- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Гей парада
Тоест ти не определяш греха като такъв, защото не вярваш, че има добро и зло. Не те притеснява хомосексуализма, убийството или изнасилването като акт, но пък си крайно против легализирането на хомосексуализма, защото щяло да бъде 'лошо' за обществото. Откъде се появи сега лошото/злото като категория? Щом не ти пречат убийствата на хора, то не виждам защо трябва да ти е проблем едно западащо и неправилно функциониращо общество, съставено от тези същите хора.
Ти самият постоянно се самоопределящ като различен от другите, едновременно с това вярваш, че различните не са полезни за обществото - предполага се, че знаеш от личен опит, че различното в човека не подлежи на промяна - в случая гейовете няма да станат хетеро, убиецът най-вероятно ще убива независимо дали е незаконно или не и така нататък. Това вероятно го приемаш, установихме, че единственият ти проблем е въпросните различия да не бъдат легализирани с един единствено довод - че вреди на обществото. Дори да приемем, че хомосексуалните влияят зле на обществото, то не виждам защо трябва да се преструваш на загрижен след като вече установихме, че не си против убийствата, изнасилванията и разни доста по-сериозни неща от упадъка на средностатистическия човек, което е видим феномен и без легализирането на гей браковете примерно.
Моята позиция е, че човек трябва да е максимално свободен, доколкото е възможно, докато не стигне моментът, в който свободата му нарушава чуждата такава. Ако двама хомосексуални мъже правят секс законно, то това по никакъв начин няма да ти се отрази и ти пак ще си бъдеш точно толкова свободен, колкото и преди, обаче ако убиец те застреля законно или някой те изнасили отново законно, то това вече ще се отрази на свободата ти, както всяко нещо, което те засяга и бива извършено против волята ти. Точно това ги различава и просто няма как да ги сложиш в една и съща категория.
Някъде спомена, че никога не е имало толкова толкова гейове както сега, с което също изобщо не съм съгласна. Даже в едно не толкова далечно минало са били възприемани като нещо напълно нормално и повечето мъже са били и с жени и с мъже. Както и да е. Неведнъж си казвал, че незадължително вярваш в нещата, които пишеш тук, така че дори да не се противопоставям на точно твоето истинско мнение, то със сигурност има други, които мислят точно по този начин.
Знам че поста ми звучи като оплюване на гейовете, а това всъщност не е така. Гейовете изобщо не ми пречат, и нямам нищо протива тях, но функциониращото общество има. Никъде не съм казал че самият аз искам функциониращо общество....Да, и аз съм различен, да, и аз мразя плоското мислене на средностатистическият човек, който с твърда ръка отхвърля всичко ново и различно. И да, аз определено не съм продуктивен за обществото , морален гражданин. Аз не искам функциониращо общество, това пропадналото си ми харесва. Дразни ме това че приемате нещо, което е в същата категория с много други неща, а си избирате само това, което ви харесва. Това исках да кажа, а не че ми пука за обществото.
"Ако двама хомосексуални мъже правят секс законно, то това по никакъв начин няма да ти се отрази и ти пак ще си бъдеш точно толкова свободен, колкото и преди"
Същият този аргумент може да се приложи и при циганите,негрите и т.н. Замисли се : Ако двама мъже правят секс законно, въпрос на време е тези мъже да станат повечко, въпрос на време е навякъде да се напълни с такива, въпрос на време е евентуалният ми син да ми докара вкъщи зет, въпрос на време е аз да стана малцинство, а те мнозинство. И тогава вече ще бъда засегнат......
"Ако двама хомосексуални мъже правят секс законно, то това по никакъв начин няма да ти се отрази и ти пак ще си бъдеш точно толкова свободен, колкото и преди"
По същата логика - некрофилът който клеца трупове не ми пречи и не причинява зло никому. Значи некрофилията трябва да е нещо нормално в ежедневието ни. Може дори да превърнем гробищата в публични домове.....
Тук отново сигурно ще кажеш че съм вън от обществото, пък съм заинтересуван за неговото благо. Не, изобщо не ми пука за обществото, ако щете се ебете с трупове, деца, гейове, животни и там каквото искате, но тази "избирателна пропускливост" е дразнеща и лицемерна. Затова беше целият ми пост. И аз съм различен, също както гейовете, и затова съм донякъде съпричастен, но свободата на индивида и благото на обществото са две неща които не могат да съществуват дълго време заедно, и ако погледнеш историята ще видиш че съм прав. Не се изказвам в подкрепа на нито едното. Просто споделям наблюдения.
Точно това се опитвам да ти кажа, че броят на гейовете не се влияе от статусът им в обществото. То не е техен избор, не могат да го контролират, от биологична гледна точка е нормално и е срещано и при животните, където очевидно няма как да обвиниш някаква социална причина. Твърдиш, че е модерно и затова се множи техния брой. Да приемем, че има такива, които искат да се противопоставят на обществото и затова заемат тази роля или такива, които го правят, защото по някакъв начин се влияят от модата. Няма ли точно легализацията и приемането да направи хомосексуализма нещо нормално и безинтересно за тези, които просто искат да привличат внимание с това и съответно да е от полза единствено на тези, които така или иначе са си гейове и не могат да го променят? Целият шум около този 'проблем' щеше причината изобщо да има нарастване в броя на хомосексуалистите, ако въпросното беше факт, което дори не е така.
