.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението

Една "приятелка" студентка, дето също се прави на christfag скоро си написа на листче в стаята ей това (от памет):

"Като християнка нямам дълг към самата себе си да не позволя да бъда измамена, но към бога имам дълг да се боря за истината и справедливостта."

Corny нали? И лишено от обективен смисъл. Нормално човешко същество не е способно да изкара от такива глупости логика или нещо полезно.
    Може би, смисълът е следния:
    Не е важно да възтържествува моята (човешка) справедливост, важното е да възтържествува Божията справедливост. Отричам се от моята (привидна) справедливост, да пребъде Божията.
    Последно редактирано от defender : 03-04-2012 на 22:29

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Може би, смисълът е следния:
    Не е важно да възтържествува моята (човешка) справедливост, важното е да възтържествува Божията справедливост. Отричам се от моята (привидна) справедливост, да пребъде Божията.
    ^ Ето пак "може би, струва ми се че, ами възможно е, тинтири минтири".

Нищо не мое се измисли, само интерпретираш на моменто каквото ти дойде и мнението на този до теб ще е различно, както и мненията на повечето други.

Ма нищо, праскайте си глупости от които явно не може да се извади обективен смисъл, но са с някакъв емоционален заряд. Не е като да се цени стойността пред облика при вас все пак.

Ще успеете ли с дружката ти с дружни усилия дружно да дадете еднаква интерпретация на тези прости изреченийца и да извлечете от тях християнска мъдрост?

Какво чувам? Не...?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Нищо не мое се измисли, само интерпретираш на моменто каквото ти дойде и мнението на този до теб ще е различно, както и мненията на повечето други.
    Това не отговаря на истината, в православието всеки човек наричащ себе си православен интерпретира Божието слово по един и същ начин т.е. според преданието на Православната църква.

Ще успеете ли с дружката ти с дружни усилия дружно да дадете еднаква интерпретация на тези прости изреченийца и да извлечете от тях християнска мъдрост?
    Първо аз не знам твоята приятелка, дали е православна или не, но ако е православна то тогава смисълът на нейните думи най-вероятно е този, който казах в по-горното си мнение, или пък ако твоята приятелка е вложила някакъв друг смисъл в думите си, то със сигурност този смисъл е според учението на Православната църква.
    Но като цяло не са важни толкова думите на приятелката ти, по-важен е смисъла, който приятелката ти влага в тези думи, дали е правилен (православен) или не. А за смисъла, който влага тя, можеш да питаш само нея, но ако е православна, смисълът би трябвало да е според православието и аз предположих едно такова тълкуване.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си