- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Придружители за непълнолетни - как?
Здравейте, на 16 години съм и както се досещате ходя на дискотеки почти всяка събота, но последните месеци спрях, защото полицаите почнаха да пишат масово актове. Но сега след първи юни като е забранено тютюнопушенето в затворени помещения не виждам какъв проблем биха ми създали ако съм с придружител (брат ми, който е на 20 или братовчед ми, който е на 18 ). Казаха ми обаче, че да ми е придружител даден човек, трябва да бъде издадено някакво пълномощно. Та въпроса ми е дали това е вярно с пълномощното, или мога да ходя с брат ми безпроблемно? Благодаря предварително.
Вероятно става дума за нещо, което е нотариално заверено.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
За без пълномощно не съм сигурна дали може, но да има такова пълномощно като трябва да отидеш до полицията заедно с човека на който ще бъде издадено и родителите ти и ти издават един документ, който трябва да носиш с теб винаги като си някъде след вечерния час, но важи само, ако човека е с теб.![]()
Ужас.. Това за първи път го чувам, но ми е малко странно да ходиш всеки ден със лист А4 с подпис и печат от нотариус.. Мен на границите не ми искаха пълномощно от майка ми и баща ми (а съм на 14 и пътувах сама от България до Италия), пък представи си в дискотеката...
Последно редактирано от asdfgh12 : 06-10-2012 на 18:57