Причинява зло на близките на починалия, може да вредно за здравословното състояние на самия некрофил и би предизвикало притеснения у живите, които няма да се чувстват удобно, знаейки, че утре ако се случи нещо някой ще се гаври с останките им. Виждаш, че дори технически на самия мъртъв да не пречи, то със сигурност ще има отрицателно влияние върху всички останали живи, което е причина да не бъде приемано за нормално.
Както казах, нямам против нещо, което се прави между двама съгласни. От животни и мъртви не виждам как точно ще получиш съгласие. За децата въпросът е малко по-спорен - те могат много по-лесно да бъдат манипулирани и подведени, че подобно поведение е нормално, поради което наистина е възможно да се съгласят. Предвид факта, че знаем за негативните влияние и травми, които са резултат от педофилията, няма как да приемем съгласието на едно дете наравно с това на възрастния. За разлика от зоофилията, педофилията и некрофилията между зрелите гейове/лесбийки има съгласие и собствена воля, така че не виждам никакъв конфликт между хомосексуализма и правото на свободен избор, което е основния проблем при другите три посочени.
Имам чувството че пиша глупости, но ще продължа, НЯМА ДА СЕ ПРЕДАМ!!!
Така.... Аз искам да кажа че няма свещенности в този живот, няма правилно и неправилно. Ти примаш че хомосексуализма не е нещо лошо и неправилно, въпреки че повечето хетеросексуални казват обратното. Тогава по същата логика, какво ти пречи да приемеш че в насилието и убийството няма нищо лошо? И сега сигуно ще кажеш че убийството наранява човек. И какво от това? Просто приеми тази логика: Ти казваш че едно нещо не е грешно, само защото присъства в човешката природа. Тук няма да споря, хомосексуализма наистина присъства в човешката и животинската природа. Но аз пък ще кажа че насилието и убиването също е в човешката природа. Това не можеш да отречеш! Щом едното приемаш за правилно понеже е в човешката природа, какво ти пречи да приемеш и другото? Хомосексуализмът не толкова често срещана практика при животните, но пък убиването е ежедневно. И не говоря само за убиването на животни за прехрана, но и такива при съперничество. Всъщност убийството е главният двигател на еволюцията. По-силния побеждава и предава кръвта си на поколенията, слабите измират и така продължава еволюцията. . Значи щом хомосексуализма може да се оправдае чрез природни и научни причини, насилието и деиствията против волята на някого също могат да се оправдаят, а това включва и педофилия, некрофилия, изнасилване и т.н. Сега виждаш ли откъде приемам общите черти на хомосексуализма с другите забранени от обществото неща?
Дееба много глупости изписах....
Последно редактирано от Doctor_Satan : 07-01-2012 на 16:07
Виж сега, не твърдя, че е противоестествено, даже напротив. В миналото, когато човекът е разсъждавал по-първосигнално, е било много по-нормално да се ядосаш на другия и да го убиеш. Много по-лесно и близко до първоначалните животински инстинкти е да убиеш. Това обаче в никакъв случай не е причина да се водим от тях. Не го приемам не защото изхождам от някаква биологична гледна точка, твърдейки че не е в природата ни например. Изхождам от идеята за свободата, защото я считам за много по-адекватна и приложима за сегашното ни ниво на развитие. Много по-силен и водещ би трябвало да е разумът и за мен оправданието с инстинктите не оправдава убийството поне докато претендираме, че наистина сме претърпяли някакво развитие отпреди хиляди години до днес.
Това за мен е правилно само ако заменим 'убийството' със 'смъртта'. Решението кой вид е по-приспособим и успешен от друг трябва да бъде оставено на природата, защото при изнасилването или убийството най-често става въпрос само за физическо превъзходство, което може да не е съчетано с никакви други в пъти по-полезни качества за оцеляване на популацията. Подобна саморазправа може да е пагубна за човечеството. Сега ако погледнем на изречението в смисъла, че природата и биологичната еволюция сами изчистват ненужните гени и дефекти, то придобива малко по-друг смисъл. Ако 'силните' или тези с по-подходящи качества наистина са такива, няма никаква нужда от насилие, за да избиват по-слабите.
Относно началото на поста ти, аз също не твърдя, че има правилно и неправилно, нито добро или лошо, това даже много отдавна съм си го изяснила. Не определям убийството като някакво зло деяние, но не съм и за него - не го смятам за полезно или нужно за едно общество.
