.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36

Тема: Магия

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    ^

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

????????????

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от likelikelike Виж мнението
    ????????????
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Голям фен Аватара на ScarlettS
    ^

за съжаление първото..

Цитирай Първоначално написано от Glamour92 Виж мнението
    Магиите работят,щото вие си ги задействате.

Това е.
    Магия съществува,само ако допускаш/вярваш,че е способна да те засегне.

Тъкмо, четейки средата на мнението ти, реших, че се е появил светъл лъч на рационалност. Ама НЕ.
    Извинете, че прекъсвам безметежното ви съществуване в 15 век, но я се стегнете. Проклятия, магии, врачки, шамани... Оцелял човекът в катастрофа по стечение на обстоятелствата, това е много хубаво, но после си набил някакви филми в главата и грижливо притъпявайки всякакъв здрав разсъдък, решил да отиде на ходжа(?!...). И естествено, онзи да не е балък, нали и той пари трябва да изкарва, съчинил вечната история за проклятие.
    Всички такива врачки и гледачки са прекрасни психолози. Преценяват човека, знаят какво иска да чуе той, опипват почвата, разбират дна какво би бил склонен да повярва и т.н. И ние си пръскаме парите по някакъв суеверен страх от Бог или квото и да е там.

Ако човек повярва, че му е направена магия, започва да вижда предзнаменования във всички свои несполуки, придавайки им значение, каквото никога не биха имали без това негово убеждение. Набивайки си в главата, че го преследва лош късмет или подобни, той се сковава от страх и мисъл, че няма как да успее в начинанията си- те просто са обречени на провал. Това го кара сам да ги проваля чрез нескопосани, неадекватни действия или липсата на такива. Да, истина е, че "магията" може да ви направи нещо, само ако вярвате. Но това не е защото тя стои и тегне над вас и само чака да си речете "ооо,нещо не ми върви, чакай да хвърля вината на Вселената", че да се шмугне във вас и да почне да ви препъва.

Цитирай Първоначално написано от likelikelike Виж мнението
    Наистина сте много заблудени!!!
    По-добре седни и си прочети нещо от библията,помоли се и Господ ще те пази
    Аха. Добре, че ми каза

И аз лекувам всякакви състояния и развалям проклятия- с Библията.
    Бум-тряяяс по главата и готово. Пригответе си по 20 лева.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Човешката глупост наистина е безкрайна.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Странното не е като те разпитва..Странното е като идеш и без нищо да му кажеш да ти каже нещо което се е случило току-що или преди години Нещо което само ти го знаеш или много малка група хора xD

Супер фен Аватара на Glamour92
    Цитирай Първоначално написано от Sanguine Виж мнението
    Тъкмо, четейки средата на мнението ти, реших, че се е появил светъл лъч на рационалност. Ама НЕ.
    Извинете, че прекъсвам безметежното ви съществуване в 15 век, но я се стегнете. Проклятия, магии, врачки, шамани... Оцелял човекът в катастрофа по стечение на обстоятелствата, това е много хубаво, но после си набил някакви филми в главата и грижливо притъпявайки всякакъв здрав разсъдък, решил да отиде на ходжа(?!...). И естествено, онзи да не е балък, нали и той пари трябва да изкарва, съчинил вечната история за проклятие.
    Всички такива врачки и гледачки са прекрасни психолози. Преценяват човека, знаят какво иска да чуе той, опипват почвата, разбират дна какво би бил склонен да повярва и т.н. И ние си пръскаме парите по някакъв суеверен страх от Бог или квото и да е там.

Ако човек повярва, че му е направена магия, започва да вижда предзнаменования във всички свои несполуки, придавайки им значение, каквото никога не биха имали без това негово убеждение. Набивайки си в главата, че го преследва лош късмет или подобни, той се сковава от страх и мисъл, че няма как да успее в начинанията си- те просто са обречени на провал. Това го кара сам да ги проваля чрез нескопосани, неадекватни действия или липсата на такива. Да, истина е, че "магията" може да ви направи нещо, само ако вярвате. Но това не е защото тя стои и тегне над вас и само чака да си речете "ооо,нещо не ми върви, чакай да хвърля вината на Вселената", че да се шмугне във вас и да почне да ви препъва.
    И все пак нищо нерационално няма в мнението ми,мадам.
    Явно някой пак чете между редовете...
    Магията реално човек сам си я прави,като си самопромива мозъка-това се и помъчих да кажа.
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Не възприех първото и последното изречение като метафорични. Главно заради "задействам". Направих си заключението, че си поддръжник на теорията "Духовете съществуват някъде си и ще ги видя само когато повярвам"(примерно), а не "Ако вярвам в духове, няма как да не си внуша, че ги виждам". Второто е рационално, първото- не.
    Може и аз да съм подходила грешно към смисъла на целия пост под внушението, оставило в мен първото изречение.
    Но не ме обвинявай в тоя смъртен грях "четене между редовете", моля ти се.

Мега фен Аватара на Chacho
    Вече ми писна да се повтарям, ма отворете една книжка за cold reading, преди да обмисляте приказките на врачки.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си