- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какво мислите за лова и риболова? А за Ловците и рибарите?
Нищо не мисля. Риболовът ми е по-лесен за възприемане, докато ловът ми е меко казано противен.
Чувала съм ловец с каква страст споделя как някакъв глиган настигнал и убил едно от кучетата му. Идваше ми да му изредя половината си цветен речник, обаче замълчах и останах само с отвращението.
От всичко най-не ми харесва това, че често след 'завоеванията' се появяват снимки. Дали ще е как някой демонстрира хваналата се риба, която виси още на куката или ще е клекнал до окървавено животно, на мен ми е еднакво гадно да гледам.
Въобще леко против съм към хобита, които включват убиване на някакво живо същество.
И спря да се върти за миг земята..
Такам
Първо истинските ловци никога няма да тръгнат да се радват или хвалят как при лов кучето им е убито или ранено , по простата причина ,защото кучето е пръв приятел , спътник , другар... (или както искате го разбирайте) на ловеца
Да не говорим колко много време се иска и за възпитанието му , отглеждане от малко , грижи..
В много случай то дори си жертва живота ,за да спаси неговия стопанин
За снимките и трофеите - това се прави за спомен от незабравими ловни –риболовни случки .
Има и много традиции и обичаи свързани с почитта на убитото животно и въобще при лова .
Това ,че от много хора не се изпълняват , а дори си позволяват да бракониерстват без да правят нищо добро за природата -хранилки за животните и тнт )- си е др въпрос
Последно редактирано от loveca777 : 07-01-2012 на 18:01
loveca777, той не че се хвалеше или се радваше, просто очите му святкаха, сякаш е преживял нещо неземно. Беше ентусиазиран да намери въпросния глиган и да го убие.
Това за мен не е нормално. Не мога да възприема що за човек ще има хоби да убива.
И спря да се върти за миг земята..
За глигана добре, но ако беше станало въпрос за кучето е трябвало да се натъжи малко
Ами изживяването в лова не е убийството - Напротив , то трябва да се преодолее (Или по-точно мъката от него)
Всеки истински ловец притежава едно така наречено чувство , ловна страст , която не всички хора я имат
Без това чувство не може никой да стане ловец
То произхожда от хиляди години , още по времето на първобитния човек
Не може да се разбере
Да уловиш животното , преследвайки го и издебвал толкова дълго време в студ и изпитанията на дивата природа не е лесно
Та страстта не е в убийстово , а по -скоро от добира с природата
Дори съвестните ловци повече се грижат и пазят природа ,от колкото ходят на ловни излети
Но никога не можеш да вземеш пушката на един ловец, въпреки че тя седи на заден план в ролята му![]()
Последно редактирано от loveca777 : 07-01-2012 на 21:35
А ти да не мислиш ,че ловците не ходят на палатки , излети и тнт с фотоапарати с цел наслаждаване на красивата природа?
Ами да , ходят , но едното е с пушка , съвсем друго е с апарата
Разбира се за снимки е по-добрия вариант за животните ;D , но едно е лов , друго е научно издледователски експедиции , трето е разходка в парка или изкачване планина