Еми и аз не смятам хомосексуализмът за зло деяние, но не смятам също и че е полезен за обществото. Бих се съгласил с началото на предният ти пост, че ако легализираме хомосексуализмът, ефектът на "забраненият плод е най-вкусен" ще изчезне. Дали не можем да направим същото и с убийствата??? :O
Ще ти дам 5 причини защо убийството е по-добро от хомосексуализма, просто за разгрявка:
1:Убийството е полезено за изграждането на твърд характер
2:Убийството може да предизвика паника, масовото убийство - промяна на света. УБИЙСТВАТА ДВИЖАТ СВЕТА! ОМГ!!!
3:Убийствата намаляват прираста на хора. По-малко хора = по-качествен живот и повече блага за останалите оживели!
4:Убийствата са най-древната форма на забавление и трябва да признаеш, че няма по-дборо забавление от това. Тук медиите са намерили златна ниша, като пробутват нарочно лоши новини, защото знаят че хората се забавляват макар и да не си признават. Имало ли е момент в твоя живот, особенно като дете, когато стане някаква катастрофа или злополука и всички се събират да гледат. Е познай какво, събират се не защото искат да помогнат, а за да гледат. Защото си е чисто забавление още от най-древни времена.
5: И убийството найстина е най-полезно за обществото, защото създава страх. Онзи първчен страх от смърта, който е свързан с чувството за оцеляване. Страхът от смъртта е полезен, защото те кара да оценяваш живота. Днес доста хора си мислят че живота им е някакво право, което държавата им е длъжна да осигури. Глупости! Страхът и жаждата за оцеляване са най-добрият мотиватор.
Сигурен съм че още много могат да се изброят. Сега кажи ми, с какво хомосексуализмът е полезен, и защо трябва да предпочетем него, пред убийствата?
Ще коментирам 5 причини по-късно, сега ще отговоря само на последния ти въпрос
Хомосексуалистите освен по сексуалната си ориентация не се различават по много други неща от нормалните хора - говоря за образование, полза за обществото, дори от социална гледка точка да общуваш с гей не е коренно по-различно от това да говориш с всеки друг. Единственото, което прави по-различно от теб, го прави в спалнята си (примерно :Д), което теб изобщо не те засяга. Много стойностни хора, занимаващи се с изкуство или наука, са хомосексуални. Аз за себе си не мисля, че трябва да имам повече права от тях само защото принадлежа към мнозинството особено спрямо нещо толкова лично като сексуалната ориентация. Бих се чувствала тъпо да кажа на някакъв свестен човек макар и гей, че няма право да се омъжи ако реши, така както аз имам този избор. Специално бракът е едно от най-тъпите и безсмислени неща и не виждам защо някой толкова интелигентен човек би се занимавал точно с това, но все пак трябва да има правото, ако иска.
Убийците обаче най-често са някакви травмирани комплексирани хора, които дори да искат трудно могат да спрат да убиват, което ги прави роби на нещо, случило се най-често в ранна възраст. Те не се раждат убийци, а стават такива в резултат на някакъв фактор от заобикалящата ги среда. Склонността към извършване на убийство освен това често е съчетана с психическа болест. Всички тези неща не са характерни за хомосексуалните.
Значи ако си творец, трябва да си гей. Тия т.нар. творци с кепенцата, дългите опашки и критичното изражение са пълни малоумници, това са точно онзи тип хора дето мацат с бои безразборно, рисуват черни квадрати, комбинират някакви малоумни звци от трактори, дрънчащи тигани и т.н. и после наричат това изкуство..... В крайна сметка не смятам че сексуалната ориентация определя човека. Но да ми кажеш че това да си гей по някакъв начин те прави по-креативен и по-добър творец, не бих се съгласил.....
Вече ти казах, нямам нищо против гейовете, хомосексуализмът може да не е толкова вреден, но със сигурност за нищо не помага. Аз даже обичам хомосексуализма, особенно ако е между жени, ако ме разбираш......![]()
![]()
![]()
Първо се замисли какво е обществен ред. В общественият ред има добро и зло, ти не вярваш в това, тогава не виждам какво те интересува обществото и общественият ред.
Любов може да има между мен и майка ми, само където това е друг вид любов която не включва романтично привличане и интимни отношения.
Хомосексуализма както вече писах е предимно в резултат на генетични фактори и ранното ембрионално развитие, а не на лошо възпитание и малтретиране в детството, докато другите изброени, т.е убийствата и педофилията спадат към групата на психичните разстройства/заболявания. Разбира се, травми на мозъка също могат да повишат риска на някои психични заболявания, но това е друг въпрос.
Да, убийството е в нашата природа като средство да предпазим себе си, поколението си и близките си. Убийство като средство на оцеляване - окей, но убийство за удоволствие ? Това вече е съвсем друго нещо. Ти да си виждал някъде в природата животни да убиват за удоволствие ? Да си виждал едно живо животно да се сношава с едно мъртво такова ? Аз лично, не.
Не знам дали има повече гейове от когато и да е било, но знам със сигурност, че населението на Земята е по многобройно от всякога, затова примера ти не ми се струва удачен. Не знам и преди 2000 години, примерно, дали са се водили ститистики за гейовете, но надали. Така че пак казвам - не можеш да бъдеш сигурен.
