.
Отговор в тема
Страница 92 от 134 ПървиПърви ... 4282888990919293949596102 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 276 до 2 300 от общо 3345
    Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Wenii, аз тази година ходих на няколко урока по японски, но приятелката ми, с която отивахме заедно, се отказа под предлог, че ще учи много за матурите и... аз прекъснах уроците.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Много трудни ми изглеждат тези езици (китайски,японски и т.н.) и то не като звучене,а като писане.Едва ли аз лично ще успея да им смогна на йероглифите.Иначе е вярно,че са много приложими.
    A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...

Направо ме побърква мисълта, че остава толкова малко до тези изпити... всеки ден, като се събудя, си казвам: Днес ще учиш много, ще преговаряш, ИЗПИТЪТ ДОЙДЕ, нямаш време! И това отдааавна си го повтарям, само че като седна на компа или ТВ-то, и няма ставане... Тази тема за кандидатстването така ме плаши, че ме е старх даже да търся за нея. Уж съм една от най-добрите в класа по БГ, и по правило на тези, които разбират от хуманитарни науки, точните им куцат... същото е при мен, дай ми езици или биология и география - ще се справя добре, но точните не ме вълбуват и не ми харесват, макар че мисля да кандидатствам в икономическа гимназия Е, то където ме приемат, а и висшето е по-важно. Но все пак... Та, коя специалност на ТГ "Княз Симеон Търновски" гр. Стара Загора, бихте ми препоръчали?
    Мен ме притеснява втори модул математика, особено тия задачи PISA, щели да бъдат нестандартни... Тревожат ме още физика и химия, както и история, нямам си и идея къде мога да намеря всичката информация по този предмет, това са много дати и събития Охх, дано да се падна с някой от моя клас, в стаята, който не преписва, защото тя нашата бивша класна ги научи: "Помагайте си, ВСЕ ПАК СТЕ ЕДИН КЛАС" и оттогава нашите все с това ме изнудват,много са нагли и ми викат: "Нали ще ни дадеш да преписваме на външното, ти си добричка, ще дадеш нали, ХАЙДЕ ДЕЕЕЕ, АМА ЗА ПОСЛЕДНО СМЕ ЗАЕДНОООО" и ми правят разни сад фейсове, но съм непреклонна. Да бе, аз да се мъча 3 години, и за какво? Да дам на някакви, с които няма вече да се видя, да препишат и да си минат изпитите. Ама и аз съм си виновна малко... Хич не ми се решават тестове сега, но няма как, трябва. На пробни не съм ходила, защото просто нямаше при нас, само на няколко олимпиади, по БЕЛ, химия и биология. Иначе си имаме СИП математика, но аз сега си блъскам главата защо не решавах повечетестове по математика през годината, сега чак се сещам, но то пък никога не е твърде късно. За щастие, таи ми има доверие, но пък не знам дали ще го оправдая. Той никога не е искал да съм някаква робиня на ученето, но наистина, откакто тази година имам интернет, започнах да не обръщам толкова внимание като преди на уроците. Ох, мнооого искам да отсътвам на 22, как искам да ида само на СИП математика и часа по математика, тая химия също ще трябва за външното, но БЕЛ и математика, ТЕ СА НАЙ-НАЙ-НАЙ-ВАЖНИ.

Голям фен Аватара на wenii
    Нека да пробвам .. btw утре няма да ходя на училище, часовете ни са намалени, пък и класната ми е страшно печена и каза, че ще се оправи с отсъствията ми .. дори тя ми предложи да не идвам вторник ни е спортен полуден ии пак няма да ходя, така че на училище съм чак на 28 (happy)
    : ))

Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    И при мен има такива лепки. Цяла година само говорят как квесторите най-вероятно ще се паднат колеги на родителите им и ще им дават каквото искат. Да ама не. Ще ми е интересно да видя и резултатите на много аверчета, които са въздух под налягане, всичко си знаят, ама не им давам повече от четворка. Като цяло 98 сме тъп набор, баловете ще са ниски тая година предполагам.
    И аз много се нервя на такива , даже са ми смешни ;д Майка и имала приятелка дето била учителка в МГ и разбираш ли тя щяла да я вкара ;ддд даже не се и чуват ;д то ако ставало толкова лесно... а иначе за всички които са написали за отвратителния си клас, радвам се че не съм само аз със ужасен клас ;д тая година толкова преписване е паднало, тия мързели един урок сигурно не знаят ;х дано не съм в една стая с тях.

