.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 36

Град
    myReeee*..

4та ЕГ Варна

Моля ви тези които учат там да ми кажат дали си заслужава...аз страшно много искам да вляза с испански 2009...обачееее ... имам една приятелка там която казва че нивото на обучение не било многооо добро...ииии имало много момичета.. и по-малко момчета..
    Който учи там може ли да ми каже нещоооо
    tomoRRow caN waIt... . ;]]]~* feeL the musiC And cOme to thE danCe fLooR .... yEaaaH *...., :}

Здравей,tomoRRow! Аз съм от Варна и завърших 4-та миналата година. Това,което мога да ти кажа е,4е у4илището е хубаво и пове4ето от даскалите са готини. Що се отнася до нивото на обу4ение бих казала,4е то е както навсякъде- винаги може да се желае пове4е.Разбира се много по-добро отколкото в техникумите и горе -долу на едно ниво с останалите гимназии. Имам приятели от 1-ва и 5-та и те уверявам,4е и там нивото не е по-разли4но.В интерес на истината в последните години испанският отдел леко се е "поотпуснал",поради липсата на достатъ4но кадри,но най-важното е ти да си достатъ4но мотивирана да изу4иш испански език-аз самата го у4их 5 години и мога да кажа,4е е един прекрасен и много богат език.В крайна сметка ако ти имаш желание и си старателна няма как да не успееш и да не го нау4иш;смятам 4е успехът зависи пове4е от теб,но все пак бих могла да те посъветвам(за твое успокоение) ако отидеш да се записваш да помолиш да те сложат в класа на Г-жа Мандева-тя е един от най-добрите преподаватели по испански език в страната и ти гарантирам,4е просто няма как да не нау4иш испански. Мога да говоря много за нея,но най-важното е,4е тя е 4овек,който много държи на у4ениците си и на техните знания;4овек,които от първия ден страшно много ни респектира,и кото знае как да мотивира у4ениците си да у4ат и да заоби4ат испанския език.Освен това,хубавото на даскалото е,4е преподават испански у4ители и по този на4ин се нау4аваш на произношение, а и практикуваш говоренето на испански-нещо наистина много важно. Относно другият ти въпрос-за съотношението моми4ета-мом4ета наистина в последните години броят на моми4етата е по-голям,но това се дължи на премахването на квотите-т.е. влиза се по успех(бал),но това не е само в 4-та,това важи за вси4ки у4илища,така 4е в другите гимназии положението не е по-разли4но.
    Бих искала да допълня,4е освен вси4ко друго,4-та е едно прекрасно място за създаване на трайни приятелства и развитие на ли4ността.Сигурно си 4ула от твоята приятелка за разли4ните фестивали,които се провеждат(на хората,на песните),в които всеки може да вземе у4астие,а също така специално за "испанците",както се нари4ат у4ениците с испански език(съответно другите са французите ), е суздаден испански театър, в който също могат да се вклю4ат,и който не веднъж пе4елейки първо място е гастролирал в 4ужбина. Също така има отбори по разли4ни спортове и дори фотоклуб. С две думи за всекиго по нещо. Еми,мисля,4е това е за сега.Дано да съм ти била полезна и да съм помогнала с вземането на това важно за по-нататъшното ти развитие решение.Ако има нещо-питай пак.

Град
    ВаРнаАа...
    Аз тази година ще съм 8-ми клас с френски и съм супер радостна, че там ме приеха Едно ще ти кажа ако наистина си убедена че там искаш да влезеш(както аз) няма да имаш никакви пречки.
    http://fun.vestnik24.com/simagochi/aquagirl "Само човек, здраво стъпил на земята е способен да гради въздушни кули."

HoUsE MuSiC

Град
    Варна
    HePpitO, какъв втори език писа? Защото аз сега съм там с френски и английски, ще бъда 9 клас тази година и ми стана интересно.
    Ухаят ти краката в мрака,

изпълват цялото купе,

а влакът тихичко си трака,

на мене малко ми е зле.

Град
    ВаРнаАа...
    Цитирай Първоначално написано от lubencet0o
    HePpitO, какъв втори език писа? Защото аз сега съм там с френски и английски, ще бъда 9 клас тази година и ми стана интересно.
    Английски.
    http://fun.vestnik24.com/simagochi/aquagirl "Само човек, здраво стъпил на земята е способен да гради въздушни кули."

HoUsE MuSiC

ami az vlqzoh minalat godina v 4-ta i se 4udih dosta dali da e tam no istinata e 4e e mn priqtno ako iskash da u4i6 frenski ili ispanski tam 6te gi nau4i6 a za nivoto na ispanskiq ne znam ... no i az sam 4uvala 4e ne e mn dobro...frenskiq po hubaviq ezik spored men pone nqma da sgre6ite ako vlezite tam a ako iskate angliiski 1-va e nai podhodq6tata a nemskiq v 5-ta..

