.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 50 от общо 50
    Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    За такива неща и теми... трябва да имате ВЯРА и да не разчитате единствено на научно доказани или не факти, да не си мислите, че всичко е строго определено и като цяло... ако сте небивали реалисти, изобщо не си правете труда да спорите с някой на такива теми и да се интересувате от това, при условие, че сте недоверчиви. ^^
    Точно това се опитах да кажа, но не се изразих добре Някои хора са толкова убедени че всичко може да се измери, изчисли и обясни в тоя живот, че забравят, че има неща, които просто не можем да обясним.
    Това важи най-вече за Стринга от тук пишещите
    Последно редактирано от RedArmy : 06-17-2012 на 14:38
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    В случая всеки е прав за себе си. Доказано е, че хората които вярват в призраци, са по - склонни да си обесняват звуци и движение с тях. За мен астрологията винаги ще си е измислица, а за нея ще е обеснения на някакви случайни съвпадения. Просто исках да кажа, че шанса да познаеш 3/10, че са риби, не е 50 на 50. Това е математика. Там всичко си е логически свързано.
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от RedArmy Виж мнението
    Точно това се опитах да кажа, но не се изразих добре Някои хора толкова са толкова убедени че всичко може да се измери, изчисли и обясни в тоя живот, че забравят, че има неща, които просто не можем да обясним.
    Това важи най-вече за Стринга от тук пишещите
    за нещата, които не могат да се обяснят, обикновено има изключително добри предположения; в миналото е имало много необясними неща, но обяснението винаги е излизало научно - виж слънцето и звездите, абстрахирай се от астрономическите си знания - изглеждат необясними, защото обяснението е неинтуитивно и дълго

а относно неща, които се смятат за загадка от учените и се счита, че са свръхестествени - винаги разказвача преивелучава и изкривява, реално няма такива - в момента в който докажеш съществуването на нещо свръхестествено ти гарантирам, че целия свят ще се промени

и примерно ако е видян човешки силует който преминава през стени (призрак?), ако е невъзможно да се пресъздаде със специални ефекти или стени, това е напълно достатъчно да се признае за свръхестествено - никой не говори за стриктни доказателства, просто няма случай, в където свръхестественото обяснение е по-добро от научното (както сигурно щеше да е случи ако това със силуета беше факт), напротив, научното обяснение винаги е много стабилно
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    awww каква прекрасна тема :3

Асцендента е знака, който изгрява над източния хоризонт в момента на раждането ти и определя външния ти вид, първото впечатление, което оставяш у хората и много други работи, или иначе казано е второто по важност нещо, след слънчевия знак. :3 Изобщо не е яко да си риби, щото са ревливи и свръх чувствителни и абе не си е работа.
    Луната отговаря за чувствата, любовта ако щеш и т.н., за другите не знам много...
    Виж в някой сайт де, има ги всички тея термини :3 Интересно е. ^_

Аз съм
    Слънчев знак: Риби
    Асцендент: Скорпион
    Луна: Лъв

другите не ги помня ^
    Лололо на мен ми излезе нещо подобно.
    Вашият Асцендент е: Скорпион
    Вашата Зодия е: Риби
    Луната ви се намира в: Водолей

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Мега фен Аватара на Blab
    всъщност хората, които биват привлечени от астрологията, са хората, които искат да си обяснят всяко едно нещо от себе си, другите и света. те не са крайно консервативни и не носят капаци, а са отворени към вселената и Знанието. търсещи хора.

//това само така, между другото, да има върху какво да солите;

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    всъщност хората, които биват привлечени от астрологията, са хората, които искат да си обяснят всяко едно нещо от себе си, другите и света. те не са крайно консервативни и не носят капаци, а са отворени към вселената и Знанието. търсещи хора.

