Цитирай Първоначално написано от `мuмс` Виж мнението
Щом смяташ, че няма да се чувстваш добре в СМГ не я пиши. Там са хора, на които математиката им е страст (ако мога така да се изразя). Според мен пиши някоя езикова въпреки че ако пишеш немската ще си ми конкуренция, но нищо ;д. Не съм съгласна с мнението на perry_the_platypus , че ако не се реализираш в Германия, няма смисъл да учиш немски. Всеки език е от полза, независимо дали си тук или в чужбина! Пиши каквото ти искаш да учиш най-много
Да, всеки език е от полза. Ама той не знае къде ще се реализира, така че много зависи, защото примерно ако отиде в Франция и знае немски, там няма да му помогне немския. Понякога за работа търсят хора, които знаят втори/трети език, независимо какъв е, но като не знае тамошния език, как ще се оправя?!
За България съм съгласен, тук нямат претенции, но зад граница много зависи къде ще се реализира.
Щом искаш 164-то от 3ти клас, пиши него. Ще научиш и втори/трети (ако знаеш английски или ходиш на уроци) език, така, че няма да имаш проблеми. Гимназията е много добра, съответно затова е висок бала,а твоя е перфектен за момче. : )