Примера ти за кражбата също не ми се струва логичен. Да, аз мога да открадна нечии пари, вещи и т.н, и да отида против волята си в затвора. Хубаво, само където човек има РАЗУМ с който може да прецени дали да открадне или сам с труд да си изкарва парите. Някои се е потил да изкара нещо, аз ще му го крада, от къде на къде ? Разбира се, че трябва да има някакво възмездие в случая.
Всичко е много лесно да го напишеш, но ако някои един ден набие, умъртви, изнасили и прави секс с мъртвото тяло на твои близък/роднина/дете дали ще си на същото мнение ? Всичко ви се струва нормално и смешно щом не ви е до главата...
Убийството няма как да бъде нещо полезно, убийствата НЕ движат света и убийството не е нещо което трябва да извършиш за да спасиш света от пренесалването му. Бъркаш убийството със естествената смърт. Конкуренцията в природата е полезна за еволюцията, но по-слабият умре ли, то това ще е в следствие на глад, липса на достъп до жизнено важни ресурси, а не като при хората когато един откачен, примерно, реши за удоволствие да изтребва наред.
Ама кога съм казала, че те прави по-креативен? Глупости, няма зависимост между сексуалната ориентация и изкуството![]()
Хомосексуализмът сам по себе си не помага, но приемането му би помогнало - това се опитвам да кажа.
Това наистина ме разсмя, първите ти 4 причини нещо не мога да ги приема на сериозно, надявам се това да е бил замисълът.
Най-добрият мотиватор за какво? По принцип за всякакви действия и решения страхът е един от най-проблемните фактори, а точно преодоляването му е част от свободата. Не страхът, а приемането и разбирането на смъртта те кара да оцениш живота. Държавата всъщност E длъжна да осигурява правото на живот на хората поне според конституцията.![]()
PUUUUURE BULSHIT!!! MORALFAG ALERT!!!
Хомосексуализмът е в резултат на генетични "аномалии", а убийството и педофилията се издигат от обществото? Моля те не знам, кой ти е дилъра но моля те намери си друг. Точно пък за педофилията, която е тема табу в обществото и по никакъв начин не се насърчава.....или искаш да ми кажеш че децата жертви на сексуално насилие стават педофили..... Това е просто невярно. Педофилията си е точно вродено привличане към по-млади, също както и хомосексуализма. Даже хомосексеализма може да се влияе повече от културните и социални процеси. Аз казвам че човека е тъпо същество и прави каквото му се каже, стига да му се даде достатъчно време да повярва в глупостите. Най-простият пример е религията. Убийците за който аз говоря не са кварталните негри дето са убили маса народ за да влезнат в някоя банда.Аз ти говоря за истинските бели масови убийци. Такива хора обикновенно имат вродена антисоциалност, висок коефициент на интелигентност, добри обноски и висока култура. Но дори и да не говорех за такива убийци, убийството пак си е природен инстинкт във всеки един от нас, пъко кой колкото ще да го отрича. И точно убийството за удоволствие е широко срещано в историята на човечеството - като започнем от жертвоприношенията, колизеума, рицарските дуели, изгарянето на клада, бесенето и т.н. Тези инстикти колкото и да са извратени според теб, съществуват и няма как да отречеш съществуването им. Просто отвори един учебник по история.
И ако наблюдаваш поведението на висшите хищници, ще видиш с какво задоволство, дори и една обикновенна котка, си играе с жертвата си.
И наистина сега има повече гейове от преди, може би просто сега са излезли повече на повърхността, но определено са повече. Как си мислиш че в строгите древни общества, където различното е било подлагано на огромни преследвания, такова некщо като хомосексуализъм е съществувало. Съществувало е единствено във високите етажи на власта в различните империи, които вече са били тръгнали към своя упадък.
Примера ми за кражбата не е логичен, защото не съм го написал достатъчно логично предполагам(note to self). Идеята за правдата и възмездието е човешко сътворение, също както и правата. Това е просто едно измислено от хората средство за контрол и обществен ред, нищо повече. И не бива да се приема като някаква свещенност. Това че един по-силен лъв, побеждава по слаб и съответно го убива, не значи че лъвиците правят съдилища и да осъждат лъва на 20 години затвор нали? Все пак, вярно е, хора сме. Трябва по-нещо да се различаваме от дивите зверове, но колкото повече гледам човешкото поведение, толкова повече разбирам колко крехка е тази човешка цивилизация и как само за няколко години можем да се върнем към първобитното общество и племенната форма. И в крайна сметка мисля че не можем да избягаме от природата си. Можем да се залъгваме, можем да я подтискаме или да и придаваме друга "справедлива форма" но накрая тя си остава....И тук се вижда лицемерието как изведнъж можем да оправдаем жаждата си за кръвопролития чрез такива актове на възмездие. Възмездието в природата не съществува.... Затова е лицемерно да оправдаваш едно кръвопролитие, само защото смяташ че е "правилно" а друго защото смяташ че е неправилно. Кръвопролитието си е кръвопролитие, без значение дали е извършено от престъпник или войник.
"Всичко е много лесно да го напишеш, но ако някои един ден набие, умъртви, изнасили и прави секс с мъртвото тяло на твои близък/роднина/дете дали ще си на същото мнение ? Всичко ви се струва нормално и смешно щом не ви е до главата..."
Ако всеки имаше правото да направи това, и аз щях да имам правото да направя същото на неговото семйство, затова не мисля че би рискувал. И естествено че би ми се струвало нормално.....не подценявай лудоста ми!
Убийствата движат света и ще ти дам няколко примера. Замисли се че всяка велика идея е родена в кръвопролитие. Като започнеш от Иисус, до идеите на Просвещението, Франсоа Волтер, Жан-Жак Русо, през Маркс и Ленин, през движенията на хипитата и пацифистите. Всичко това и още много се е породило от кръвопролитие и било в опозиция на устоновения ред.В някой случай е довело и до революции - Френската, Октомврийската и т.н. който пък от своя страна са довели до още повече насилие. Насилието, страданието, е най-добрият катализатор на мисълта и борбата, с което се осъществява човешкият прогрес. Освен това войната е виновна за всички най-велики открития и технологии. От барута , та чак до атомната енергия. След всичко това, да ми кажеш че войната и насилието не са двигател на човешката цивилизация, значи имаш сериозни заблуди. И тези заблуди са от същият характер, като заблудите на хората, които смятат че хомосексуализма е ненормален и гейовете трябва да изгорят на клада.
"Конкуренцията в природата е полезна за еволюцията, но по-слабият умре ли, то това ще е в следствие на глад, липса на достъп до жизнено важни ресурси, а не като при хората когато един откачен, примерно, реши за удоволствие да изтребва наред."
Глупости! Слабият умира защото по силният го побеждава и само по-силният получава женските и само той остава поколението си. Не защото буквално по-силните убиват по-слабите, а защото слабите не могат да се приспособят. Само че с вашият фалшив морал, слабите са издигани като модел на подражание, а силните са хвърлени по затворите и са в немилост. Дай да си изясним един неудобен факт - Още от най ранна възраст, малкото дете убива жаби и буболечки защото се чувства над тях, като порастне това дете почва да малтретира по-малките от него, като стане голям човек се оптива да подчини по-слабите тялом и духом от него, при племената, по-силното побеждава по-слабото, при държавите, по-силните побеждават по-слабите. Ако твърдиш че това не е инстикт, значи просто не отчиташ фактите и говориш морални глупости. Този инстинкт за насилие над по-слабия е очевиден, и целта му е ясна - по-качественият, по-умният и по-силният оцеляват, а генетичното болните, тъпите и слабите измират.
Нацистите бяха последните хора, който издигнаха правото на силата над силата на правото, и се провалиха. Слабите победиха и света се напълни с пиявици, който без чужда помощ не биха оцеляли и ден. Не ме разбирай погрешно, аз не искам такова общество, в което само най-силните оцеляват, такъв свят би бил твърде брутален и живота твърде тежък, но ако си говорим от природна и еволюционна гледна точка, точно такъв трябва да бъде светът.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 07-01-2012 на 22:54
Така явно подценявате потенциала ми да пиша глупости, затова продължавам. ScarlettS 5-те причини бяха просто закачка и леко хумористичен поглед върху нещата, естествено че не бива да се приемат като напълно сериозни аргументи.
4тата причина беше замислена да бъде смешна, но вярвам че има и доза истина в това. Например кой не обича да слуша за изгорели болници, самолетни катастрофи, цунамита, земетресения и т.н ? Това просто е интересно !!!Вие естествено ще се преструвате на гузни и ще мрънкате "Ой горките хорица" но вътрешно, това не е така. Всичко което трябва да направите е да погледнете най-чистия пример на човешка природа - детето. Някой забелязвал ли е с какво любопитство и интерес детенцето разтяга и мъчи произволна животинка? Аз съм го забелязал, и то не само във себе си, а и във всяко дете. Това е инстикт. Друго което ме дразни е как майките се карат на дечицата, когато пипат нещо мръсно и после си бъркат в устата. Това е инстикт с който поемат повече бактерии и си създават по-добра имунна система. Аз като малък съм си играл по цял ден в пръста, в курника на село, по мизерната улица пред блока, ял съм плодове без да ги мия, и сега почти не боледувам, максимум веднъж в годината и нищо по сириозно. То това е същото като с насилието. Просто е забавно и е инстикт.
Страхът от смърта е най-добрият мотиватор за живот и това можеш да видиш дори и в най-примитивната твар. Когато примеш и разбереш смърта, тогава разбираш че няма за какво да живееш и живота е безсмислен. Естесвено не мога да сложа знак за равенство между човека и примитивният звяр, затова моите и твоите приказки се разминават. Но страхът от смърта е най-ясният признак за това че се интересуваш от живота си и си готов да го опазиш на всяка цена. Когато си готов да го опазиш на всяка цена, тогава го цениш. Ако приемеш смърта като нещо неизбежно излиза че живота ти няма смисъл, защото така или иначе ще умреш. И от там нататък самият ти живот вече няма стойност, така че не разбирам какво имаш предвид с думите "Не страхът, а приемането и разбирането на смъртта те кара да оцениш живота".
