- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Неудобно ми е да кажа на маика си !!!
Здравейте. Помогнете ми !! Как да кажа на майка си че ми трябва сутиен, и бюстие ще свърши работа. Аз имам едно което наскоро намерих в гардероба на майка си. И когато майка ми се върна аз ровех в гардероба й и тогава и го показах и я питах да го взема ли? И тя отговори да. На следващия ден отидохме до един магазин за дрехи. Там имаше сутиен за 11-12 години на колкото съм аз, но той беше прекалено голям. Майка ми ми намекваше да го видя и да го взема да го пробвам,но аз не исках защото знаех че ще ми е голям. На излизане бяхме седнали да си починем отвън. И се отвори една темаа.... майка ми каза че другата година вече ще има защо да ми купи. Грешно ли съм разтълкувала, че ми е дала онова бюстие.А аз не съм толкова плоска. Преди въобще не си мислех, че ми трябва. Но един час по физическо едно момиче ме видя и ми каза че и тя има същите даже и по-малки.А тя носеше вече сутиени.Сега нося бюстието само когато имаме час по ФВС за да не ме гледат в съблекалнята. Даже ми е неудобно да го хвърля за пране. Какво да правя?
Няма нищо срамно в това. По това което си написала, разбирам че дори майка ти е предложила да ти купи, дала ти е едно свое старо бюстие, т.е. навита е да ти купи сутиен. Просто и сподели своите тревоги и кажи че би искала да излезете двете заедно и да се сдобиеш с един или два.
Другия вариант е просто да си купиш сама с някоя приятелка. Поискай пари, и ходи си купи![]()
Кажи й най-спокойно ... все пак казваш на майка си, не на баща си![]()
Няма от какво да се срамуваш. Това е абсолютно нормално за една жена и ако мислиш, че имаш нужда просто и кажи. Щом толкова спокойно е приела идеята да носиш старото и бюстие и ти е предложила да премериш сутиен значи няма нищо против. А и много майки просто не мислят за това дали на децата им и трябват сутиени. Искам да кажа, че не си го слагат като проблем в главата и изключват за темата. Все пак всяка жена носи сутиен. На теб ще ти бъде по-удобно и ще си по-уверена![]()
Моята майка ми купи сутиен без да ме питаКато влязохме в магазина и ми каза да пробвам някой и така
И това е нормално, не се срамувай.![]()
Мило момиче, не се притеснявай, може би наистина ти е рано, но няма нужда и причина да се притесняваш, просто го кажи, тя ще те разбере. Тревогите ти са излишни. Може да си вземеш бюстие ако нямаш много голям бюст. Но виж, дори майка ти ти е предлагала, няма от какво да се срамуваш.![]()
Толкова ли ти е трудно? Това е нещо НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕНО в развитието на едно момиче (или по - точно жена) . Само ,че не разбрах нещо - защо ти трябва сутиен за да не те гледат в съблекалнята в училище или защото наистина ти трябва ? Просто и кажи че имаш нужда ,а ако не те разбере отиваш и си купуваш сама не мисля ,че ще ти се скара![]()
![]()
Аз също написах тема по подобен въпрос и вчера ходих да си купя сутиена, но сега проблема е как да кажа на мама, малко ми е неудобно...знам, че ще кажете, че това е нещо естествено, прави сте, но не знам как да започна разговора, неудобно ми е , и също не знам как ще реагира..може би трябваше първо да я питам..не знам какво е трябвало да направя, но го купих и сега ми е гадно да го нося когато съм с нея и ще се крия докато не намеря начин да й го кажа! Съвети как да й кажа?![]()
3MSC
Няма от какво да се срамуваш. Съвсем нормално и обичайно "явление" е за жените. А майка ти също е минала през този период, така че няма от какво да се притесняваш да говориш с нея на такава тема. Още повече разбирам, че майка ти сама ти е предложила да ти купи. А има различни размери - от най-малък до най-голям, така че отиваш с нея и мериш.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