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Ми всъщност нищо чудно да я вкарат по този начин. Желаещите да запълват паралелките в природо-математическите гимназии намаляват с всяка година.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    Ми всъщност нищо чудно да я вкарат по този начин. Желаещите да запълват паралелките в природо-математическите гимназии намаляват с всяка година.
    Явно не си от Русе, защото тук наплива за Математическата е най-голям, уж се води най-елитната гимназия в града. В Русе замират техникумите.

To и в София.Полезни изкопаеми са тия повечето от моя клас.Да се разкарвам,писна ми вече.
    Офф,утре съм на училище.Нищо,поне ще ми е интересно с кого ще се падна в стая...

Абе я аз да попитам ако има някой разбирач по български, че нещо тая година много ни прецакаха с една заместничка сме цяла година нищо не правихме... та да попитам какво имат в предвид като кажат обяснете какво внушава израза примерно "тъжен празник" какво трябва да се напише?

Tрябва да развиеш нещо като теза.Да обясниш внушенията на израза,художествени похвати и т.н

Цитирай Първоначално написано от bebzgirl Виж мнението
    Tрябва да развиеш нещо като теза.Да обясниш внушенията на израза,художествени похвати и т.н
    Мерси много

monsi_0220, ние с теб леко така се познаваме и така де, ако ти дадат този израз "тъжен празник", трябва да напишеш нещо от този род ..: Изразът "тъжен празник", който е споменат от Йовков в разказа "По жицата " внушава .. еди си какво .. и след това допълваш с "като художествено средство този израз е оксиморон" .

Цитирай Първоначално написано от wenii Виж мнението
    monsi_0220, ние с теб леко така се познаваме и така де, ако ти дадат този израз "тъжен празник", трябва да напишеш нещо от този род ..: Изразът "тъжен празник", който е споменат от Йовков в разказа "По жицата " внушава .. еди си какво .. и след това допълваш с "като художествено средство този израз е оксиморон" .
    Стига бе ;д Ти къде ще кандидатстваш Вени?

Не е ли това от Елин Пелин - "По жътва" . Не знам може би се бъркам,но помня,че последното изречение от разказа беше нещо "полето празнуваше тъжен празник",така че най-вероятно е от там.

ПС: Прецакаха ме яко.Паднах се в стая само с момчетата в класа,които преписват ..всички момичета са в другата стая!Уф егати късмета имам.

Nutella, дааа объркала съм се .. благодаря (blush)
    monsi_0220, ще оставам в Левски с японски и биология ти ? къде с какво ?

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Паднах се с едно момиче и по двата изпита, а със още едно по математика. Идеално се уредих. Можеше и по-добре, но не се оплаквам - едната от нас остава сама по математика, което е малко кофти...
    Остават само събота и неделя и ще се видим какво представляваме
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Ъх, днес ни дадоха бележките и като се започна вечното питане: "В кои стаи си?" Спират ме някакви хора, дето три години гласа не съм им чувала, само по физиономия и име ги знам и ме питат все едно се знаем от малки: "Миме, миме, в коя стая си?" ;D Гадно е, че съм се паднала по единия предмет с една съученичка, която 100% ще иска да ѝ подсказвам, ама няма да я огрее. На изпитите - нито думичка на никой (освен може би на Марта и то само защото знам, че е много интелигентна и наистина заслужава да влезе където иска... но тя няма нужда от подсказване).
    Днеска правихме тест по физика и абсолютно всички страшно много ме изнервиха. Целият клас (с изключение на мен), дори и отличниците, тези, които поне първия срок знаеха и са редовни в часовете, си бяха записали отговорите. Много ме хвана яд на всичките. Добре, че госпожата е разбрала и даде друг тест. Ебаси! Много се ядосах. Аз ще се трепя да уча, а накрая някое тарикатче ще препише и ще изкара по-висока оценка. Иначе имат претенциите, че са много умни и че много знаят. Нямам думи просто.
    А по история вчера стоях до един през нощта да правя резюме на раздела за Древен Рим, понеже ще ме дооформя иии... ще ми пише шееееееееееест!! Много се кефя, аз се бях отказала напълно, като разбрах, че ще е за Рим... Супер! Направо нямам думи.
    бтв, ето го мойто фейсбук :P http://www.facebook.com/athousandreams (макар че не влизам много-много)... Някой от вас има ли случайно twitter или tumblr?
    Бледа кукла си ти,
    която студено ме гледа с очи.