Радвам се че си говорим. За разлика от Rebirthling, ти се осланяш на повече логика и по-малко морал. Това ми харесва. Все пак държа всички да разберат че това са неща, които ги съчинявам на момента и приемам условно за верни, при липсата на други, по-добри доказателства. Така че, това че споря и създавам убеждението, че съм сигурен в думите си , е всъщност измамният характер на речта ми, от който все още не мога да се отърва. Така че не приемайте всичко толкова на сериозно.
Не, не би трябвало да е такъв светът от природна гледна точка. В следствие точно на биологичната еволюция се е развил и мозъкът, тоест вече не става въпрос за физическо надмощие и инстинкти да убиваш. Ако някой днес управлява светът, то със сигурност има причина това да е така. В тази реалност той е силният. Може би е по-умен, по-съобразителен, може да е съумял да направи нещо повече, но той оцелява. Независимо дали ти го определяш като слаб или не. А онези по затворите също са там с причина. Били хвърлени в немилост - глупости. След като са силни винаги е можело да направят нещо и да не се озоват в затвора. Ако следваме твоя принцип: по-силния оцелява, те не са оцелели => те не са силни.
Обожавам да чета за серийни убийци и да, понякога им се възхищавам на различни качества. Мен лично обаче убийството изобщо не ме влече и няма да ми достави удоволствие въпреки усилието ти да го представиш като универсално забавление, което обикновеният човек прикрива. Това да се почувствам виновна за нещо такова или да се преструвам на такава е немислимо и не знам как може дори да си го помислиш
Специално цунамитата са ми слабост. Още от малка се интересувам ужасно много и до днес вероятно съм изчела и изгледала всичко, което съм успяла да намеря за тях в интернет. Но не защото хора измират, а заради силата на водата. Някак всичко човешко губи значението си като си представиш на какво е способна природата. Не мога да си представя нищо по-красиво. Както и да е, отклоних се от темата.
Изглежда всичко характерно за теб класифицираш като инстинкт. Аз и към тази категория не спадам. Никога не съм мъчила животинки, не ми идва отвътре да го правя. Или на мен нещо ми липсват инстинктите, или просто има различни типове хора и няма как да използваш нещо характерно само за част от тях за доказването общовалиден аргумент.
Относно смъртта - ами аз лично свързвам страха от смъртта с някакво насилствено желание да живееш правилно или пълноценно. Сякаш постоянно трябва да си повтаряш, че понеже животът е кратък трябва да направиш това или онова. Алтернативата, за която ти говоря, е да приемеш, че ще умреш и че идеята за смъртта не трябва да се отразява върху живота ти. Просто си свободен да правиш, каквото си искаш независимо колко ти остава. Специално за смъртта и пред себе си още не съм изяснила как точно се чувствам, така че просто не знам. Трудно ми е да си представя, че ще умра. По-лесно ми е да не мисля за това и да се стремя към свободата, докато съм жива.
На мен не ми създаваш впечатление, че си толкова уверен в думите си, спокойноГоре долу мога да определя доколко вярваш в нещо и достигам до извода, че в доста голяма степен възгледите ни съвпадат.
Мерси за това мнение, почнах да споря за да не се предам без бойТова че се преструваш на гузна и за това не говориш за жертвите на цунамитата не съм го казал конкретно за теб.....както виждаш не искам да те обидя, ако съм го направил - извинявай.
Иначе това за мъченето на животинки е може би по-скоро мъжки инстикт. Но определено съм го забелязал.
Относно смъртта, аз вече не се страхувам от почти нищо, включително и от това да умра, и даже бих казал че това ме направи по-добър човек, поне по-добър за мене си. След като вече нищо няма значение, забавлението и игривите мисли са ми единственото останало нещо. А като гледам накъде върви света - хората живеят за едните снимки във фейсбук - и започвам да изпадам в дъблоко отчаяние. Мерси че ми вдъхваш надежда....
На мен не ми създаваш впечатление, че си толкова уверен в думите си, спокойно Горе долу мога да определя доколко вярваш в нещо и достигам до извода, че в доста голяма степен възгледите ни съвпадат.
Да, аз забелязах че възгледите ни донякъде се припокриват, нищо че аз се преструвам на нещо, което може би не съм. Лошото е че съвпадението във възгледите ни, заедно със закачливият ти аватар, създават "грешни" представи и помисли за теб в съзнанието ми , ако ме разбираш....![]()
![]()
Вие със тия чаршафи си ебавате мамата.
Всичките тия драсканици до момента можем да ги обобщим във следното - КУР за педалите и КУР за всеки който ги подкрепя.
Елементарно,кратко и ясно.
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
В Древна Спарта разказват, че имало хомосексуални. В битка тези мъже се биели толкова ожесточено, именно, защото до тях стои любовник, а не просто непознат или обикновен приятел. Разбира се, те имали и жени, което ги прави бисексуални в този смисъл. Та, мисълта ми е, че онези хомосексуални спартанци са по-различни от нашите лигльовци, които са нежни, онзи не е нежен, онзи е груб, мъжествен. Сегашната хомосексуалност е нежна и преправена, разбира се сигурно и днес има груби и мъжествени хомосексуалисти, но това е някакво огромно изключение. В крайна сметка стига сме се оправдали с генетични и прочие фактори. Колко инвалиди, така родени, поради генетичен проблем водят обикновен живот, като нормални човешки същества. Кво ся, ми на генетично ниво съм увреден и за това харесвам мъже bulshit, що се връзвате на американците, ако знаете какъв ад е там. Скоро ми разказваха как на по-будните и по-енергични деца веднага им лепват диагноза ADHD и почват да ги тъпчат с лекарства (Разстройството с дефицит на вниманието и/или хиперактивност). Пълен ужас братче. Оставете ги да живеят, в крайна сметка интелигентния човек знае, че за някои неща няма смисъл да се спори, а просто си замълчава и отминава.
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
За тия в Древна Спарта знам че са живеели като диваци, основното им ядене е било някаква каша с лайна, абе беги мани.
Иначе днешните педали са женчовци,който се фръцкат наляво надясно парадирайки със своята ненормалност. С 2 думи - attention whores. Поне повечето от тях.
докторче, в вселената има и праведни същества, плюс това не всички човеци в вселената живеят според закона на джунглата, която представяш описвайки толкова старателно и подробно, сякаш за да си демонстрираш единствено някакви похотливи страсти, които твоя тати сатана ти е придал, представяш ли си ако истинският Бог Отец, истинският Господ Исус Христос и техните Свети и Ангели също бяха дори и малко неправедни така щото да угнетяват човеците и да си играят садистично с тях?!, смятай че тогава и ти и аз и много други сега щяхме да сме под много по-голям непрестанен терор от онзи, който не се вижда кой го причинява, много повече отколкото сме били досега, обаче от четирите евангелия е съвсем видимо че Господът - Исус Христос, никога не причинява нищо лошо на когото и да е от човеците, Той дори предпочете да бъде убит, но не и някой от човеците да погине, като винаги се е молил за тяхното спасение дори и след като го разпънали на кръста
"И когато стигнаха на мястото наречено Лобно, там разпнаха Него и злодейците единия отдясно Му, а другия отляво. А Исус каза: Отче, прости им, защото не знаят какво правят. И като разделиха дрехите Му, хвърлиха жребие за тях." Лука 23: 33-34
виждаме същото и с неговите ученици, например Дякон Стефан, който дори и когато го убивали, в последният момент преди да предаде духа си на Бог, казал: "Господи, не им считай тоя грях." - това били последните му думи, понеже непосредствено след това издъхнал
"И хвърляха камъни върху Стефана, който призоваваше Христа, казвайки: Господи Исусе, приеми духа ми. И като коленичи, извика със силен глас: Господи, не им считай тоя грях. И като рече това, заспа." Деяния 7: 59-60
същото е и с Апостолите, когато са ги били в синедриона, те не причинили нищо лошо на никого, и въобще не отвърнали на злото с зло, но даже си отишли възрадвани задето се въздържали напълно от зло
"и, като повикаха апостолите, биха ги, и заръчаха им да не говорят в Исусовото име, и ги пуснаха. А те си отидоха от синедриона, възрадвани загдето се удостоиха да претърпят опозоряване за Исусовото име. И ни един ден не преставаха да поучават и да благовествуват и в храма и по къщите си, че Исус е Христос." Деяния 5: 40-42,
"бил съм в повече трудове, в тъмници още повече, в бичувания чрезмерно, много пъти и на смърт. Пет пъти юдеите ми удариха по четиридесет удара без един; три пъти бях бит с тояги, веднъж ме биха с камъни, три пъти съм претърпял корабокрушение, една нощ и един ден съм бил по морските дълбочини. Много пъти съм бил и в пътешествия; в опасност от реки, в опасност от разбойници, в опасност от съотечественици, в опасност от езичници, в опасност в град, в опасност в пустиня, в опасност по море, в опасност между лъжебратя; в труд и мъка, много пъти в неспане, в глад и жажда, много пъти в неядене, в студ и в голота; и, освен другите неща, които не споменавам, има и това, което тежи върху мене всеки ден, грижата за всичките църкви. Кой изнемощява, без да изнемощявам и аз? Кой се съблазнява без да се разпалям аз? Ако трябва да се хваля, ще се похваля с това, което се отнася до немощта ми. Бог и Отец на Господа Исуса [Христа], Който е благословен до века, знае, че не лъжа. (В Дамаск областният управител на цар Арета тури стража в град Дамаск за да ме улови; и през прозорец по стената ме спуснаха с кош, та избягах от ръцете му)." 2 Коринтяни 11: 23-33
така че, не ти ли е поне малко неудобно докато Светиите и Праведните претърпяват всякакви злини заради хора като теб, ти да продължаваш да бъдш лош и да насосваш "змии и гущери" по един или друг адрес?!
