- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какво да правя?
Здравейте! С приятеля ми сме заедно от година и един месец. До преди месец и половина всичко беше наред и прекрасно, но започнахе да излизаме много по-често с най-добрия му приятел и неговото гадже. Нямам нищо против тях и ми е приятно да излизаме заедно, но моя започна много да се отдалечава от мен. Помислих си, че може да има друга. Започнах да ровя из всички сайтове за запознанста които знам, открих 2 негови профила и се регистрирах, за да му пиша и да видя дали ми изневерява. Естесвено не беше това. Сега съм много объркана. Не знам защо се получава така. Караме се през ден. Понякога и по два пъти на ден. Започнахе много по-рядко да оставаме само двамата. Когато това се случи той е прекрасен. Всичко е супер. До момента в който се видим с другата двойка. Тогава той започва да ме унижава, да се държи гадно с мен и да ми вика. Какво да направя, за да оправя нещата? Страх ме е да не ме остави. Моли ви, помогнете ми!
Попитай го защо се държи така. Кажи му как се чувстваш и ако няма промяна - довиждане.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Много пъти съм говорила с него, но когато стигнем до проблема той започва да ме обвиняма мен за нещо минало. Не мога да го оставя. Обичам го страшно много и не мога да го оставя. дори когато си го помисля ми става супер гадно. Искам всичко да е както преди.
Като не искаш да се разделяте, трябва да говориш с него отново и то така, че да те чуе. Кажи му, че поведението му те наранява много, питай го каква е причината. Не му позволявай да връща нещата в миналото. А ти да не си направила нещо, с което да си го наранила много и той сега да иска да си връща?![]()
Нараних го мо преди година. Уж го преживяхме това. Вчера му казах всичко в прав текст (за жалост във фейсбук, защото пак цял ден бяхме и с другата двойка) и сега не ми говори. Сърдит ми е, но така стоят нещата. Не можах да му обясня като ня човек май.
Айде, бе, не можела била. Ми търпи му униженията и обидите тогава. Какво искаш да ти кажем? Любовна магия?
Ако не стане с разговори няма да стане въобще. Изходите са 3 - или полагате взаимни усилия и оправяте нещата, или си намираш остатъците достойнство и го зарязваш, или се свиваш като мишка и продължаваш да го търпиш. Сама си избираш.
А обичаш ли да те унижава и да ти крещи пред приятелите си? Докато си с нагласата "страх ме е да не ме остави" му даваш зелена светлина да прави с теб каквото си иска, знаейки, че ти ще мълчиш и търпиш. Ако не му покажеш, че няма да му търпиш своеволията нищо няма да се промени.
Звучи много като мен.... Ако си го наранила и е като мен ще има една лека омраза към теб където ще ви унищожава двамата. Аз съм човек с прекалено много гордост и когато ме нарани или засегне човек на който съм държал и обичал става страшно много страшно... Обаче съм по зрял от твоя приятел и не се държа така да се правя на големия мъж пред други.
бъди твърда.
съгласна съм с thebeliever.
той ти налага псих. тормоз.
и, между другото, каквото и да си направила преди, не е извинение всеки път да те унижава. не би трябвало и изобщо да ти го натяква.
не е ли чувал, че или прощаваш нещо и продължаваш напред, или не прощаваш и прекъсваш отношения?
такива са принципите.
няма сми от натяквания и пр., само развалят връзката.
ходиш с тъпанар. да унижава собствената си приятелка пред другите хора... значи и себе си не уважава, щом го прави.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Стегни се и му дай да разбере, че или забравя неща станали преди ГОДИНА и продължава напред, или да ти каже чао.
Щом е останал с теб цяла година след това се очаква да го е преживял.. А това за пред приятелите е супер тъпо, едва ли не се прави на важен пред тях за твоя сметка..
Ти си реши дали искаш да си с такъв човек.
А по какъв начин си го наранила, може би е по - важния въпрос в случая?
Иначе поговори с него отново. Решенията са:
1. Разговор. С тоя разговор да стигнете до разрешението на проблема, като и двете страни да дават всичко от себе си, за да се оправят проблемите в тая връзка и всичко да е 6.
2. Оставяш го.
И стига с тия приказки "аз не мога без него". Добре, разбирам да си привързана, но не е въздуха, който дишаш, за да не можеш без него. Престани да му позволяваш да те унижава, обижда и наранява по тоя начин. Не знам как и по какъв начин си го наранила, но щом ти е простил, значи трябва да спре да ти го натяква и да те връща към миналото. Когато уж го е превъзмогнал и ти е дал втори шанс.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
До някъде сте прави всички, но я има и другата страна. Когато той е нежен и страшно мил. И тогава всичко е прекрасно и като на филм.
Еклипсерчо, шапка свалям за интелигентните мнения, които виждам, че пишеш не само в тази тема : )
И моята реакция беше такава на последното прочетено от авторката. Много нежен и мил...
Бла, ти си глупачка.
От тия, дето биха простили и да ги шамарят в името на ?????? - нещо си там ?????
Не знам как по-неадекватно да си напиша мнението, за да изобразя колко неадекватно мислиш ТИ.
Бъди като командир на рота... Така е във връзките. бОли те колко е мил, трябва да си мацка, която не позволява лошо и тъпо отношение със себе си.
А ти какво.. готова си да търпиш неуравновесените му изблици и детинското, комплексарско поведение, в името на ?????? - че когато е мил, е ужасно мил, и ти се разтапяш, понеже си наивна глупачка. И точно такива като теб ги тормозят най-много, понякога даже ги бият. Щото не си знаят цената и много лесно се "разтапят" от купчина думички, целувки, но никакви реални действия, показващи уважение и доверие, най-важните съставки за една връзка.
В една връзка положението трябва да е цветя и бонбони бе, душко! Метафорично казано. Да отсъстват тия моменти на унижение, неуважение, потъпкване, засягане на личното достойнство, неуравновесени изблици и т.н. В една нормална връзка проблемите би следвало да са от съвсем различно естество - най-много несходство в мненията по даден въпрос и т.н., но не и такова дълбоко потъпкване на Аз-а на един от партньорите (в случая ти).
Но какво ти обяснявам. Ти явно мислиш, че връзката ви е нормална.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride