- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Фен тема: Аудио касети
Младото поколение, ползвали ли сте тея чудесии? Щото в детството и ранните ми тийн години тва беше начина за слушане на на музика. Не е истина ква колекция бях събрал.![]()
Welcome to the Jungle...
Моите още си ги пазя, но нямам на какво да ги слушам....![]()
![]()
Welcome to the Jungle...
едно от любимите ми занимания беше да навивам лентата с молив :д
Колко пъти разни гадни прашасали касетофони са ми дъвкали лентата на любими касети...
Сещам се, че съвсем в началото на кариерата ми на слушател и колекционер, давах празни касети на един семеен приятел, който беше DJ в известно радио, за да ми записва нова и вървежна музика.![]()
![]()
Последно редактирано от DarkTemplar : 02-27-2012 на 20:15
Welcome to the Jungle...
Аз имам една на Апокалиптика![]()
Last.fm
~ Seek the roses along the way, just beware of the thorns
~ Si vis pacem, para bellum
dontcare ^^
Знаете ли дали в някое фото могат да прехвърлят видео от видеокасета на диск?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Преди два дена го правих това.
http://www.ebay.com/itm/EasyCap-Usb-...item2c61b4c3e1
+
Power Director Ultra v9.0
+
Добри настройки
=
1 цяла видеокасета (3 часа) във видеофайл 3,5 - 4,0Gb
Трябва да имаш и VHS де.
Иначе и във фото можеш да го направиш, обаче тука взимат 30 лева на касета и затва викам, че и сам ше мога
Примерен запис, дето съм го правил от VHS:
Eдинственият недостатък, е че аудио канала на VHS е Mono и ше трябва да си дублираш аудиото, ако искаш да се чува на стерео говорители.
ФЕН. Баща ми си ги пази всичките, сигурно имаме стотици вкъщи.![]()
Фен. Имам няколко десетки касети хубава музика.
И до ден днешен си ги слушам...
Ебаси, друго си е усещането.![]()
имаме много видеокасети, но за жалост развалих видеото... имаме и DVD с безброй дискове ама няма кой да ги гледа вечепък и на кой му трябват вече дори CD-та като има интернет ? ако ми трябва музика дърпам от нета, качвам на тела, си връзвам телефона към усилватела в хола и слушам
филми в интернет бол, тия носители вече са мъртви
Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 02-28-2012 на 08:15
Сега се сетих, че братчеда също имаше стабилна и разнообразна колекция - от Бритни Спиърс и Бекстрийт бойс до Godsmack и Sepultura. Като малък беше изтрил касетите с приказки на сестра си, за да си записва разни хитове.![]()
Welcome to the Jungle...
и аз съм записвал касети от CD-та, тъпото е че като ги запишеш 2-3 пъти и звука става толкова зле, че направо..а кой от вас има работещ грамофон ?
![]()
30лв? О.о бля
но пък си заслужава.
4XCOKИ
лол
а сега като се сетя, помня как мрънках като ного малка да ми вземат касетофон. Тоооолкова му се радвах. Имаше и три лампички, които светят и мигат, когато свири. И се записвах как пея и казвам стихотворения омг хаха
И до днес си го пазя. <3
4XCOKИ
С касетките е друг звука - много натурално се чува, абе по-истинско е. И до днес баща ми признава само дековете, има два и често озвучава вкъщиГорките ни съседи.
Last.fm
~ Seek the roses along the way, just beware of the thorns
~ Si vis pacem, para bellum
dontcare ^^
Не мога да ви разбера хората дето се възбуждате от стари неща. Касетата не ти казва коя песен и на кой изпълнител звучи. Превключването на тракове отнема векове. Звука е продънен. Аз лично се зарадвах когато излязоха от употреба.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
и аз съм съгласен с PainMonopoly.
Ако имате като мен касети и място къде да ги пуснете - го направете!
Ще забележите колко е гадно и колко недостатъци има.
Иначе да и аз много се радвах на walkman , но по моето време стана много по вървежно да си с discman
Сега ми дай IPod и не ме търси.Тоя IPod е просто уникално нещо.
Всеки ценител на музиката трябва да го има , ако има възможност
![]()
Ама чакайте малко.Имам си касетофон от над десет години и не се е развалил.. На компютъра за три-четири години му гръмна процесора.
И накрая какво стана?
Слушах си музичка на касетофона.
Не знам какво ги обожествявате модерните работи и защо марките и най-новото са ви фетиш.
"Олд бът голд" е далеч по-добре от просто някаква мейнстрийм марка, която може да предложи само нещо лъскаво и заменимо, което след 2 месеца вече е 'старо'.
Всъщност...Ебала съм ги всичките техники, еднакъв кур са.
И все пак касетофона и касетките са далеч по-истински от компютъра.
Леко съм пропуснала времето, когато касетки са се намирали трудно и си е било цяло приключение и истинско усещане и мини празник да си пуснеш любимата група, но можеше все още да е така, сега е прекалено лесно. Мързелива работа.
Ебаси...
аз пък мога да ви кажа че касетофона в хола вади кристален звук с уникално качество.. явно баща ми като го е купувал е знаел кво търси :д
На касетофона можеш ли да пуснеш 96KHz 24 битови флакчета?
Не.
Отдавна ѝ мина модата на аналоговата технология.