Супер !! Паднах се с хора от другия клас.С един пич,много е свестен,сме и по 2та изпита заедно.Общо взето доволна съм.Няма да съм с тия келеши от моя клас !

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    нито думичка на никой
    По правило трябва да е никоГО Не се засягай,знаеш защо го казвам.

В туитър ме намери - xSimplyVictoria

здравейте хора искам да попитам с кой оценки се кандидащва само с математика и български от изпит и от дипломата или с всички оценки биология химия и т.н.Надявам се някои бързо да ми отговори.Благодаря предварително!

Зависи в к'во даскало искаш да влезеш.

тъй де xD права си, изобщо не съм обърнала внимание (bebzgirl)
    puahaaaa, наистина зависи от гимназията, а и от паралелката. Например в Сливен е така: В Езиковата се взима от дипломата един път оценката по математика и един път по БЕЛ, а от изпитите се взимат по два пъти от математиката и от БЕЛ. В ПМГ се взима три пъти оценката по математика от изпита и един път по БЕЛ(пак от изпита), а от дипломата се взима оценката по математика и другата оценка зависи от паралелката. Ако е английски с биология се взима по биология от дипломата, ако е математика с информатика или информационни, или нещо такова, се взима оценката по БЕЛ от дипломата, ако е с география (не знам как е точно паралелката) се взима по география оценката. В Хуманитарната пък една от оценките е по история или по география от дипломата, зависи от паралелката и т.н. За строителния и за Художествената се полагат допълнителни изпити, ама те отдавна минаха. И така, трябва да проучиш, макар че ако изкараш добри оценки на изпитите няма няма значение къде ще кандидатстваш - навсякъде ще те приемат ^.^
    bebzgirl, сега ще те потърся, аз съм ARottenMonster
    Бледа кукла си ти,
    която студено ме гледа с очи.

Фен Аватара на betunka
    Град
    Vidin :P
    абе на вас казаха ли ви в кои стаи ще сте и с кой? на нас класната днес ни прочете кой къде ще е, но служебните бележки ще ни ги даде в деня на изпита.. аа на 22 ще имаме гражданска защита, на която аз обмислям да не ходя.. не виждам голям смисъл само да ставам рано и после да ми се спи цял ден и да не мога и да си науча при положение че на следващия ден ни е изпита по математика... тука чета, явно не съм единствената, която няма търпение да се раздели с класа си .. а то пък днес се оказа, че и аз по бг се падам в една стая точно с най-големите досадници, които само гледат да препишат.. -.-
    Don't let go
    don't run away love
    still got feelings you are my passion
    don't let go
    don't run away love.
    You are the one for me.

Хорааа.. побърквам се!! Какво ще правя не знам!?!! .. Цял ден го карам на рев. Толкова съм тъпааааа :@ .. А си бях обещала, че ще уча и че ще изкарам хубави оценки, а к'во направих? НИЩО! Едва ще хвана 3 или 3 и нещо по математика.. Толкова ми куца тоя предмет, че няма накъде. Тази тъпа геометрия ми иде да я затрия от лицето на Земята. Поне нея я учих, учих и нищо не разбирам! И на уроци ходя, утре пак съм от 3:30.. Аз направо мога да се хвърля на бесилото вече. Няма да издържа още 1 година в т'ва пропаднало училище! Вчера с 1 фр решавахме теста от 2010 и от 25 само 20 верни.. И т'ва е за 3. :/ Пък за втория модул да не говорим!! /аз пак ще вляза в него де, но нищо няма да напр/ Как може първия модул да е за 3,80? .. :X:X .. Такава паника и депресия ме е обвзела, че не знам....................
    Пожелавам ви късмет! Дано поне вие влезете, където желаете.. )

Wink

monsi_0220, ще оставам в Левски с японски и биология ти ? къде с какво ?
    Ми аз мисля в МГ (дай боже да ме приемат ) , ама не съм решила още с Биология или с математика да пиша първо желание.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си