- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кое е най-престижното училище в БГ
Между другото и аз съм чувала подобни неща за частни училища.Една семейна приятелка е по професия учителка и за 2-3 години преподаваше точно в такова училище.В началото беше писала на някакво дете 2-ка на тест.И какво направило въпросното дете?Отишло и й заявило, че ''си плаща'' и поради тази причина трябва да получава 5-ици и 6-ици.Даже и гумите на колата били спукани на жената.Първоначално написано от illiy
![]()
Е, разбира се, става дума за едно конкретно училище.Може да има други, в които нещата да стоят по съвсем различен начин.
П.С. напълно съгласна с мнението на aras97
П.С. 2Никой не успорва твърдението, че РР е училище с много добра подготовка по немски език.В момента говорим за резултати.А в тази ситуация НЕГ, според мен бие.Както споменах, аз нямам лично отношение нито към РР, нито към НЕГ.Взимам под внимание единствено предоставената информация.[/b]
Sasuke Uchiha!![]()
---------------------------------------------
We'll keep our red flag high!'Cause Manchester United will never die!![]()
--------------------------------------------
Женско съм!
Във Варна за най-елитни се смятат 1ва езикова и 4та езикова гимназия :P
ахаххаахахаххахх всеки си хвали своетоезиковите за нищо не стаат... мога да уча и в нормално даскало и да знам повече език от тях и кво като завършиш немската или френската нито получаваш ,че може да бъдеш преводач (преди можеше ) сега единственото е да заминеш за чужбина като го знаеш тоя език ,ами ако ваще нямат пари ? хах имам приятели и от 1АЕГ и от 9 френска и от немската и повечето ще учат икономика в СУ ... стегнете се бе ...
В ПМГ не знам какво е и не искам да коментирам
аз съм за МГ...
1-ва и 2-ра английска, френската, там някакъва професионална гимназия към Ту имаше
но езиците ще ги научиш така или иначе
съветвам те да се насочиш към нещо, което ти дава професия например тоха (ако още се казва така) и тнт професионални гимназии
попринцип от теб си зависи най-много дали ще станеш умен или не
смг също е много полезно за развиване на мисленете можеби най-доброто за развиване на чист интелект
от университетите медицинския в София, Ту-София (инженерна специалност) са стабилните
софийски нбу и унсс са прехвалена фабрика за малоумници и безработни ще ме извиняват учещите там, но е така
пернишкия университет ми изглежда много добре и много надъхан, но нямам конкретна информация
В БГ няма престижни училища !
Престижни може да са били преди години или по времето,когато учиха нашите.
Всеки който не вярва може да пита родителите си.
Според мен най-елитните са АЕГ и ПМГ. Без значение от града, като цяло говоря.
Топ езиковите и математическите (от държавните). И тея от сорта Американския (частни).
always late but worth the wait!
АС ПОПОВ![]()
А така,последния коментар рулз
А по върпоса,не е като да има една най-престижна гимназия и тва е.Зависи какво търсите..много ясно,че ако влезете в езикова,а искате математика или примерно химия на ниво,ще се разочаровате.За мен ако искате езици,най-добре е да сте във 2АЕГ,91НЕГ или пък в Испанската,дори Френската не е лош избор.За математика и природни науки си е на-хубаво или в СМГ,или в НПМГ (като личното ми мнение е,че НПМГ е по-добро,не го казвам само защото уча там)..за тези,които се интересуват от древни култури е НГДЕК и така,за всичко си има добри училища.
What is the right thing to do,when you realize you don't belong to anything around you? Face the problem? Or just run away?! .. [авторско]
[QUOTE=ann321;10219761]А така,последния коментар рулз
За мен ако искате езици,най-добре е да сте във 2АЕГ,91НЕГ или пък в Испанската,дори Френската не е лош избор./QUOTE]
А какво е мнението ти за 1 АЕГ?
always late but worth the wait!
Престижни и елитни няма май, има просто по-добри училища от други. А кое ги прави по-добри? УченицитеКато се съберат на едно място хора, които имат желанието да научат нещо, тече някакъв по-нормален учебен процес. Затова добри са тези гимназии, в които има някаква по-сериозна конкуренция при влизането, такива като математическите и езиковите.
Думата "престиж" е несъвместима с българското училище.
Times have changed and times are strange
Here I come , But I ain't the same
ахаха смЕртнай-големата грешка в живота ми беше като се записах там !
по темата - най-престижно училище нЕма (или по-скоро не може да се определи), щото във всички има и от добрите, и от лошите ученици и съответно едните провалят имиджа на другите и на училището като цяло...
а самия факт, че ги има вторите, доказва колко престижно наистина е училището![]()
нали се сещаш, че сега всеки ще почне да си хвали неговото училище, ако е учил в някоя от елитните гимнзии и техникумиАз завърших СМГ - то и съм много доволен.
![]()