Обичам те <3
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Аз съм отворен към знанието с факти, а не към измислици и съчинения - разсъждения. И да адски съм консервативен, обикновено 80 % от хората, ми приемат думите буквално, за тях черния/расистки/мръсен хумор е забранен, не аз съм против смъртното наказание, легализиране на проституцията и тревата.
    Последно редактирано от yakuza_ : 06-17-2012 на 14:53
    n00bs

МРАЗЯ ТЕ!!! </3

Супер фен Аватара на montana6
    Странно как Щрудела беше пуснала тема с някакви снимки против расизма, национализма и разделянето на хората, а всъщност зодиите са си своеобразно разделяне. Дали казваш на някого, че е черен, или че е еди-каква-си зодия, пак е някакво определение и рамкиране.
    В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.

Мега фен Аватара на Blab
    ^^понеже си ми безкрайно симпатичен:
    видеото е тенденциозно и спирам да му обръщам внимание на 2-рата минута.
    не искам да си представя каква е нагласата ти спрямо научните институции, но нали си наясно, че изследването е основният формат на целенасочено откривателство(тук се редактирах неколкократно, за да бъде по-ясно, еднопланово, етц.)? проучване, наблюдение, опити, наблюдение, опити, наблюдение, опити, наблюдение, описи, някъде там хипотези, по-късно отчетени действия, реакции, тенценции... това е пътят.

аз уважавам твоята рационалност. самата аз съм рационален човек. прекалено рационален на моменти. алтернативата не блазни само задоволения, по ортега-и-гасет човека-маса - инертен, самодоволен... безсмислен.

скептицизмът ти издава земна природа. бих казала козирог, може би дева. или риби, заради огромната самоувереност...

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Вашият Асцендент е: Скорпион
    Вашата Зодия е: Рак
    Луната ви се намира в: Лъв

Стабилно.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

нали си наясно, че изследването е основният формат на целенасочено откривателство(тук се редактирах неколкократно, за да бъде по-ясно, еднопланово, етц.)? проучване, наблюдение, опити, наблюдение, опити, наблюдение, опити, наблюдение, описи, някъде там хипотези, по-късно отчетени действия, реакции, тенценции... това е пътят.
    Не разбрах дали това е критика към науката (че "търсят резултати", оттам си внушават). Защото въпреки че в науката наистина има моменти в които цялото научно общество вярва в нещо и после то се опровергава и излиза правилна хипотеза, която е била непопулярна, има и затворени умове (в лошия смисъл) сред учените, това е неизбежно и цялата идея на науката е точно да предпази хората от това. Не е необичайно за учен, когато си представи идеята, да ѝ представи негативните страни и нещата, заради които може да греши. Типичен начин да търсиш истина чрез науката е да се опиташ да се опровергаеш, защото по този начин ще се спасиш от грешен извод, което е също толкова полезно, колкото да докажеш нещо.

Науката работи по такъв начин, че не може да отрече нещо, докато то е истина. Всичко което се наблюдава в ежедневието може да се докаже научно, а експерименталните методи ограничават самозаблудите, като тези, които съм описал в края на това съобщение.
    скептицизмът ти издава земна природа. бих казала козирог, може би дева. или риби, заради огромната самоувереност...
    Не позна, стрелец съм.

Проблема с познаването на зодиите е, че хората запомнят когато са познали, а когато не познаят, обикновено се опитват (и успяват) да го забравят. След това остават с впечатлението, че са познавали по-често, отколкото всъщност са. Затова не е трудно да се намери някой, който ще каже, че често познава зодиите на хората.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от montana6 Виж мнението
    Странно как Щрудела беше пуснала тема с някакви снимки против расизма, национализма и разделянето на хората, а всъщност зодиите са си своеобразно разделяне. Дали казваш на някого, че е черен, или че е еди-каква-си зодия, пак е някакво определение и рамкиране.
    Абе аз споменах ли, че не си избирам хората по зодиите? О, чакай... поне 275450235 пъти. ^_^
    4XCOKИ

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Не позна, стрелец съм.
    затова ли не вярваш в астрологията? защото характеристиката на стрелеца не ти отговаря. та стрелец е сигурно най-духовният знак за мъж. виж къде ти е юпитер в наталната карта, също и сатурн. я направо си дай картата или я пусни в някой астро форум. аз съм абсолютно начинаещ в тълкуването на карти, но например тук (http://astrosite.org/forum/index.php) има доста запалени ентусиасти.

