- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Училища, Желания и Резултати - Прием след 7 клас (2011)
Здравейте. Аз също се колебая къде да кандидатствам (Варна). Взела съм си твърдо решение, че искам да изучавам немски език. Смятам, че оценките ми са на ниво и бих могла да изкарам нужния бал. Проблемът е в това, че не мога да реша между 1 ЕГ и 5 ЕГ. И за двете училища получавам положителни отзиви, но и много отрицателни за 1 ЕГ. Доста ученици, познати на ученици и родители на ученици казват, че преподавателите им не били на ниво, не била същата гимназия, която е била преди. Самото преподаване по немски не било на ниво. Аз лично не знам на кое да вярвам. Още един е проблемът и с транспорта - мога единствено да хващам автобусите 121, 409 и 409А. Не ми е голям проблем да вървя от акациите до 5 ЕГ всеки ден, ако ме приемат, но не знам дали ще се чувствам така да го върша почти всеки ден в продължение на 5 години. А за 1 ЕГ със 121 трябва да мина под един подлез и готово. Ала разписанието на този автобус е доста разредено. Ако изтърва автобуса, ще се наложи да чакам доста време и да бездействам. Самата сграда на 1-ва много ми допада. Чрез сайта на 5-та нищо не мога да разбера и да се ориентирам. Нито снимка мога да видя, нито нищо. Моля ви, който каквото знае, нека го сподели. Благодаря предварително![]()
Здравей,Добре си се насочила... Моята братовчедка е много умна. Изкара над 35 бал,. съвсем малко до 36. Мания и стана 1ва - немски, че немски
И влезе в 1ва ... До 7 клас е била пълна отличничка, само учи, учи, учи, абе аз не мога така, въпреки че и аз си изкарвам шестиците
Та.. като влезе в 1ва с немски първите месеци беше пълен ужас . Шестиците се превръщат в двойки, тройки и четворки. Само учеше, но не се получава. Издържа до 9 клас, като втория срок на 9 се премести в 5та. Така постъпиха около 15-20 човека, така са постъпвали и така ще постъпват. Две-три момичета от нейния клас са припадали от натоварения график и прекаленото учене. В 1ва правят страшни купони и партита съм чувала-ако обичаш да се забавляваш ... 5та и тя не е назад... Сега братовчедка ми е 11 клас - не се мъчи, по-спокойно се минава годината, така че може да си поживееш, а не да седиш до 22 часа пред учебниците
Това е, което искам да ти кажа! Естествено ти си решаваш, но според мен 5та. Вярно, не е чисто нова като 1ва, но си е прилична езикова гимназия! И учителите са супер : )
Последно редактирано от Sladuranata2298 : 04-16-2012 на 16:11