- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Разликата между диабет и затлъстяване
Няма нещо наречено "храна на диабетиците". Просто диабетиците трябва да избягват прекалено сладките и захарните неща, тъй като страдат от болест, която се характеризира с повишено ниво на кръвната захар (глюкоза) в организма.
Диабетиците не могат да разграждат нормално захар...не ядат тази, която си слагаш в кафето, затова при храните за диабетици има такива, които са нискокалорични...потресена съм...то не е необразован, ама това...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Зависи за кой тип диабет иде реч. Ако е втори тип, не е рядкост да е придружен със затлъстяване, което е и причина за нарушената глюкозна обмяна, тъй като мастната тъкан има много по-малко инсулинови рецептори.
Най-общо се касае за увреждане на бета-клетките на панкреаса, които са разположени на островчета /Лангерхансови острови/.
Аз също съм потресена от това, което изчетох.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!