приеми го като предизвикателство. нека те ти кажат за теб, да видим дали ще "познаят".

Мега фен
    Град
    <3
    Аз пък не мисля, че стрелците са духовни ;О Дори мисля, че изобщо не вярват на тея неща и им се подиграват всячески.
    4XCOKИ

Мега фен Аватара на Blab
    според мен пък са отворени и толкова надматериални и не-от-този-свят, че съвсем естествено търсят красивото в езотериката.

Мега фен
    Град
    <3
    според мен пък са отворени и толкова надматериални и не-от-този-свят, че съвсем естествено търсят красивото в езотериката.
    Не знам. Но това не се отнася за никой стрелец, който познавам. А всичките си приличат адски много и по между си, и на зодията си.
    4XCOKИ

затова ли не вярваш в астрологията? защото характеристиката на стрелеца не ти отговаря. та стрелец е сигурно най-духовният знак за мъж. виж къде ти е юпитер в наталната карта, също и сатурн. я направо си дай картата или я пусни в някой астро форум. аз съм абсолютно начинаещ в тълкуването на карти, но например тук (http://astrosite.org/forum/index.php) има доста запалени ентусиасти.

приеми го като предизвикателство. нека те ти кажат за теб, да видим дали ще "познаят".
    Допреди около година и половина не търсех доказателство за всичко. И защо да търся, щом го вярват повечето хора е така, нали - ако не беше вярно, само един щеше да го каже публично и всички останали щяха да му проверят доказателствата и да се съгласят с него. Да, ама не.

Тогава осъзнах, че много от нещата, които хората приемат за правилни в ежедневието си, всъщност не са верни. Има някои доста шокиращи примери. Също така, против тях има окончателно научно доказателство (обикновено не 1-2, а 10 експеримента), но никой не обръща внимание на това. Просто много от хората не приемат фактите и си ги обясняват както им е удобно. Резултата е, че има множество и много големи групи от хора, които вярват в неща, които са пълни измислици. Религията е добър пример. Има цял сайт, който опровергава тези неща и си посочва източника: http://skepdic.com/

Затова осъзнах, че скептицизма - да търся доказателство за всичко преди да го приема за вярно (а ако няма такова, мога да го приема за възможно) - е най-добрия подход. Оттогава съм изненадан колко много от нещата, които мислех за доказано вярни, всъщност са грешни.

С удоволствие бих писал в онзи форум, стига да имам време. Въпреки че за някой друг, би бил грешен подход да проверя за моята зодия - астрологията действа по такъв начин, че те заблуждава, че се отнася директно за теб, докато е много обща. Нямаш си представа колко убедителни психологически методи има - един хвана карта на Лондон и му заведе пръста на точно тази улица, където той живее (без да знае предварително), като същия този човек си призна, че не е магьосник, а използва психология. Затова би било по-логично да им поставя предизвикателството да ми познаят зодията и да ме питат каквото искат за личността ми. Въпреки че има шанс 1 на 12 да налучкат + някакъв шанс личността ми да съвпада силно с характеристиката на някоя зодия, което ще доведе до мнозинство еднакви, правилни отговори.

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    http://prikachi.com/images/275/4904275N.png
    Щрудел, какво значат тея неща, дето съм оградила?
    По-скоро слънце в еди-кво-си, луна в друго и тнт и тнт..

Щтрудел какво е това асцендент?
    Можеш ли да кажеш нещо за скорпионите, че ми стана интересно..

Мега фен Аватара на li0n
    Град
    Пловдив
    Тя каза за асцедентите на предната страница.

Ах, сега го видях, мерси за поправката.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от r19 Виж мнението
    Щтрудел какво е това асцендент?
    Можеш ли да кажеш нещо за скорпионите, че ми стана интересно..
    Виж темата за зодиите в 'любов'
    4XCOKИ

мерси Щтрудке :3

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си