- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Тя прекрачи границата!
Ако е развил нещо към друго човече значи ревността е безпредметна щото вече си втора дупка на кавала. Сълзи, скандали и ултиматуми няма да променят факта че вече не си на първо място.
Аз лично не вярвам че ревността е по какъвто и да е начин нормална за една нормална връзка. Появи ли се.. значи връзката е отишла по дяволите. Следователно.. обичам, не обичам.. време е да си кажем чао. Не си падам по лепенето на счупените чаши отново и отново и отново.
Разбира се ситуацията "Не ми е приятно да общуваш с този и онзи, защото аз се чувствам така и така и така" е съвсееем друго нещо. Надявам се това е ясно?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Сори, валдес, ама тук не съм съгласна с теб. Сисито е права, че когато единия развие чувства към друг/друга, то тогава наистина официалната им половинка има основание и повод да ревнува. Макар че щом въпросния или въпросната вече е развил/а чувства към друг индивид, то сегашната им връзка е просто приключена.
Тук обаче си прав. Появи ли се ревността... считай че това е край на връзката ви. В предните страници обяснихме защо ревността не може да се промени, част от човека и характера му е, и най-добре ще да е просто да сложите край на всичко.
Абе като цяло си мисля че не само с думи, а и с действия трябва да и докажеш че може да ти има доверие и може да е напълно сигурна в теб.Ревността в малки количества е хубаво нещо...показва ти че човека отсреща държи на теб и не е като да му е все тая,но в големи количества вече притиска и кара човека да се отдръпва.
Та в тоя ред на мисли...дано не ми се налага да си имам работа със страшно ревнива жена,която не разбира нито от думи,нито от действия,но пък не искам да попадам чак и на жена,която разсъждава по този въпрос като valdesbg, защото винаги ще се питам дали изобщо и пука за мен или съм просто някакъв временен,защото за момента няма друг.Абе като цяло си мисля че както казват златната среда е най-добра.![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