.

Виж резултатите на анкетата: Имате ли вкъщи газова бутилка?

Гласували
20. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Имаме и се страхувам

3 15,00%
  • Имаме и не се страхувам

9 45,00%
  • Не

8 40,00%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Question Газова бутилка...

Здравейте, не знам вече какво и как да правя... Както в повечето апартаменти, и в нашия има т.н БОМБА /газова бутилка/... Неотскоро забелязах, че семейството ми буквално ''къпе'' газовата бутилка... Това не стига, че ме притеснява, но вече и ядосва! Няколко пъти ги предупреждавам да не я мият, защото има опасност да гръмне, но не... Това ги плаши, но сякаш не вярват, че е възможно-ПРОДЪЛЖАВАТ! Винаги, когато ги видя да го правят се развиквам, предупреждавам и давам пример с очестелите взривявания на бутилки в жилищните сгради... Страх ги е, но не вярват... Не знам какво да правя... Няколко пъти дори им казвам да спрем да използваме газова бутилка или да я сменим, защото е на ПОВЕЧЕ от 5 години, но НЕ... Приятели, какъв би бил Вашият съвет? Вече не знам какво да правя, но наистина не искам да летим и пищим из небесата...

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    първо, какво знач да я къпят
    второ, от отдавна имаме газова бутилка и едно на ръка че е по-евтино, готвенето е по-бързо и обикновено инцидентите стават благодарение на неправилно съхранение или закачане
    ние имаме палче, което се затваря след всяко ползване,.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Първо, какво значи да я къпят?
    bloodyF, под "къпят" има предвид "мият"
    По темата: Имаме газова бутилка от много отдавна, даже вече е ръждясала.

Повече от фен Аватара на antineutral

:)

Ако имате балкон, най-добре е да е там в студено време. Най-добре навън, а лятото да не я пече слънцето да е на сенчица или в хладна стая с климатик, не знам как е в апартаментите. У нас има, но е в много студено помещение където няма хора. И е стара(10-15г), чувал съм, че те са по-надеждни(мейд ин бг все пак ). Рядко пълним повече от 10 л(а е 30). Считам, че тези мерки са достатъчно безопасни. Не си спомням някога да е виждала вода и не ми е ясно каква е целта на това миене, най-много да я позабършем от прах. Не забравяй, че няма как да гръмне току така, трябва силно налягане. Но ако се притесняваш толкова...и вашите евентуално са с памук в ушите...ще трябва ти да измислиш нещо. Можеш да рискуваш и да я махнеш ти...ама готова ли ше си за последствията. Най-умното май е да им проглушиш ушите та да я сменят. И да не я пълнят цялата.

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Цитирай Първоначално написано от antineutral Виж мнението
    Ако имате балкон, най-добре е да е там в студено време. Най-добре навън, а лятото да не я пече слънцето да е на сенчица.
    И у нас я държим на терасата

Преди и ние имахме газова бутилка на терасата. Проблемите винаги стават от незатворени бутилки. Досега не съм чула някоя да е гръмнала от измиване. Наистина са опасни, особено ако ги ползват стари хора, които не помнят дали са ги спрели.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от antineutral Виж мнението
    Можеш да рискуваш и да я махнеш ти...ама готова ли ше си за последствията. Най-умното май е да им проглушиш ушите та да я сменят. И да не я пълнят цялата.
    с кой акъл й го даваш тоя съвет?
    представи си малката кифла вдига бутилката, пуска я щот е тежко, така няколко пъти, създава се налягане и гръмва
    и после кой е виновен? или за това не си помислила?
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Повече от фен Аватара на antineutral

:)

Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    с кой акъл й го даваш тоя съвет?
    представи си малката кифла вдига бутилката, пуска я щот е тежко, така няколко пъти, създава се налягане и гръмва
    и после кой е виновен? или за това не си помислила?
    Първото което съм момче. Второто има стотици по-добри начини да се отърве от бутилката без да си играе да я маха със собствените си ръце, стига човек да си размърда мозъка, че тя тежи и се експлоатира внимателно. И с кой акъл хора биха държали подобен предмет в дома си, без да знаят всичко това и без да знаят как се борави с нея? На бутилката пише "да се пази от деца" все пак... Всичко останало влиза в сферата на риска и го обясних за тези, които могат да четат и да мислят едновременно. Съжалявам, ако съм бил разбран двусмислено...

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Стига бутилката е да изправна и да се борави правилно с нея няма риск. Откакто се помня нашите готвят на газ, даже по едно време се отоплявахме на газ. Сега и в квартирата си готвя на газ. От малка знам какво и как трябва да правя и съответно какво да не правя с и около бутилката, затова и не се притеснявам от наличието на такава.

Ще добавя към гореизброените съвети за сигурност, че е хубаво бутилката да е в добре проветриво помещение и маркучите/клапите/котлоните да се подменят на 3-5 години, поради износване на меките им части. При използване да не се оставя дълго време без наблюдение (може да стане течение/да изкипи течност при готвене и да се загаси пламъка).
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

maxaite q w 21 wek sme se pak

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Единствената опастност е, ако има изтичане на газ и в същото време искра или пламък. Ако има изтичане, ще замирише. Ползваме газова бутилка откакто се помня и проблеми не е имало. Дори съм забравял копчето включено и пак нищо не е ставало, макар че не е препоръчително да се забравя.
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    Дори съм забравял копчето включено и пак нищо не е ставало, макар че не е препоръчително да се забравя.
    Ако е през деня не е чак толкова опасно. Все някой ще усети миризмата, ще проветри и ще изключи газта.
    Много по-голяма е опасността, ако се забрави през нощта. Я някой се събуди от миризмата, я не...

И ние готвим почти само на газ. Никога не сме имали проблеми с бутилката.
    Държим си я в кухнята до печката, пълним си я цялата (тя не е много голяма, само 15л) и не я мием/къпем. Само от време на време я позабърсваме със сухо парче плат.
    Не се притеснявам, че може да стане нещо. В семейството всички сме достатъчно съобразителни.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    те хората вече колите си карат на газ... опасно е ако не я държиш лятото вънка на слънце. И да имаме и не ме е страх.

Вчера един беден човек ми звънеше на звънеца, че иска пари, защото му е гръмнала газова бутилка и му беше отрязана дясната ръка!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си