I mene tazi godina me priexa v 4-ta s ispanski i mn se kefq mn otdavna iskam da go y4a ii tova be6e edna moq mn golqma me4ta da vlqza dano naistina mi xaresa

Повече от фен Аватара на Tutmanik
    Искам да попитам какъв е балът горе-долу за испански език?
    ΑΝ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΟΣ
    ΘΑ ΗΣΥΟΝ ΘΥΑΣΥΡΟΣ
    ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ
    ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ

Тhisavros.. <3

Нямам амбиции за 4-та, но имам доста познати, които искат да влязат там, така че вероятно е добро нивото
    Please don't eat me! I have a wife and kids. Eat them! - Homer Simpson

Град
    ВарНа
    Цитирай Първоначално написано от Tutmanik
    няма да е особено висок
    В едно издание на Дисни:
    - "Аладине, кучи сине!"
    Цитирай Първоначално написано от SuNsEt
    Цитирай Първоначално написано от basketballer
    няколко приятелки (момичета)

Повече от фен Аватара на Tutmanik
    Цитирай Първоначално написано от miminky
    Цитирай Първоначално написано от Tutmanik
    няма да е особено висок
    Около колко...
    ΑΝ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΟΣ
    ΘΑ ΗΣΥΟΝ ΘΥΑΣΥΡΟΣ
    ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ
    ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ

Тhisavros.. <3

Град
    Varna
    Ами,не съм от 4та,от 1ва съм,но училището си държи нивото за френски и испански,пък и самата гимназия има доста добра организация,ако става въпрос за фестивали и т.н. Ако искаш да учиш испански или френски - там е мястото,ако искаш английски - 1ва

Повече от фен
    Град
    Варна
    Еми миналата година е бил 30.678 не кой знае колко висок,ама тая година нали добавиха нови места,може и да падне,ама не вярвам много хора искат там .Аз лично искам там с испански

искам да ви попитам нивото на френския там високо ли е и добре ли преподават учителите ?

Мега фен Аватара на krasiveli
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от kiss_98 Виж мнението
    искам да ви попитам нивото на френския там високо ли е и добре ли преподават учителите ?
    Да, френският е на много високо ниво

кое е по-добре испански и английски или испански и френски ?

men me prieha v 4ta ispanski kajete zaslujava li si az lichno sum mnogo shtastliva ?

и мен ме приеха с испански по първо желание супер щастлива съм !! днес се записах училището е супер яко имам и познати от горните класове ... утре се ходи за мерки за униформите ( само информирам ) ако има някой приет с испански и е писал/а 3-ти профилиращ математика да ми пише, моля

Знам, че не е писано от доста време в тази тема, но мен ме приеха на първо желание ФЕ/АЕ с бал 33,450 за ЕГ. Попринцип се навих по настояване (не точно) на майка ми. Тя е учила в 1 ЕГ с АЕ, където и аз исках, но честно казано си помислих, че с единия английски нищо толкова не мога да направя, а на второ желание щях да пиша френска, защото ми харесва много този език. И така реших да я пиша на 1-во място и не съжелявам! Интересно ми е да знам дали всъщност наистина си заслужава толкова, колкото аз си мисля, защото всичките ми приятели са приети в 1-ва/5-та/МГ и ми викат, че съм отишъл в много тъпо училище, което не е вярно, и така леко ми потъпкаха самочувствието, че съм приет в ПЪРВАТА ФРЕНСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ В БЪЛГАРИЯ! Благодаря предварително!!!

Голям фен Аватара на black pearl
    Аз уча в 4та. С испански и сега ще съм 9ти клас. Ако искаш да питаш нещо пиши на лс

Повече от фен Аватара на takecare
    Френската си поддържа достатъчно добро ниво за езикова във Варна. Не знам какво слушаш другите. Съжалявам, че така ще прозвучи, ама сега повечето сте толкова неосъзнати и неориентирани, че си мислите, че като влезете в МГ и сте супер елитни. Във френската от тази година най - добрата паралелка беше ФЕ/ИЕ. Добре е, че си с френски, защото съм чувала, че повече се научава и хората наистина излизат със знания по езика, докато испанската се води малко по неглиже. Успех и не съжалявай!

Повече от фен
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от takecare Виж мнението
    Френската си поддържа достатъчно добро ниво за езикова във Варна. Не знам какво слушаш другите. Съжалявам, че така ще прозвучи, ама сега повечето сте толкова неосъзнати и неориентирани, че си мислите, че като влезете в МГ и сте супер елитни. Във френската от тази година най - добрата паралелка беше ФЕ/ИЕ. Добре е, че си с френски, защото съм чувала, че повече се научава и хората наистина излизат със знания по езика, докато испанската се води малко по неглиже. Успех и не съжалявай!
    Стига сте й викали френска, казва се езикова гимназия, да не забравяме, че испанските паралелки в момента са само с 1 по-малко.За другото не съм много съгласна, точно френските в момента са неглиже, най-много от тях ги гонят и остават да повтарят, бала за френските е доста по-нисък от този за испански. Да не говорим колко повече академични и извънкласни успехи имаха испанските напоследък.Френските са на ниво, но и испанските не отстъпват, а и за момента превъзхождат, но това няма значение, защото сме една гимназия, а не две отделни, не трябва постоянно да се правят квалификации, което е традиция и сред учителите за жалост...

Сравняването на паралелките с различни езици не е само в четвърта. Аз съм в 5та и френските паралелки също са смятани за "по- нисши", което ме кара да стигна до извода, че не е от училището, а от езика. В пета с френски също е най- ниският бал за училището.

Wink

По принцип още от времето на майка ми й викат френска, защото е първата френска езикова гимназия в България! И вече не съжелявам. Не писах ФЕ/ИЕ, защото не мога да се наема да уча 2 нови езика, а не мисля, че в Испания образованието е нещо кой знае какво, затова избрах ФЕ/АЕ! И съм адски много щастлив от това мое решение!!!

Повече от фен Аватара на takecare
    Да, но пък никъде не се предлага паралелка ФЕ/ИЕ, което си е предимство. В 4-та френските и испанските вървят с английски и има само една с ФЕ/ИЕ. За мен това е предимство и конкретизирах за тази паралелка, сравнение с испанските.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си