.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 214

Hybrid View

Знам каква е официалната позиция на организациите, аз съм я писал по-горе. Само едно ще ти кажа, темата е много спорна. Има учени, които оспорват това нещо, има и такива, които се застъпват, че няма никакво влияние. Лично аз смятам, че не е вярно, че "there is no substantive evidence to support the suggestion that the nature of parenting or early childhood experiences play any role in the formation of a person's fundamental heterosexual or homosexual orientation.". В смисъл аз нямам идея какви доказателства точно искат, но моето вътрешно усещане и познания по психология говорят съвсем други неща.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon Виж мнението
    моето вътрешно усещане и познания по психология говорят съвсем други неща.
    И какво говорят богатите ти познания? Теориите, че обратните са отгледани от родители, които толкова много са искали дете от другия пол, че нарочно са го карали да прилича на такова/отглеждането на момченце като писано яйце, така че то да стане "путьо" или изнасилване и тормоз в детските години като причина? Не че се съмнявам в интересите ти както и, че вероятно си чел психология (казано така, че да не вземеш нещо да се заядеш заради начина, по който започнах поста си...), но горе долу така се обобщава въпроса разгледан от психологически аспект, но подходът на тази наука така и не доказва нищо по категоричен начин. А с напредването на знанията за ДНК кода на човека има значително повече обяснения, които експериментално, а не само теоретично, доказват, че определени мутации са отговорни за "различния" избор...
    Ако искаш ме поправи и аргументирай "вътрешното си усещане", за да няма отново недоразумения, че се нападаме (както по-горе стана с аргумента ми за чалгата...)

Цитирай Първоначално написано от WeNeedMoreDrugs Виж мнението
    И какво говорят богатите ти познания? Теориите, че обратните са отгледани от родители, които толкова много са искали дете от другия пол, че нарочно са го карали да прилича на такова/отглеждането на момченце като писано яйце, така че то да стане "путьо" или изнасилване и тормоз в детските години като причина? Не че се съмнявам в интересите ти както и, че вероятно си чел психология (казано така, че да не вземеш нещо да се заядеш заради начина, по който започнах поста си...), но горе долу така се обобщава въпроса разгледан от психологически аспект, но подходът на тази наука така и не доказва нищо по категоричен начин. А с напредването на знанията за ДНК кода на човека има значително повече обяснения, които експериментално, а не само теоретично, доказват, че определени мутации са отговорни за "различния" избор...
    Ако искаш ме поправи и аргументирай "вътрешното си усещане", за да няма отново недоразумения, че се нападаме (както по-горе стана с аргумента ми за чалгата...)
    Нямах предвид тези теории...Просто имах предвид, че модела, който се залага е много важен. Принципно във всеки човек има двата стила на поведение бащински и майчински, като при момчетата разбира се бащиния е този, който е водещ, а при момичетата майчиния. Когато си отгледан от две жени или от два мъже, няма значение хомосексуални. Реално получаваш само единия модел и не е чудно, ако е момиче да стане по-мъжкарана и да си пада по момичета или ако е момче да стане по-женствен и да си пада по мъже. От друга страна има разлика между това да имаш привличане към мъже или към жени и да си с хомосексуална идентичност. Човек от ранна възраст започва да прави избори за това накъде да върви живота му и понякога изборите му могат да водят до хомосексуалност. Това не е само мое вътрешно усещане, а са неща ,които са си ясни. Идеята за избора е на Ерик Берн и транзакционния анализ и разните му там игри, които хората играят. Останалото е въпрос на мислене. ДНК винаги е била основа, но не и определяща. Разбира се, ако човек има сериозни мозъчни увреждания, нормално и когнитивните му функции да са увредени, но че станала някаква грешка в някой ген и изведнъж той е предопределен да стане обратен, извинявай. Всеки, който познава човешкото тяло и психика е наясно, че човека не се ражда предопределен, макар да съществуват определени биологични и психични закони на развитието му. Ако започнеш да четеш усилено и заучаваш разни неща в мозъка ти започват да се образуват все нови и нови невронни връзки, но те не са зададени предварително, а само потенциално са налични. Така може да се случи и на човека, ако направи грешни стъпки и да стигне до хомосексуалност. Разбира се, това че има заложена възможността да стане хомосексуален не променя факта, че появата му е резултат на стъпка встрани, а не стъпка напреди. Наясно съм, че мнението ми е непопулярно и че водещите организации в областта на психичното здраве са отхвърлили идеята, че хомосексуалността има нужда да се лекува, но там нещата са доста политизарини от една страна и противоречиви. Все пак на български език излезе една хубава книга на Джоузеф Николози, който е един от радетелите на идеята, че хомосексуалността може и има нужда да се променя, ако води до проблеми. Превенция на хомосексуалността. Наръчник за родители. (Кратко описание:В своята революционна книга Джоузеф и Линда Еймс Николози разкриват най-важните фактори, допринасящи за здравото чувство за принадлежност у децата към съответния пол. Вслушвайки се във вълнуващите спомени на бивши хомосексуални мъже и жени относно онова, което им е липсвало в детството, семейство Николози достигат до същината на проблема, споделят с нас откритията си и ни дават полезни насоки как като родители да видим потенциалните пречки в развитието на децата ни и да им помогнем да се идентифицират с пола, към който принадлежат.)
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

...
    Този Joseph Nicolosi е християнски фундаменталист. Нормално е да поддържа такива тези.
    "This book is not only psychologically sound and theoretically insightful, but it is consistent with the Judeo-Christian theological understanding of the creation of humans as male and female"
    http://josephnicolosi.com/endorsements-shame/

Цитирай Първоначално написано от WeNeedMoreDrugs Виж мнението
    Този Joseph Nicolosi е християнски фундаменталист. Нормално е да поддържа такива тези.
    "This book is not only psychologically sound and theoretically insightful, but it is consistent with the Judeo-Christian theological understanding of the creation of humans as male and female"
    http://josephnicolosi.com/endorsements-shame/
    Е то пък Ричард Исай е обратен психоаналитик, кво правим тогава? Кой ти каза, че Николози е фундаменталист. Това че в книгата има юдео-християнско разбиране не означава, че е някакъв фанатик, който ще изкривява само заради това. Както казах, ако това е логиката, то тогава на ревностния защитник Ричард Исай също не трябва да му се признават приносите, щото е пристрастен. Сокаридис също, щото сина му е обратен, абе изобщо няма истина. Хайде без номерата за фундаменталистите.

...
    Ами просто в google има хиляди източници посочващи за: "Joseph Nicolosi fundamentalist Christian researcher"
    Той е един от основателите на NARTH, за които се знае, че работят тясно с църквата. Той може и да не е фанатик, а и да е, няма значение. Тук спонсорите са тези, които говорят истински за същността на нещата и на къде бият те... Иначе предполагам, че даде този Джоузеф просто като пример за своите виждания по темата, а не за да спорим за фундаменталистите. (Ако обсъждаме тях трябва да се стигне до причините за водената политика на църквата, на гей организациите, зад които също стоят доста интереси, защото и те си имат структура и управление, които носят много пари на стоящите им отгоре и т.н...)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си