.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Има ли такова чудо

като сборник с кандидатстудентски теми, да продават? Или някакво си там учебно пособие, съдържащо кандидатстудентски теми...по-конкретно по история?

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Има да на различните университети, смисъл има включени тестови въпроси , по които да се подготвяш. Наскоро мернах 1 на Варненския университет подготвителна книжка за кандидатстудентски изпит по история,ама не погледам цената.
    maDamn

Не, смисъл, има ли ги самите теми разработени? Вероятно планове-конспекти и тестове има, но на мен ми трябват готови теми, та се чудех дали има такива книжки.

Град
    Beyond reality
    Е , да ,мандра ти очакваш всичко на готово?! Не съм срещала,може и да има, аз сама си пиша темите, далеч по-добре е така. Няма да ги назубриш и след 2 дни нищо да не помниш,ако си ги пишеш сам 1 че ще ти е по-лесно за напред , друго че по-лесно се помни като го напишеш 1,2 пъти.
    maDamn

Голям фен
    ^ Глупости говориш ... От всичките ми познати, които се явяват на изпит по история, аз съм единственият, който не ходи на частни уроци/курс*. Темите в най-вървежния курс тук (разбирайте най-добрия) вървят по 800лв някъде (тук може и да не е точно 800, трябва да питам за да потвърдя със сигурност). И не ми говори как като си напишеш темите това е по-добре и бла-бла, такъв филм няма - темите се зубрят до откат от всички - друг е въпросът, че някои са зубари и ги знаят mot-a-mot, а други ги четат, докато не ги "научат".

*Не твърдя, че съм нещо специално, това което ми е различното е, че финансово не мога да си позволя какъвто и било да е курс, още по-малко пък, че смятам, че мога да се справя сам.

Такъв сборник няма. Никъде няма да намериш сборник със систематизирани теми по история за кандидатстване в СУ или нещо от сорта.

И по един или друг начин всички чакаме наготово, малцина са тези, които не го правят. Само не ми казвай, че от 4 години четеш Мутафчиев или пък, че като си пишеш сама темата преди това си чела критика и разработки от по 100+ страници и си пишеш темата на базата на прочетеното от тях ... Защото един му дават наготово темите, втори ходи на курс и там му диктуват, трети ползва маркирани разработки, четвърти план-конспект и после дава да му ги проверяват темата.

"По-лесно занапред ..." - нека първо да влезе, апък тогава ще търси по-лесно ...
    И изпитът няма нищо общо с по-нататъшното ти обучение. Това е просто един етап, за който после забравяш, освен ако не станеш ... учител по история или не четеш такава литература.

И да, много е хубаво сам да си правиш разработчици и да си играеш на историк, ако имаш година-година и половина, обаче ако имаш месец-два, тогава хващаш нечии написани теми и си стопяваш лагерите, а на изпита се молиш да не блокираш от огромния обмен информация и да ти се падне темата, която знаеш ...

Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от LoupGarrou Виж мнението
    ^ Глупости говориш ... От всичките ми познати, които се явяват на изпит по история, аз съм единственият, който не ходи на частни уроци/курс*. Темите в най-вървежния курс тук (разбирайте най-добрия) вървят по 800лв някъде (тук може и да не е точно 800, трябва да питам за да потвърдя със сигурност). И не ми говори как като си напишеш темите това е по-добре и бла-бла, такъв филм няма - темите се зубрят до откат от всички - друг е въпросът, че някои са зубари и ги знаят mot-a-mot, а други ги четат, докато не ги "научат".

*Не твърдя, че съм нещо специално, това което ми е различното е, че финансово не мога да си позволя какъвто и било да е курс, още по-малко пък, че смятам, че мога да се справя сам.

Такъв сборник няма. Никъде няма да намериш сборник със систематизирани теми по история за кандидатстване в СУ или нещо от сорта.

И по един или друг начин всички чакаме наготово, малцина са тези, които не го правят. Само не ми казвай, че от 4 години четеш Мутафчиев или пък, че като си пишеш сама темата преди това си чела критика и разработки от по 100+ страници и си пишеш темата на базата на прочетеното от тях ... Защото един му дават наготово темите, втори ходи на курс и там му диктуват, трети ползва маркирани разработки, четвърти план-конспект и после дава да му ги проверяват темата.

"По-лесно занапред ..." - нека първо да влезе, апък тогава ще търси по-лесно ...
    И изпитът няма нищо общо с по-нататъшното ти обучение. Това е просто един етап, за който после забравяш, освен ако не станеш ... учител по история или не четеш такава литература.

И да, много е хубаво сам да си правиш разработчици и да си играеш на историк, ако имаш година-година и половина, обаче ако имаш месец-два, тогава хващаш нечии написани теми и си стопяваш лагерите, а на изпита се молиш да не блокираш от огромния обмен информация и да ти се падне темата, която знаеш ...
    Аз курсовете , догодина ще ги почна, идеята е в това,че няма книжка с разработки,а трябва сам да си седнеш на гъза и да се потрудиш , това ми беше мисълта. Не говоря за самия изпит,който да му помогне за по-напред, а за самото обучение и начин на запомняне. Ако имаш месец - два да се подготвиш само за един такъв сериозен изпит, значи преди тва не се си мръднал пръста да направиш нещо по въпроса.Много е лесно да седнеш и да назубриш всички теми наготово, взимаш ги от някой и готово.
    maDamn

Е защо пък трябва човек сам да си пише темите? Като че ли ако някой го направи, ще получи научна степен. Голямото геройство, няма що.
    Плюс това тук ,,курсовете" са си точно зубрене, даваш 70 лв на месец, за да ходиш 2 пъти в седмицата, като единственото, което правиш, е да преписваш темите на учителя и след това да му покажеш как си ги ,,научил".

LoupGarrou, виж си съобщенията.

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си