ще работиш, ако запишеш нещо с рисуване? Художниците не печелят нищо." най-общо казано. За това ме е яд. За ей такива изказвания. Вчера бях в една арт галерия с неверояятни картини, някои от които струваха по над 2000лв и имаше защо. Както и да е.. Искам повече хора да вярват.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Поне се надявам да се печелят кашони, че да връщат на вторични. Един на 1000 правят нещо от което да печелят, откъде си сиг, че ще си ти ? И картините не се продават на килограм. Приживей го, няма да реализираш мечтата си !
n00bs
Иман много таланти и хора с принос към изкуството , но държавата ни е слабо казана малоумна.
Пример
човека направо му показва как се прави на Слави , той му се смее
същото момче след години с какво ти изкача , Слави не може да направи такова нещо.
Последно редактирано от NightGuardian : 02-22-2012 на 15:30
и другото което е има много гейове в изкуството, а това отблъсква хора като мен !
n00bs
За фотографията нищо не мога да кажа. Мога да говоря за музика. Условията са тежки и трябва да бъдеш много добър.Като цяло се стараеш да се реализираш навън.
Това го правят много мои познати и приятели. Аз избрах свой собствен път и съм много радостна от този факт.
Музиката е един голям плюс за доста сфери на изява, защото ти дава много повече от едно четене на ноти
![]()
Виждам много млади художници, които също избират пътя навън, особено за учене. Комбинират различни професии или програми по нещо си и съм приятно изненадана колко са доволни.![]()
Не трябва да се тръгва с негатив към изкуството. В България то не се цени . Колкото и да е тъжно, това е показател за невежеството ни. Само, ако чуем за наш сънародник, доказал се с труда си, едва тогава му придаваме някаква важност. Повече ни бива да плюем.![]()
Последно редактирано от ledenakrasota : 02-22-2012 на 15:53
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
В Бг никой не дава пари за изкуство
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Ние, хората, които не разбираме от изкуство, не можем да си представим как ще завършиш нещо такова и ще изкарваш достатъчно пари за да се издържаш без да работиш 5 дни в седмицата по 8 часа и да получаваш заплата на определен ден от месеца.
това също е изкусто
Ако се питаш , какво е да те закове песенТая е от тези
Само черни на партито, yakuza чувствай се поканен
Според мен има бъдеще поне като гледам колко калпави клипове имаме в музиката![]()
Creative Technologie
Според мен да се закрие цялата БГ музика и да се легализира проституцията !
n00bs
То май няма много разлика межу двете
Creative Technologie
Има реализация разбира, се
Всичко около нас е свързано с изкуство, дали ще е дрехата, която носиш или килима, на който стъпваш ;д
не е задължително да става дума за рисуване на традиционни картини, въпреки, че и от тях се печелят пари
Ако можеш да рисуваш можеш да станеш какъвто си поискаш - графичен дизайнер, моден дизайнер, рекламен дизайнер, фотограф също така (някои хора не ги свързват, но имат много общо помежду си), скулптор, да се занимаваш с някакви оформления на сайтове, книги.... от тия неща не се ли печелят пари?
nigga stole my bike
прекъснати са ни и без това малкото канали.
иначе, животът е песен)