.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Hybrid View

Супер фен Аватара на nyancat
    Ако приемем,че съм черен магьосник и ти кажа,че в кутия "4" се намират 20$,но ползвайки свръхестествените сили преместя парите в кутия "8" без да забележиш,тогава какъв е шанса да откриеш мангизите?

Цитирай Първоначално написано от Verminaard Виж мнението
    Няма значение.Ако имаш хиляда кутии с една награда всичките кутии общо ще имат 0.1% шанс за печалба.Но всяка кутия която ти отваряш има 50% шанс за печалба.Или има или няма.Прави разлика между цялостен и индивидуален процент.
    "Или или или няма" не винаги е 50/50. По тази логика, мога да ти предложа 20$ ако следващия случаен човек, който видиш на улицата е Обама. След това, или виждаш Обама, или не го виждаш. Но не е 50%, защото да е 50% означава, че ако повторя експеримента много пъти, средно при 50% от случаите ще печелиш. А досега не мисля, че си виждал Обама на улицата, така че ако повторя експеримента много пъти, даже да го видиш един или дори няколко пъти, пак ще е много под 50%.
    Цитирай Първоначално написано от nyancat Виж мнението
    Ако приемем,че съм черен магьосник и ти кажа,че в кутия "4" се намират 20$,но ползвайки свръхестествените сили преместя парите в кутия "8" без да забележиш,тогава какъв е шанса да откриеш мангизите?
    Какво реша зависи от много много фактори. Ако решението е да отворя кутия 4, тогава 0%. Ако е да отворя кутия 8 (защото някак си съм разбрал, че тя е правилната), тогава е 100%. Ако е да отворя рандом кутия, е 10%. А от моя гледна точка, шансовете са прекалено сложни, за да могат да бъдат изчислени.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си