Последно редактирано от npp : 07-02-2012 на 09:33
Doctor_Satan, никъде не съм писала, че педофилията и убийствата се издигат от обществото.
Време е да отвориш учебника по биология и да спреш да си правиш собствени интерпретации.
Естествена еволюция не може да има в изкуствено създадено общество, а и в естествената среда няма 'бели масови убийци' с автомати. Аз през целият си живот не съм чувствала някакво желание да измъчвам животни, нито пък хората около мен са имали такива 'инстинкти'. Единствени деца които правеха това, сега са с доста увредена психика и знаят само да блъскат анаболи за да станат 'силни и големи' просто, защото явно нямат други качества. Дори в природата да си физически по-силен и голям като размери, не значи, че си приспособим, нито пък съобразителен. Явно просто не можеш да разбереш, че в природата по-силният побеждава, защото се бори за оцеляването си, докато при хората не виждам с какво жертвите пречат на оцеляването на един педофил/убиец. Ти просто не допускаш в никакъв случай възможността, че тези хора по затворите на които толкова много се възхищаваш, като деца просто са били едни малки, слаби лайна, тъпкани от родители си и от обществото. Комплексите и/или желанието за отмъщение все някога избиват. И не си мисли, че ги осъждам, напротив, в по-подходяща среда развитието им сигурно би тръгнало в друга посока. Не казам, че при педофилите примерно, генетиката не играе никакъв фактор, но за разлика от хомосексуализма, педофилията е по-възможно да се контролира и ограничи, защото факторите подтикващи към педофилство са много.
Под издигане от обществото имах предвид създаването на педофили и убийци в следствие на социални фактори, не че обществото ги боготвори, не в такъв смисъл.
Аз просто изтъкнах, че тази жажда за причиняване на зло у другите е като просто отминал инстинкт, като проблясък от някакво далечно първобитно съзнание. Естествено не че не може да се приложи при съвременното общество, нито при съвременната човешка психика. Това което правя са просто наблюдения, нищо повече. Това че оправдавам насилието, не значи че го искам и подстрекавам към него. Нито пък значи че съм насилствен човек. Напротив даже съм доста спокоен и уравновесен. Обичам животните, природата и донякъде хората, но това не значи че си затварям очите за другата страна на нещата. Да приемате човека като някакво олицетворение на милоста, състраданието и мира, значи сте просто драскачи с илюзии за розов свят.
"Естествена еволюция не може да има в изкуствено създадено общество"
Точно затова Хитлер е направил изкуствена еволюция за изкуствено създадено общество..... И на практика е направил Германия нация от свръхора или поне такива са били плановете. Недъгавите болните и глупавите, биват умъртвявани, а се отделя внимание на децата който постигат най-високи резултати в спорта и мисловните дейности. Но ние сме родени в друга реалност, и такова нещо ни се струва непонятно. В действителност е доста правилно и полезно , само че погледнато от неиндивидуалистична точка. И тук не ме разбирай погрешно, аз също съм индивидуалист, но приемам и другата страна като съществуваща и приложима.
За масовите и сериини убийци няма да коментирам, защото се вижда че нямаш никакво разбиране за методите и мотивите им.И отново прибягваме до старата тактика на голословната 15 годишна кифла дето си мисли че разбира всичко, а което не разбира го нарича комплексарщина. Затворен е умът ти, също както и на всички онези, които приемат условностите в живота за някакви вечни морални закони. Не можеш да излезеш от кутията на собствената си мисъл и се давиш в безпочвените брътвежи и псевдоистини на морала.
И аз не се възхищавам на никого, просто гледам от всички гледни точки и се старая да запазя обективност. В случая споделих забранената и политически некоректната гледна точка . Още от малък си го имам това свойство да заставам на страната на по-слабите. В случая по-силните са станали по-слабите, защото по-слабите са узурпирали власта и общественото мнение. И на споделям нито една от гледните точки, просто давам храна за размисъл и аргументи в подкрепа на ощетените.
И кой е факторът, който подтиква към педофилия? Аз не мога да се сетя за друго освен вроденото сексуално привличане към деца. Педофилията не може да се ограничи защото е вродена, влез в 4chan където редовно има педофили споделящи мислите си. И всеки казва че това е вродено и няма как да се изкорени.
Да, аз съм син на Сатаната, творение на Ада, Дяволът ми е баща, майка ми и Вавилонската блудница, Хайл Сатана, Хайл Сатана. Муахахахахахах.......
ПП: Между другото, преди няколко часа намерих едно малко котенце на улицата и си го прибрах в къщи. Нахраних го и му дадох вода. Сега спи на дивана до мен, пуснал съм му блек метъл и покварявам малката му душичка. Довечара ще го принеса в жертва на Сатаната. Муахахахаххаха......![]()
Последно редактирано от Doctor_Satan : 07-02-2012 на 12:08